Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zahlenění?

Od: martinaa* odpovědí: 18 změna:

Hezký den, už měsíc jsem docela zahleněná od nemoci, rýmu a bolest v krku jsem vyřešila a zůstalo jen to zahlenění. Krk mám podle doktora čistý, ale ono zahlenění mě v noci budí, neustále odplivávám, chraptím a občas i smrkám. Na mírný kašel používám ACC,ale nechci do sebe moc cpát nějakou chemii. Doktor mi napsal znovu Bioparox, užívám čtvrtý den, ale zatím nic.

Jak se zbavit zahlenění?

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

martino = zahlenění je po nemoci úplně běžné a v řadě případů normální. Tělo ještě není zcela uzdravené a jak to tak sleduji, tak míváte potíže často a z toho se dá usoudit i jiné důvody. Úplně obecně pít, pít, pít - střídat čaje a nejen bylinkové, a tu chemii raději ne! Asi by to chtělo zauvažovat i o posílení imunity otužováním - jasně, že ne hned. A k tomu samosebou vitamíny v podobě ovoce, zeleniny - ale to Vy víte.

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Problém je ten, že v sobotu mě čeká důležité zpívání a kolikrát ráno jen chrchlám a sípu:( Samozřejmě ta poničená imunita souvisí s alergeny, dokud tu bude pes, budu já stále nemocná... ale kvůli tomu se s přítelem nerozejdu:) Jako vodák se otužuji ráda, ale jsem z toho vždycky nemocná:D A do sauny nemůžu... když jsem brala Wobenzym, bylo to o 70% lepší, ale bohužel je dost drahý...

limetka*
hodnocení

2x

Hleny se dobře odkašlávají, když budete popíjet následující nápoj - do hrnku dáte 1 díl teplého mléka, lžičku medu a 2 díly Vincentky, zamícháte a po doušcích pomalu upíjíte. Není to sice kdovíjaká chuť (takový tramínek by byl tedy fakt lepší:) ale je to hodně účinné. Stačí dva hrnky denně - třeba ráno a navečer.

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Jsem už zoufalá, takže vyzkouším!

limetka*

Navíc jestli máte zpívat - ta Vincentka je skvělá i na hlasivky - jen nesmí být studená, jednou jsem si ji dala z ledničky a přišla jsem na týden o hlas - manžel si liboval, jaký je doma klid!

martinaa*
hodnocení

:D U nás je momentálně taky klid:) O Vincentce vím, ale nikdy jsem ji moc nezkoušela, protože je to fuj:)

stirecek*
hodnocení

0x

Nejste na něco alergická? Nepracujete někde v prachu?

Pěkný den. Na netu jsem našla tuto radu: Pocit zahlenění v krku -Do sklenice destilované vody dáte 2 čajové lžičky jablečného octa a 1 čajovou lžičku medu(pravého)rozmícháte a pijete 3X za den před jídlem.Ocet kupte opravdu kvalitní,léčí tu kyselina jablečná,tak nic co se za jablečný ocet vydává.Doplňte stravu o vitamínový přípravek z vitamíny D,A,C,E a zinkem na posílení imunity.Inhalovat můžete přesličkový odvar mírně osolený jod. solí.Inhaluje se 5 minut několikrát za den.

Př zahleněni v krku pokud lékaři nic nenašli, není dobré konzumovat mléko a mléčné výrobky (máslo, jogurty, sýry, tvarohy, kefíry..atd.).

V neposlední řadě to určitě chce pít hodně tekutin.

doplněno 21.02.12 11:58:

Než jsem to nacvakala, "laybor" byl s mléčnými výrobky rychlejší. :)

doplněno 21.02.12 12:06:

Ještě dodám, že je velmi dobré vyplachování a kloktání Vincentkou.

martinaa*
hodnocení

Děkuji:) Ten ocet určitě vyzkouším, mám s ním dobré zkušenosti na jiné potíže. A ta destilovaná voda se může pít? To jsem netušila...

martinaa*
hodnocení

Ano, alergik jsem (trávy, zvířata, roztoči), zrovna minulý měsíc jsem byla poprvé na alergo, ale právě na ty alergie beru už přes rok Xyzal. Přítel má doma psa a bydlíme (většinou jsem u nich) na vesnici, kde mi právě hodně vadí ty trávy, na vyšší nemocnost jsem si zvykla, ale to zahlenění jsem dloooouho neměla. Všechny léky beru, jak mám, k tomu ten Bioparox...

stirecek*

Já jsem to měl to samé, pomohlo až když jsem opustil pracoviště - alergie na dřevitý prach, nemoc z povolání. Jenže díky astmatu už mi vadí vše, takže se těším na léto, v zimě zatím klid, i když mám zásoby léků. Zahlenění způsobuje tlusté střevo, takže očista vám prospěje, nicméně tomu alergenu byste se měla vyhýbat, to je ten počáteční problém, sliznice reagují a brání se...

