Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nějaký návod, jak na chůzi o berlích jsem našla, tak snad to pomůže.
Nemocnou dolní končetinu prakticky nezatěžujete. Odlehčení dosáhneme tzv. třídobou chůzí _nejprve předsuneme obě berle před sebe, poté mezi berle vykročí nemocná dolní končetina (ovšem ne však před berle. Následuje krok zdravou dolní končetinou. Při chůzi ze schodů je pořadí stejné jako při chůzi po rovině _ tedy nejprve předsuneme obě berle o jeden schod níže, následuje krok nemocnou dolní končetinou a nakonec zdravou.
Při chůzi do schodů je tomu přesně opačně _ nejprve o jeden schod výše vykročíme zdravou dolní končetinou, pevně se vzepřeme na berlích a následuje krok nemocnou dolní končetinou. Nakonec na schod na kterém stojíme přisuneme obě berle.
Jiné berle nevolte,jde pouze o zvyk,na to jak máte chodit snad ani návod netřebaJá jsem chodila o těch francouzských bezmála dva roky.Malá vychytávka pro podpaží,aby nebolelo:dejte si tam vatové polštářky či polštářky z obinadla,netlačí to tolik
Pardón:podpažní berle jsou lepší:D
Pokud máte nechodící sádru je lepší zvolit podpažní berle ale i na franckách se dá chodit o jedné noze, jdou obě berle a pak se zhoupnete-poskočíte. Já se po úrazu učila chodit na podpažních-bylo to o hubu a tajně jsem si na pokoji půjčovala francky a naučila se chodit s nima. Vyzkoušejte obojí ale ono to nepůjde hned na žádných, nejlíp pokud vás učí chodit sestra na rehabce, ta ví přesně jak na to.
Jedna rada. Pokud máte nechodící sádru (bez podpatku), tak se chodí se dvěmi holemi. Jak s nimi chodit tu už zaznělo. A moje uznání kapce. já ten návod vzdal. Zdálo se mi to nevysvětlitelný, takhle na dálku.
Pokud budete mít chodící sádru s podpatkem tak Vám možná bude stačit jedna hůl, a potom platí jedno důležité pravidlo. Vždy si ji dávejte do druhé ruky než máte sádru. Tedy sádra na levé noze - fr. hůl v pravé ruce a opačně. To jen tak na okraj, mnoho lidí to neví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.