Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli se IQ zvětšuje s přibývajícím věkem, je mi teď 14, a chtěl bych si nechat udělat IQ test. Kde bych si ho mohl bezplatně udělat?
Ptat se zda se IQ zvětšuje věkem: to svědčí o tom, žes moc IQ nepobral :D IQ je poměr Tvuj k určitému stejnému vzorku Tvé skupiny. Tedy Zvědšovat se bude, pokud Tvé okolí bude blbější.
IQ 116 ( nebo kolik jsi to psal ) je lepší průměr, ale o ničem to nesvědší. Leda o tom, že nejsi blbý. Kdybys měl IQ vyšší došel bys k názoru, že neexistuje žadný spravedlivý způsob, jak porovnávat v populačním vzorku IQ. Já jsem nikdy neklesl ( za cca 15 let ) pod 136 ( a to jen díky tomu, že test vyšší než 140 nedokázal měřit ) a přesto, a hlavně proto tomu nevěřím. Nepřipadám si nijak extra chytrý, jen používám mozek.
K otazce kde bezplatně? Kdekoli na internetu, a za peníze třeba u MENSY
Jak u koho...IQ testů na siti je hafo... iq-test.stylove.com/...
Tenhle je zdarma...A je dobrej...
Není zač mindo.Jsem rád za tebe,každý potěšení je dobrý!
Běž třeba do nejbližší knihovny, určitě tam budou nějaký mít. Myslím že třeba i Mensa pořádá nějaké testy pro veřejnost. Hlavně nevyplňuj ty nesmysly na netu, až s tím strávíš půl hodiny tak na tebe vyskočí jen okno že máš za výsledek zaplatit pomocí SMS
.
IQ časem nestoupá, dokonce pokud by ti třeba teď vyšlo třeba IQ 140 tak aby ti takový výsledek vyšel třeba v 60 tak bude stačit správně zodpovědět méně otázek. Ale IQ není všechno, v reálném životě je důležitá i úroveň znalostí, zkušenosti, intuice a tak.
Ono se stejnými výsledky v různých vyhodnocovacích tabulkách IQ do 18 let klesá, od 18 stoupá. Ale tenhle typ se mi nelíbí ze dvou důvodů: Když takovýto a podobný test uvidíte jednou, už jste viděli všechny, pak je to spíš o pozornosti a věnovaném čase. A za druhé, jsou všechny "moc lehký", když odpovíte na všechno správně, už nemůžete jít vejš, měly by bejt doplněny něčím, co bude extrémně těžké a kde nikdo v daném čase nemá šanci vyřešit všechno (pokud teda nějaké takové otázky vůbec existujou..).
Měření IQ pomocí nejrůznějších veřejně dostupných testů (časopisy, inernet) je značně nepřesné a většinou dochází k nadhodnocení. Oficiální měření IQ s mezinárodně uznávanou certifikací provádí u nás společnost MENSA ČR, informace jsou na http://www.mensa.cz/
Jejich testování umožňuje stanovit i hodnoty IQ nad 14O (informace pro fidonet ) .
Poznámka: Moc mi není jasné, jaké praktické využití může mít znalost hodnoty IQ (kromě pohlazení vlastního ega ). Mám okolo sebe řadu lidí s IQ nad 140, ale co stím? Uklidit si neumí ani jeden
, vždyť pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos
.
A protože já papír na hlavu (= změřené IQ) nemám, tak je pořádek v domácnosti na mně .
B.
S věkem se mění spíše schopnost člověka IQ testy vyplňovat Také se dají do značné míry nacvičit, a to s poměrně výrazným rozdílem. Věřím jenom mense, tam mi totiž vyšlo nejmíň a dalo to fakt zabrat
Na věku záleží ve věcech, které jsou věkem ovlivněné, nebo možná životní situací - zejména ženám se v průběhu života výrazně mění hladiny hormonů a s nimi i některé schopnosti. Myslíte snad, že "těhotenská demence" je jenom takový kec?
Ve 14ti to není ještě úplně směrodatné, mozek se bude dál vyvíjet. Dobrý výsledek bude časem lepší.
Ano, je to dobré jen na polechtání ega, ale takové polechtání může být sakra důležité
tyhle IQ testy ti reknou tvoje IQ pouze velmi orientancne. Opravdovy IQ test u psychologa ci v menze trva vetsinou nekolik hodin a je velmi narocny. A take je mnoho ruznych IQ testu. Ja napriklad mam vysoke vysledky v matematice a prostoru, ale jazykova inteligence je o neco nizsi. Jenom tim chci poukazat, ze vetsinou IQ testy na netu a pod (jako napr ten co je uveden v prvni odpovedi) jsou zamerene pouze na protorove vnimani a matematiku, tudiz nejsou komplexni a proto ti prakticky nemuzou odpovedet jaky mas presne IQ, pouze ti muze takovy test ukazat v jaky se nachazis skupine v populaci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.