Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod nebo prodloužit nemocenskou

Od: jeny* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím o radu ohledně invalidního důchodu.Jsem na nemocenské již od 12 měsíce 2010,jednou mi prodloužili nemocenskou,která mi má končit 10.4..Podstoupila jsem 2 operace menisku,ovšem bez efektu a nakonec mám vyměněný kolenní kloub od listopadu.Po včerejší kontrole u primáře,mi bylo oznámeno,ať počítám s minimálně 6 měsíční rekonvalescencí.Dne 3.4. jdu na jinou operaci-bandáž žaludku na lékařské doporučení.Nevím co dělat,zda opět prodloužit nemocenskou,nebo požádat o důchod a co by to pro mne znamenalo i ohledně zaměstnání,kde mám smlouvu na trvalo.Sice mám obavy,že dostanu výpověď kvůli nadbytečnosti po té době nemocenské a zda bych v případě důchodu,obdržela odstupné.Moc děkuji za radu.Jana

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

0x

No co já vím, tak je možné pracovat na plný úvazek při jakémkoliv stupni invalidity. Přiznaná invalidita se v dalších letech znovu posuzuje, zda je důvodná. Mám dojem, že návrh na invaliditu dává příslušný obvodní lékař. Doporučuji Vám jít do invalidního důchodu, v zaměstnání Vás důchod nijak neomezuje a budete mít dva příjmy. Požádejte ústně obvoďáka o invalidní důchod, on to pošle dál a až posudkový lékař na ČSSD rozhodne. Přeji hodně zdraví a štěstí!

Je to ČSSZ vy BAMBULO.*smich*

doplněno 22.02.12 21:06:

Já sem musel.*smich**smich**smich**smich**smich*

bambula*

Správná věcná připomínka. Řádím na politickém webu a už mi z toho jebe. Čiao!

Na kterým já se rád přidám!.!.! *cert**cert**cert*

bambula*

Budete vítán: denik.cz/...

stirecek*
hodnocení

0x

chtěl bych opravit bambulu - o důchod si musíte zažádat sama na ossz, pak vám pošlou papíry a s těmi zajdete k obvodákovi, ten je vyplní a sám odešle. Pak si vás předvolají znovu na ossz a tam vám ho bud dají nebo ne. Nemocenskou můžete prodloužit i tak, nebo pokud se budete cítit, můžete znovu nstoupit do zaměstnání. Při prvním i druhém stupni můžete normálně pracovat a pobírat důchod.

bambula*

Možná je to různé podle obvoďáka, já jsem nemusel prvně nikam jít žádat, jen jsem o invalidní důchod požádal obvoďačku a ona jakési prázdné formuláře měla a sama zaslala a pak si mě na ČSSZ pozvali k posudkovému lékaři, tam mě vyzpovídali a pak mi poslali rozhodnutí.

stirecek*

Na jednu diagnózu se dá nemocenská prodloužit o tři měs. Známá to měla prodloužené třikrát, takže marodila 21měs. Mně doktoři říkali, že na astma se důchod nedává, tak jsem si zkusmo zažádal, asi po dvou týdnech mi došly papíry se kterými jsem šel k obvoďákovi, on je vyplnil a odeslal a za další měsíc si mě pozvali na ossz, kde jsem obdržel verdikt, na nic se už nevyptávali. Peníze jsem dostal zpětně od data, kdy jsem si byl zažádat.

bambula*
hodnocení

0x

Ještě mám dojem, že s jednou diagnózou může být člověk na nemocenské max 12 měsíců, pak jít na tu diagnózu do invalidky nebo nemocenská bude ukončena bez invalidního důchodu nebo mít novou jinou další diagnózu a s tou zas být 12 měsíců na nemocenské a pak třeba další diagnózu. Kolik na sebe časově různých diagnóz lze řetězit ale nevím. Myslím, že každý obvoďák mívá měsíčně takzvanou LPK(lékařská posudková komise), která sestává z obvoďáka, posudkového lékaře ČSSZ, možná zdravotní sestry a tam řeší(za zavřenými dveřmi), jak s pacientem dál naložit - co mu doporučit. Obvoďák pak pacienta při příští návštěvě informuje o možnostech.

hodnocení

0x

U nás to bylo tak, že manžel rok marodil /TEP/ a lékař mu atomaticky bez žádání sám navrhl inval. důchod. Manžel dostal plný, pobíral ho ale jenom 1 rok, pak jej pozvali na ČSSZ a důchod mu změnili na částečný. Může při něm pracovat, sehnal si práci vrátného, fin. nic moc, ale lepší, než nic a přijde aspoň mezi lidi. Chodí se 1 x ročně na kontrolu, kde se posuzuje zdrav. stav a uvažuje se o tom, zda a v jaké míře se ten důchod ponechá. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí nemocenská

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]