Nejste přihlášen/a.
V srpnu mi skončila mateřská dovolená. Již půl roku před tím jsem samozřejmě intenzivně hledala práci. Ale nez úspěchu. Nikdy mne s 3 dětmi prostě nechtěli. Prý kdyby bylo jedno, tak by se s tím ještě něco snad udělat dalo, ale vzhledem k tomu, že jsou 3 a ještě stejně staré, je pro ně riziko mě brát do práce. Holky kvůli tomu ani nemohly nastoupit do školky, protože náklady na školku byly dost vysoké a já bez zaměstnání. Vím, že se chovali ve všech těch zaměstnání protiprávně a dokonce to mnozí i přiznali, ale s tím nic neuděláte. Prý když to budu hlásit, raději zaplatí pokutu, než aby mne zaměstnali.
Nejlepším řešením by pro mě byla práce domů, ale internet je plných podvodných prací z domova.Na MLM nemám. Dokážu sice prodat cokoli, ale ne komukoli. Prostě mám silné sociální cítění a lidem, kteří na tom nejsou finančně dobře už z morálního hlediska nedokážu nic prodat. Zato u majetných, tam mi to jde Navíc abyste se uživili v MLM, musíte mít vybudovanou pevnou síť pod sebou a stále jí rozšiřovat.
Oslovila jsem i pár firem, zda by nebylo možné zadávat mi práci domů, ale většina má spíše problém, jak uživit své stávající zaměstnance, aby je nemuseli vyhodit. Vím že doma dělají například účetní, programátoři, redaktoři a podobně. Na účetnictví si netroufnu. Práce na PC mě hodně baví a jsem takový samouk (tvorba www, opravy, nastavení různých sítí a tak) ale na to chtějí odborníky. Sama jsem v redakční radě jednoho zpravodaje a tak jsem zkoušela hledat i práci externího redaktora. Nabídek se pár našlo, ale 160 korun týdně mi moc nepomůže. Nabízela jsem se i různým společnostem na internetu jako správce dizkuzí, moderátor nebo provádění kontroly zadávaných inzerátů, ale bez úspěchu.
Nejhorší je, že i když se nakonec poštěstí něco najít, nevím, co budu s tím naším tripletsgangem dělat o prázdninách, kdy jsou školky zavřený,. To samé platí při různých prázdninách během roku a svátcích. Jsme bez babiček, bez příbuzných, zkrátka bez hlídání. Manžel zatím všechno finančně zvládá, ale dře jak kůň a já sama se cítím zle, že ničím do rozpočtu nepřispívám. Mám z toho špatný pocit a dost tím trpím.
Řešil jste někdo něco podobného? Jak to děláte s dětmi, když jste bez babiček, hlídání, známých, příbuzných a školka je zavřená.
Pomalu docházím k tomu, že zřejmě dokud holky nebudou chodit do školy, tak budeme muset žít z jedoho platu. A já to psychicky neunesu. Už teď s tím mám problém. Zkoušela jsem to řešit tak, že budu chodit jen na noční, jenže manžek začal jezdit po celé ČR a kolikrát ho vidíme jeden víkend do měsíce. Takže to také není řešení. Už mě opravdu nic nenapadá. Proto jsem se přišla poradit.
Po pravdě, vůbec si nedokážu představit, jaké by tohle mohlo mít řešení, pokud nebudete mít vyloženě štěstí. Na druhou stranu - štěstí přeje připraveným Nenechat se semlít setrvalými dlouhodobými neúspěchy a zkoušet stále dál je sice takřka nadlidský výkon, ale asi jediná možnost. Jestli jste přežila malá trojčata, přežijete nejspíš cokoli
Nezkoušela jste nabídnout hlídání? Sice představa, že ke třem dětem si ještě člověk přibere jedno dvě další je děsivá, ale když jste stejně doma... nepochybně tam bude problém, že když bude někdo marodit, budete mít výpadky, ale i malý přivýděk dobrý, řekla bych. Co mám zkušenost, tak najít hlídání je dost problém. Bonus tří holčiček pro chlapečka - jednáčka by ale mohl být velkým lákadlem
Děkuji za odpověď Hlídání jsem zkušela a ne jednou. Jenže tady prostě lidi nemají peníze a hodně jim fungují babičky. Takže když se někdo ozve na hlídání jednou za čtvrt roku, je to zázrak. Lákadlo pro chlapečky holt asi nefunguje jak má
A co si budeme povídat, drtivá většina chlapů při představě, že tráví svůj čas pouze ve společnosti tří užvaněných bab spíše prchne
Ten bussův poslední výkřik ale není úplně od věci - politiku v malých obcích mají často pod palcem ženské, protože je to málo placené... problém je, jestli jste z tak malé obce, že to není placené vůbec
Jestli máte poblíž základku, projděte učebnice a hoďte jim tam na nástěnku doučování ze všeho, co zvládnete První stupeň by měl jít naučit bez větších potíží. Když to zkombinujete s hlídáním (letáčky na zastávky, do školky, k doktorce), možná by to pár hodin za týden dalo... no, možná... asi ne
Ale zkuste to i když máte pocit, že tam na to lidi mít nebudou. Peněz je mezi nimi víc než se zdá, i když jsou oblasti, kde je to skutečně zoufalé a neuživí se ani vietnamská večerka.
Jo, večerka! Nebydlíte na nějakém alespoň přibližně šikovném místě? Vzpomínám si, jak jsme u jedné kamarádky ve vesnici večer chodili pro brambůrky do jednoho baráčku, kde měla paní v předsíni hromadu přepravek se vším možným právě pro tyhle večerní nákupy, páč v obci byl jen krámek dopoledne Muselo se zazvonit, pani se zvedla od televize a šla prodávat.