doplněno 21.02.12 14:00:

Zkuste si počíst zde, něco jsem tam dřív čerpal, částečně pomohlo vyplachování nosu solným roztokem, ale chce to především izolovat ten alergen, jinak je to začerovaný kruh.

zdravi-az.cz/...

zdravi-az.cz/...

martinaa*
hodnocení

Na pracovišti většinou prach není (leda, když jsou v místnosti koberce) a ten večer se to dá zvládnout... já mám paradoxně horší zimu, v létě to je o něco lepší:) Nevíte, jak na tu očistu střeva? Je pravda, že střeva nemám zrovna v ideálním stavu...

doplněno 21.02.12 14:19:

Izolovat alergen... u přítele je všude dlažba, odstranil všechny vlnšné přikŕývky, plyšáky atd. Dokud však doma bude pes (nemůžu po nich chtít, aby ho vyhodili), budu nemocná i já. S tím jsem se tak nějak smířila, a i když je to hnusné, psovi je 13 a už asi dlouho nebude. Bohužel nejsilnější alergii mám na trávy (zajímavé, v létě je mi vždycky líp:D), což se na vesnici izolovat nedá:(

Uvažuji o vakcínách, ale zkušenosti nemám.

stirecek*

Je to tam všechno popsané nebo zkuste kontaktovat toho pána v diskuzi, ochotně poradí. Dá se to vyčíst i z té diskuze, já jsem do toho ale nešel, dělal jsem jen výplach nosu denně několikrát a časem to přestalo, ale rok jsem marodil, takže se to pomalu upravovalo. Přes léto jsem ale řešil zduřelé nosní sliznice, posílali mě na operaci, nakonec mi pomohl až plicní lékař - kortikoterapie již několik měsíců. Omezil jsem denní dávky léků, nyní zkouším obden a časem bych to chtěl omezit na minimum, jenže prý když mám astma, tak mi bude vadit vše. Nyní celkem klid, vadí mi studený vzduch, to se ztahují průdušky, vadí mi smrad z výfuku a když se nějaká ženská silně nasprejuje opět dušnost. Přes léto uvidím, ale mám obavy z těch trav a pylů, i když na to alergii přímo nemám...Doma jsem místo koberce dal plovoučku, vyměnil závěsy, protialergické přikrývky, vysavač s dobrým hepa filtrem, čističku vzduchu atd. Máme ale dva papoušky a ti mně nevadí, ani kocour od mamky.

doplněno 21.02.12 14:19:

Ten xyzal je prý dobrý, kamarádka ho brala, ale mně doktor napsal aerius a kortikoidy - medrol na sliznice. Pak sprej do nosu avamys, seretide do plic a v nouzi ventolin. Na žaludek onprelen, prý ten medrol dráždí žaludek. Ještě jsem si koupil biokulturu, to pomáhá na trávení. Je to dražší než chodit denně na pivo! Když jsem minulý týden kupoval aerius na předpis, myslel jsem, že se vyvrátím - třikrát dražší než v prosinci a to chtějí tyhle léky aby si pacienti hradili v plné výši:(

doplněno 21.02.12 14:22:

Jo a taky vincentky jsem vypil mraky a jezdil jsem si čepovat i do Luhačovic :)

doplněno 21.02.12 14:32:

Jinak vyzkoušel jsem cokoliv, různé čaje ze zelené lékárny, vincentky, vitamíny, změna jídelníčku, různé výplachy nosu - jen krátkodobá úleva, různé všelijaké zaručené návody a dle mě je to jen ztráta času a peněz Pokud se neodstraní příčina, bude se to stále vracet. Alergoložka mi řekla, že ten proces je už nastartovaný a všechny léky jsou jen na utlumení příznaků, ale nevedou k úplnému vyléčení.

laybor*
hodnocení

0x

Vynechat veškeré mléčné výrobky - způsobují zahlenění

martinaa*
hodnocení

Jako astmatik je všeobecně moc nejím a teď kvůli tomu zahlenění skoro vůbec:( (jednou týdně jogurt).

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,slyšela jste o koloidním stříbře?.Pokud budete chtít,napíšu víc.

martinaa*
hodnocení

Pokud nejste prodejce a nebudete sám sobě dělat reklamu, napiště mi do vnitřní pošty.

honzmalatny*

Ne to nejsem,napíšu.

doplněno 21.02.12 16:30:

Jenže já nevím jak.*zed*

doplněno 21.02.12 16:31:

Už vím.

doplněno 21.02.12 16:53:

Máte to tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]