Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej pozemku - daně

Od: maussm* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou ohledně této problematiky.

Pozemek mi byl darován mým otcem - přímá linie. Poté jsem pozemek prodala. Nevím konkrétně jaké daňové přiznání mám podat..

Jsou to daň z nemovitosti a daň z příjmu?

Děkuji Vám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Daň z nemovitosti podáváte -. spíš měla jste podat do konce ledna t.r., pokud jste pozemek vlastnila k 1. lednu 2012. Splatná je do konce května 2012. Dále podáváte jako prodávající daň z převodu nemovitosti a to 3% z ceny kupní a nebo odhadní - té, která je vyšší. U daně z příjmu si nejsem jistá, zda se vás bude týkat. Ale zde si najděte ustanovení o osvobození od daně z příjmu, které by se na vás vztahovalo. Je to závislé mimo jiné především na délce držení nemovitosti : business.center.cz/... a přidám i zákon o dani z nemovitosti a z převodu nemovitosti: business.center.cz/...

uska*

Daň z nemovitosti podáváte -. spíš měla jste podat do konce ledna t.r

Jen poopravím - pokud nenastaly v loňském roce žádné změny, tak NIC nepodáváte, jen zaplatíte do konce května daň z nemovitosti. Toto se týká všech majitelů nemovitostí bez nutnosti prodeje atd ... když není změna, žádná lejstra v lednu nevypisuji, nepodávám, jen každoročně platím.

maussm*
hodnocení

Děkuji Vám oběma! Velmi jste mi pomohli!:)

Bohužel tato problematika se mne nikdy netýkala, takže informace jsem neměla téměř žádné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]