Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tester webových aplikací

Od: neregistrovany odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

zaujala mě nabídka brigády jako "Tester webových aplikací".

Jako náplň práce je uvedeno:

testování webových aplikací
definice testovacích scénářů produktů ve fázi vývoje
reportování a analýza výsledků testů
spolupráce s vývojáři při řešení problémů

Zabývám se grafikou a webdesignem (zatím jako začátečník) a jelikož se jedná o firmu z oblasti designu a webdesignu, tak mi to příjde zároveň i jako dobrá zkušenost do budoucna.

Jenže mám strach, jestli bych to zvládl a jen akorát ze sebe neudělal neschopného blbce.

Popisoval jsem zde svoje psychické problémy: poradte.cz/...

Proto mám obavy, abych to zvládl. Je požadována také "schopnost pracovat v týmu"a "důslednost a samostatnost". Z tohoto mám obavy, hlavně s tou práci v týmu vzhledem k mé komunikaci.

Fakt si už připadám neschopně. Nejsem schopen si najít manuální práci a když najdu něco, co by se mi i mohlo hodit, tak taky toho nejsem schopen.

Zajímalo by mě, co je náplní takového testera a jak je to náročné?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, jak to popisujete, tak to vypadá na větší firmu, kde to už někdo dělá, takže nebudete stavět na zelené louce.

V lepším případě dostanete připravenou sadu testů ve skriptovacím jazyce nebo v nějakém nástroji na testování, budete je pouštět furt dokolečka, sledovat výsledky, tvořit reporty o chybách (velmi podrobné), přidělovat je programátorům na vyřešení, sledovat jejich stav, po opravě znovu testovat, koordinovat, uhánět kolegy atd. Občas povyražení typu naprosto nový modul, testování modulu a navíc testování integrace do zbytku systému. Jako brigádník se vás to nejspíš týkat nebude, ale jako stálý zaměstnanec byste se účastnil i porad, plánování, zhodnocení (a dalších srand při agilním vývoji) a také konzultací se zákazníky, kteří by si na vás vymýšleli kdesi cosi, měli naprosto nereálné představy a nemluvili řečí vašeho kmene (vy jejich taky ne, až by spustili něco s daněma a bankama nebo autama nebo kýho víra).

Jestli společnost praktikuje TDD (test-driven development) nebo BDD (behaviour), byl byste o krok před vývojem, dostal požadavky na modul, který má umět číst z db, zapsat do db, něco spočítat a poskytnout své výstupy přes nějaké rozhraní. Napíšete pár unit testů, můžu číst? Můžu zapsat? Počítám, odesílám.. Samozřejmě žádný z nich neprojde. Pak dostanete hotovou implementaci, pustíte testy znovu, něco už projde, zbytek předělat a upravit.

V horším případě budete dělat to samé, ale všechno klikat ručně podle vytvořených scénářů. 1. otevřít, 2. najít zboží, 3. přidat do košíku..

No ale jak říkám, jako brigádník nejspíš budete dělat jen cvičenou opici a kontrolovat a kontrolovat ;) Když budete mít kliku, za celou dobu neuvidíte jediný řádek kódu a sám taky nic nebudete muset tvořit, jen ty reporty.

neregistrovany
hodnocení

Uf, tak to mě trošku vylekalo. Tak nevím, jestli bych na to měl.

Ještě by mě zajímalo, co dělá takový "systematický administrátor eshopu". Toto mě taky trošku láká, jelikož se to trochu týká toho, čemu se věnuji (grafice a webdesignu) a zároveň bych si rád někdy v budoucnu zřídil svůj vlastní eshop, takže by to mohla být dobrá zkušenost. Jen mám zase obavy...

Děkuji

dzordz*

Proč byste neměl, jako brigádník to může dělat skoro každý.

Aby vás ten eshop nezklamal, třeba to budou nakonec jen operace s výrobky, kategoriemi, obrázky, popisky, cenami, opravy, udržování aktualizací..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]