Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále ucpaný nos

Od: snop odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,potřeboval bych od vás radu mám stále ucpaný nos,třeba po ránu nebo na večer i ve dne,užívám ted kapky nasic ale pomůže to jen na chvíli a potom se nos zase ucpe i na jaře v létě a v zimě,ještě mě tak divně škrábe na patře,u lékaře jsem byl ale pořád předepisovali jen kapky a nic pomohlo to jen na chvílu tak bych uvítal každou radu dík.já vím že jsou daleko horší věci jako rakovina atd.ale dost mě to otravuje život tak bych se toho chtěl už jednou zbavit třeba mladá to nemívá vůbec divné!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Tak já odpovím, za prvé přestat s těmi kapkami! Za druhé dojít na alergologii a nechat se vyšetřit tam! Kapkama si zaděláváte na mnohem větší potíže! Za třetí se případně ozvat po alergologickém vyšetření s výsledkem a potom bude-li třeba řeknu víc.

snop
hodnocení

na alergologii jsem byl jsem alergický na roztoče! Na nic jiného.

kdokoliv*

K mé odpovědi budu potřebovat ještě trocu více informací od Vás = jako např. v jaké lokalitě bydlíte, jak dlouho jsou užívány léky - kapky, dům či byt, dovolená a kde a jak často,(ne)kuřák, kdy je to lepší případně horší - jaro léto podzim zima, a jak to začalo a kdy. Případně názor ORL - polypus chan. byl anebo nebyl, případně chronická zátěž v rod. anamnéze apod.?

snop
hodnocení

takže kuřák jsem ale vykouřím tak 5-6 deně,bydlím v starším rod.domku,alergie na roztoče,bydlím v Bruntále,ty kapky užívám už docela dlouho tak cca 2-3 roky nejdříve to byl Olynth,ale ten pomohl tak na dvě tři hodky pak to byl muconasal plus ten vydržel o něco díl ale stejně na druhý den to bylo to samé ucpaný nos,na dovolené jsem nebyl dlouho a nebyl jsem nikdy u moře! V létě je to horší ale když si stříknu do nosu tak mám klid tak na chvílu no.v rodině co vím tak nikdo tak netrpí akorát máti na senou rýmu občas,jo a všiml jsem si že mě dráždí i v květnu jak to všechno začíná kvést,a čerstvá tráva posečená!

kdokoliv*

Myslel jsem si to! = máte vytvořenu závislost na nosních kapkách respektive na jejích složkách, určitě ihned přestat kapky používat! Pro postupné sklidnění nosní sliznice zakoupit / PANTHENOSE s éterickými oleji / jen na kraj vstupu do nosu a postupně i toto omezit a poté používat jen v případě nutnosti. Ozdravení organizmu může trvat i delší dobu - tělo ( nos ) se bude bránit a v podstatě žádat kapky ale kapky už ani jednou! Idealní by byla návštěva mořského vzduchu aby ten Váš nos zjistil, že kapky vůbec nepotřebuje! V domácích podmínkách inhalace. Často i při sportu dochází k uvolňování zmíněných potíží a takové plavání v bazenu anebo dýchat solnou páru je balzamem pro uvolnění dýchacích cest. Určitě vyzkoušet dobré rady od rádců, kteří zde uvedli příspěvky už předemnou. Zásadní = nepodlehnout v případě, že se "ucpe nos" použít kapky - na kapky zapomeňte jednou pro vždy! Kapky zkrátka neexistují! V akutních případech již uvedená cibule nebo křen - strouhat a klidně i okoštovat. Za čas zjistíte, že se obtíže začínají vytrácet a až dojde i Vaše podvědomí k tomuto závěru bude po problému s ucpaným nosem. Dá se jednoduše říct, že jste si vytvořil " program" a ten zní: mám ucpaný nos a pomůžou kapky.

hodnocení

0x

U naší staré tetičky, pro ucpaný nos, pomáhá babská rada.

Dáme do kastrolu horkou vodu, tetička si nalije do vody alpu, osušku a dýchá.

Pomáhá to dost rychle, tetička si dá ještě alpu na cukr.

Takové alpování, děláme každý týden a nos je čistý.

doplněno 20.02.12 23:07:

Děláme hodně Zázvorový čaj a polévky se zázvorem./// nastrouhaný zázvor na nudličky.///

doplněno 20.02.12 23:20:

Kapky do nosu, nepoužíváme vůbec.

Kapky zakoupené v lékárně, se mají používat, jen týden, protože jsou návykové.

sargo*
hodnocení

0x

Roztoči jsou všude, jako důvod sami o sobě stačí, i pro ten nos i pro škrábání na patře. Kapky skončete, když stejně nepomáhají, takhle dlouhodobě by se stejně brát neměly. Zkuste si zobnout zyrtec nebo jiný lék na alergii a uvidíte, jestli vám to zabere. Jestli jo, máte jasného nepřítele :) Taky by to mohl být nějaký streptokok nebo stafylokok, co vám trvale bydlí v nose, pak by se to muselo přeléčit antibiotiky - dělali vám výtězy z nosu? A ty inhalace tady zmíněné, uškodit to nemůže, za zkoušku to stojí :)

bender*
hodnocení

0x

asi to bude znit az moc jednoduse, ale mne vzdycky pomohla syrova cibule (kousnout a pekne ji rozkousat a uvidite jak budete mit za chvilinku nos volny). Ovsem nevim jestli to pomuze na alergii, pokud je to vase pricina

martinaa*
hodnocení

0x

Stačí ona jediná alergie na roztoče na ucpaný nos. Jak zde bylo napsáno již dvacetkrát, přestaňte používat normální nosní sprej, nebo může dojít k poškození sliznice (ono už asi pravděpodobně došlo, a jak je sliznice podrážděná a nateklá, tak máte pořád ucpaný nos).

Považovala bych za nutné zajít na ORL, kde Vám stav nosu prohlédnou a určí další léčbu (mě na ORL napsali nosní sprej na alergie Rhinocort a kvůli alergii i dlouhodobě Xyzal). K tomu jsem dostala mastičku právě na vysušenou a podrážděnou nosní sliznici, kterou používám večer či podle potřeby, uvolňuje nos a zvlhčuje sliznici.

Samozřejmě s alergií jasně souvisí i to škrábání na patře. Kdy jste byl na alergo naposledy? Spousta lidí totiž netuší, že alergie se vyvíjejí, nekteré se mohou zlepšit a kdykoli mohou se objevit jiné.

stirecek*
hodnocení

0x

Přestaňte brát ty kapky. Máte zduřelé sliznice právě od těch kapek. Já jsem nosem nedýchal loni celé léto, tak mně doktor nasadil kortikoterapii a paráda, jenže těch prášků mám nějak víc. Nenechte se, nebo skončíte na operačním sále, jenže to je spíš krátkodobé řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]