Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce pokladní v bance

Od: olivka7* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem,

ucházím ze o místo pokladní v bance na malém městě, můžete mi prosím někdo objasnit, co tato práce obnáší a jaká má svá úskalí? Nebo jaké kdo máte zkušenosti s touto profesí.

Děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

I já jsem jeden čas pracoval v bance, trošku na jiném postu, ale měl jsem trošku přehled o "řadových" zaměstnancích. Pracovnice na přepážce (v mé době všechny pracovaly s penězi, byly zároveň i pokladní) byla na tom nejnebezpečnějším místě. Hmotná zodpovědnost (za velké peníze), nebezpečí napadení nespokojeným klientem (dost reálné), a plat téměř srovnatelný s uklizečkou. Kromě toho vnitřními předpisy daná povinnost se slušně chovat a oblékat, navíc jakákoli (i neprokázaná) stížnost od klienta snižovala už tak minimální osobní ohodnocení. Nevím jak to funguje dnes, ale obávám se, že se tolik nezměnilo...

des*

Mám kámoše a ten říkal že dělá v bance.Nijak jsem to neřešil a když jsem ho jednou viděl jak tam jezdí s hadrem,tak jsem se málem umlátil od smíchu.

hop®

Asi máte štěstí na kamarády...

hodnocení

0x

Ahoj. Mrkněte se do diskuze zde: emimino.cz/... než se podělí třeba jiný rádce o své vlastní zkušennosti. Pěkný den.

eulalie*
hodnocení

0x

Takže práce pokladní v bance. Počítejte s tím, že budete muset podepsat hmotnou odpovědnost za peníze, se kterými budete pracovat. To znamená, budete-li mít manko (a to se stane dosti lehce i zkušené pokladní), tak si to zaplatíte do poslední koruny, eura, dolaru a tak. Pak je třeba se naučit poznávat padělky, nejen české koruny, ale i cizí měny. Pak je třeba se naučit pracovat pod tlakem, nenechat se znervoznit protivným klientem. Taky mám ten dojem, že i pokladní v bance v dnešní době musí nabízet bankovní produkty. Řeknu vám tolik, dělat bych to nechtěla, s bankovní praxí mám ale jinak dlouholeté zkušenosti. Už bych ale v bankovním sektoru pracovat nechtěla. Tam je to v současné době orientované jen a jen na prodej, prodávat bankovní produkty (rozumějte - vnucovat lidem úvěry, půjčky, stavební spoření, pojištění a tak) vám bude zřejmě uloženo, pokud nebudete plnit, rádi se s vámi banka rozloučí ještě ve zkušební lhůtě...

hodnocení

0x

Jak říká Eulalie. Kamarádka tam pracovala, ale byla nucena nabízet lidem různé produkty, které s jejich problémem často vůbec nesouvisely. Půjčky, spoření apod. Lidé ji často posílali do p.., ti slušnější k šípku. Nikdo to nechtěl,ona neplnila a vedení na ni vyvíjelo takový nátlak, že odešla. Kdyby ne, stejně by ji propustili. Na to ale v dnešní době, kdy lidé moc peněz nemají, musí být žaludek, nutit jim kde co.

Stejné je to na poště. Kdysi pošta byla poštou, dneska tam koupíte kromě klasických pohledů či časopisů i knihy, DVD, drogerii, kosmetiku, hračky, ponožky, cigarety, toaletní papír...*ee*Opravdu. Jen mražená kuřata ještě chybí, ale věřím, že i toho se dočkám. Docela mě to štve, jdu třeba jen s dopisem a už mi nabízejí půjčku. Prý mají na měsíc předem plán, kolik toho musejí uzavřít a když ne, jdou peníze dolů. Je to prostě všude na *cert* Jaga.

bajbic*
hodnocení

0x

Jeden čas jsem pracoval na poště za přepážkou, ale bude to víceméně to samé, jako v bance: hmotná zodpovědnost velká, na stresující situace si zvyknete - konec konců, klienti jsou za sklem :) Na té poště to ale zase bylo tak, že klasické pošťačky dost záviděly nám za přepážkou, protože jsem nenachodili těch 20 - 30 km jako ony, a nechodili jsme domů zbití jak žito :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]