Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká teplota u malého dítěte?

Od: pt® odpovědí: 5 změna:

Dnes jsem hlídala šestiletou vnučku, které není dobře. Přes den ji vyskočila teplota až na 39,4, já jí dávala půlku panadolu, co měla připravený, ale teplota neklesla. K večeru se vrátili mladí a já šla domů. Jen mám strach, když bude takové malé dítě s tak vysokou teplotou na Panadolu, jestli se mu uleví. Teď řádí různé chřipky, máte někdo doma dítě nemocné s takovými teplotami? Neměli by raději jít s malou na pohotovost? Děkuji za rady. - pt

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při takhle vysoké teplotě je u dětí nebezpečí křečí.

Já bych dal paralen 100 nebo nurofen a pokud teplota do pul hodiny neklesne pod 39, tak bych dal chladny zabal do mokreho rucniku na pet minut, ktery teplotu srazi.

Pozor. Nurofen a paralen nemichat, davat max 1 po sesti hodinach nebo po 4 hodinach mezi nurofenem a paralenem.

Na pohotovost bych jel, az kdyz by se vysoke teploty stale vraceli.

hodnocení

0x

nejsem doktor, ale podle mě skoro jo při takovýhle teplotě...tim spíš u malýho dítěte

krkovicka*
hodnocení

0x
Panadol zabírá opravdu dobře.Není od věci jí dat i zabal jen na končetiny a i kdyby se stav opravdu nelepšil tak pak na pohotovost na Crp.Vysoká horečka může klesnout na 37 ale jestli do hodiny zas vyjede nahoru pak jedině antibiotikum.Moje holka jednou měla i přes 40,to byla chřipka jak blázen.Postupně jsme jí vyfasovali všichni.Nafasovala sirupy,spreje do nosu.Antibiotika.Bolelo jí vše-zuby,uši...Nikdy více.
doplněno 11.01.13 20:21: Určitě to bude dobrý.Ono u těch malých dětí to jsou vysoké horečky.Mě osobně stačí 37,2°c a jsem jak na márach.Jsou to zkrátka držáci*palec*

pt®
hodnocení

Konečně jsem se dovolala mojí známé ze zdravotnictví, tak mi radí jako "axus" a "krkovička". To víte, bojím se o tu malou vnučku a už jsem mluvila i s nevěstou, dala ji také 1/2 Panadolu před hodinou a už snad jde horečka trochu dolů. Tak uvidíme do rána, moc děkuju za dobré rady. - pt

pt®
hodnocení

Celou noc jsem spala, jak na vodě. Ale už jsem mluvila s nevěstou a horečky povolily. Tak jsem ráda za rady, za uklidnění, za informace a hlavně, že už je malé líp. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]