Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
poraďte mi, prosím, jestli se do žádosti o přiznání přídavku na dítě uvádí i suma, kterou mi posílá otec měsíčně (alimenty, výživné)? Je totiž podivné, že loni, kdy jsem tento příjem zmínila, bylo naší rodině vypočítáno, že příjem rodiny nepřesáhl 1,5 násobku životního minima a letos, kdy jsem uvedla a celá rodina téže, ty samé příjmy jako loni, z úřadu vylezlo prohlášení, že o to mé výživné se příjmy navýšily a já tak nemám nárok na přiznání sociálního stipendia na VŠ. Vzhledem k tomu, že nám změnili paní, která tyto žádosti vyřizuje, je možné, že se někde stala chyba. Co myslíte? Děkuji za přečtení a za korektní odpovědi
Ano výživné je příjmem dítěte a je nutné je do žádosti o přídavek na dítě uvést.
Podmínky pro přiznání sociálního stipendia se řídí podmínkami školy, se žádostí o přídavek na dítě nijak nesouvisí.
___ Odkazy:
doplněno 14.11.12 01:26:Podkovo,
ptala jste se, jestli se pro účel nároku přídavku na dítě započítává (vy jste použila výraz "uvádí") i výživné. Ano výživné se započítává.
Citovaná věta nesouvisí s přiznáním ani výplatou přídavku na dítě (odhaduji, že citujete ze školních podmínek pro přiznání stipendia).
doplněno 14.11.12 01:39:Přijde mi velice nepravděpodobné, že by Vaše rodina měla dva roky po sobě naprosto stejnéé příjmy. Příjmy mohou být podobné, ale stejné? Většinou se liší počty dnů nemoci, výše náhrady mzdy za dovolenou, pohyblivé jsou i nenárokové složky mzdy (odměny, osobní ohodnocení) apod.
děkuji za odpověď, ale dovolím si nesouhlasit. Souvisí, toto je výňatek z podmínek přiznání stipendia: "Studenti, kteří pobírají přídavek na dítě a příjem rodiny zjišťovaný pro účely přídavku na dítě za kalendářní rok nepřevýšil 1,5 násobek životního minima rodiny mohou žádat o sociální stipendium. "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.