Máte fajn nápady Doučování s hlídáním jsem také zkoušela. Respektive obráceně, hlídání s doučováním.Také vyzvedávání ze škol a školek, odvedení na kroužky, vyzvedávání z kroužků, ale nic
O politice vím bohužel své. Jsme v redakční radě jednoho radničního zpravodaje a díky tomu mám tu možnost vidět politiku z trochu jiné strany a je mi z toho zle. Věci tipu: změňte územní plán, postavíme vám za to dům a podobné jsou častým jevem.
Asi si vyhlédnu nějakou vesnici bez obchůdku. To je asi nejreálnější Bohužel jsou na tom některé oblasti opravdu bídně. Nikde nic a když do toho největší zaměstnavatel zkrachuje, rve se o jedno místo i 120 lidí
V malé obci obchůdek... když lidi dojíždí do práce, nakupují v hyper super, jedině si odskočit co jim momentálně chybí při vaření. To už hospůdku, posezení venku... Když myslím politiku, tak to musí už stát za to, ne řešit komu teče hnojačka na cestu. Myslete výýýš.
Zapřete se, vemte deku, děcka, hrneček a vijo do velkého města. Ještě by bylo dobré je kojit..., zkusit se má všechno, nejhorší je mohl jsem...
Jelikož má tazetlka trojčata, tak nejmladší doma nechat nemůže a tahat je s sebou bude asi taky nereálné Každopádně nápad s uklízením super, ale když nemáte hlídání...
Jojo, bohužel bez hlídání a vlastně většinu roku i sama bez manžela. Úklid domáctností, hlídání dětí a ošetřování zahrad jsem už také zkoušela. jenže s holkama se to dělat nedá a školka mě vyšla dráž, než jsem si vydělala. Provoz trojčátek není levný
jojo, mám jednovaječná trojčátka, přirozeně počatá přesně na Silvestra 2008 Manžel si uměl vybrat chvíli. Takový novoroční dáreček
Holky jsou opravdu úplně stejné. I tatínek, když je vidí po měsíci si je plete. Náročné je to hlavně finančně. Ostatní se dá zvládnout s přehledem
Pokud je máte přirozenou cestou, tak klobouk dolů:D To je celkem fenomén. Ježiš, potkat ve škole dvě stejné holky je dobrý, ale potkat tři:D Chudáci kluci!
Pravděpodobnost jednovaječných trojčat je 1:200 000 000 porodů. Šok to byl velkej, protože manžel mi říkal, že ,,vyrobí,, dvojčata, holku a kluka, ať to má z krku Jen mu to trochu nevyšlo. A to prý našli i čtvrtý žloutkový váček, který se tedy nezačal ani vyvíjet (naštěstí) Jojo, s klukama to bude zajímavý
Proč hledáte kdo vás zaměstná, kdo vám co dá? Pokud nejste hvězda, tak je to většinou za minimum. Dnes je lidí jak ... Zamyslete se nad sebou co umíte, co můžete nabídnout a dělat na sebe. Můžete něco levněji koupit, dráž prodáte. Zprostředkovávat, vyrábět, zorganizovat... je třeba se dívat kolem sebe, co lidi dělají, prohledat int, dostat nápad. Podívejte se na den D co probíhal v TV.
rozhodně nehledám, kdo mi co dá. Nejsem ten tip ,,pomoc, mám moc dětí a jsem bez práce, otevřete kapsu,, To jste asi špatně přečetl. To co píšete Vy mě napadlo už bezpočetkrát, ale vždy to končí na jedné věci. Finance. Proto je nejdříve musím vydělat, abych je dál mohla investovat do něčeho.
Není třeba mít balík, problém je, pokud jste v malé obci, tam je i neochota lidí, zvl. u starších. U prodejného zboží lze jít na zálohu, sehnat kupce, vybrat a zajistit zboží. Inzeráty jsou zadarmiko. Zkuste bazar oblečení aj, už bude teplo, lze to dělat i venku. Posbírat kdo se chce čeho zbavit a nabídnout k prodeji... chodící reklama (a využijete i děcka). Ještě by šlo vzít děcka a žebrat...hi. Lepší než za těch 160 Kč..
Proč jiní lidé si vydělají?
Nejjednodušší :jděte do politiky!
Z takovýchhle všeobecných nicneříkajících řečí se mi vždycky otvírá kudla v kapse. Opravdu ještě existují lidé, co si myslí, že vše je řešitelné, když se člověk dost snaží? Tak vítej na Zemi - není. Práce OPRAVDU není, prodávat smetí s trojčaty za zadkem je ptákovina a ostatně ona trojčata, to není koule na noze, ale pořádný balvan. Byť nepochybně miloučký
Vzít děcka a žebrat... taky dobrý. Vím že to bylo myšleno jako vtip, ale zvláštní je, že to mi radí většina lidí. To je ale pro mne naprosto nepřípustné.
Prodávám věci po holkách a i s tím mám obrovský problém. A proč? Trh je tímto přesycen. Nemám ceny nahoře, spíše naopak, ale nabídka převyšuje poptávku. Navíc lidé opravdu nemají peníze, natož rodiny s dětmi. A lidé, kteří jsou zvyklý takto věci nakupovat, mají většinou již ,,svého,, prodejce. Tohle není zkrátka tak černobílá situace, jak se zdá. Věřte mi, že zkouším kde co, snažím se, věnuji tomu hodně času a stále nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.