Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztroušená skleroza - jaký ústav?

Od: aznoh* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

hledám pro svého bratránka (bydlí u Hodonína) ústav pro nemocné s roztroušenou sklerozou na Jižní popř. Východní Moravě.

Nemocí trpí přes 15let a poslední dva roky už jen leží... Starají se o něj jeho rodiče, ale už na to nestačí - je jim přes 70let...

Jediný ústav co jsem našel je Domov Sv.Josefa, ale ten je až u Dvora Králové.

Díky za každé info, Honza

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Zdravím Vás Honzo. Kvalitní nebo vůbec nějaký soc. ústav pro rozkaře to je jako hledat jehlu v kupce sena. "Jozef" kterého zmiňujete je podle rozkařů to nejlepší co je ale dostat se tam není vůbec snadné. Ještě vím o Dubí u Teplic tam se o specializaci mluvilo ale nevím jak to dopadlo a pak už zbývají snad jen hospice. V dnešní době se sází na domácí péči, nemocný je doma a bere příspěvek na péči a za ten si platí ošetřovatele-může to být klidně někdo z rodiny. Tam kde je specializovaná neurologie na RS obyčejně lékař ví, kde se jaké zařízení nachází a v jakém stavu pacienty přijímá, někde ležáky vůbec neberou. Vím o čem mluvím, mám RS 25 let, dnes jsem sice na vozíku ale zatím ještě s pomocí zvládám, doufám, že ještě dlouho budu.

doplněno 23.02.12 11:16:

Snad i domov pro seniory Slunečnice V Ostravě má nastavený zvláštní režim a tyto pacienty bere.

Dobrý den. Zkuste se podívat na tento seznam hospiců v ČR, zda byste tam nenašel něco, co potřebujete.

osobniasistence.cz/...

doplněno 24.02.12 15:19:

Není zač. Přeji, ať se zadaří.

aznoh*
hodnocení

Děkuju mnohokrát, hned se lépe hledá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]