Nejste přihlášen/a.
Krásný podvečer! Mám dotaz ohledně elektronické cigarety která se u nás prodává. Chtěla bych vědět, jestli ji někdo z vás vyzkoušel a co na to říkáte.. Je požitek z téhle cigarety srovnatelný s normální cigaretou nebo ne? A zkoušeli jste pomocí elektronické cigarety přestat? Jak úspěšně? Ráda bych přestala, naši by si ji taky chtěli koupit, ale nevíme jestli to není zbytečné. Děkuji za vaše odpovědi, mějte se krásně!
No já nevím, jestli eletronickou cibaretu, ale vím, co funguje na 100%. Oboustraný zápal plic. Kouřila jsem asi tak dvacku denně, v kanceláři jsem byla sama, takže jsem nikoho neomezovala a to se ještě smělo. Do té doby na mě nic neplatilo. Ale potom přišel ten strach, když jsem musela půl roku docházet na plicní a slyšela ty (promiňte) chrchlající pacienty, tak to tedy zabralo na tuty a od té doby jsem si nezapálila a je to už 14 let. Sice jsou chvilky, kdy sedíme a něco slavíme, sem tam někdo kouří a mě ta ruka míří k popelníku. A protože nemám zrovna pevnou vůli, už nejsem mezi posledními odcházejícími a raději odcházím včas, než mě to přemůže. Takže zvažte to zdravotní riziko, jestli to nezafunguje. Dost toho dostáváme do těla i bez cigaret a ani o tom nevíme a nebo to nemůžeme ovlivnit. Přála bych Vám život bez cigaret, je to bezvadné
Jo a místo popelníku jsem si dala na stůl talířek s ovocem, žvýkačku nesnáším. No a to kafe, to byl opravdu problém. Tam to ovoce moc nepomáhalo, takže holt čtvereček čokolády
Je to jednoduché pokud máte na výběr mezi tabákovou cigaretou a elektronickou cigaretou pak rozhodně elektronická.
Mi osobně pomohla. Od prvního uchycení jsem věděl, že je po cigaretách a kouřím jen e-cigaretu. Jasně píšou, že je to nezdravé atd... Jistě když člověk inhaluje nikotýn nemůže to být zdravé a proto je e-cigareta nezdravá ale zdravější než tabáková. To už neříkají protože se jim to nehodí.
Důležité je zvolit opravdu dobrou cigaretu "značkovou" protože některé jsou fakt děs a hrůza. Doporučil bych od Royal Smokers třeba zde na: www.ceske-kralovstvi.cz nebo od E-Siggy, Ruyan tam kde není značka jako jen mini a pod to raději vynechejte.
Mnoho zdaru v odvykání.
Těžká rada... pokud chce člověk opravdu s kouřením přestat, půjde mu to i bez pomahátek. Jinak jsou spíš dobrá jako psychická podpora... Kouřil jsem nějaký čas také, přestal jsem den ze dne a bez problémů. Je to už asi šest let... Čas os času si z recese zapálím jen pro fotku - a vždycky si při tom říkám: BYL BYCH BLÁZEN, KDYBYCH ZNOVA ZAČAL.
U někoho je to stejná závislost jako alkohol, gamblerství nebo obezita. Tohle to "řekni si" u části populace prostě nefunguje. Proto existuje dokonce antidepresivum pomáhající kuřákům přestat. Důležité je i eliminovat ty chvíle na cigarety - rituál společné kávy s cigaretou. Tou vůlí to jen začíná.
ja jsem kouril take a celkem dost let, prestal jsem proste ze dne na den, kdyz clovek opravdu chce tak to jde. (obcas si dam mariuhanu, coz je takovej mensi podvudek, ale je to minimum tabaku). Nekourim uz jednoduse cigarety, ze kterych se mi tedka dokonce i zveda zaludek. Zkousel jsem vsechno mozny. Tady mate treba obrazek kuraka a nekuraka zevnitr
inlinethumb13.webshots.co/... (dokonce jsem byl nekolikrat na pitve a videl jsem na vlastni oci, jak z plic kuraka vytekala hnedo-cerna velice viskozni tekutina, ovsem clovek musi opravdu chtit, jinak vsechny tyhle veci kolem jsou zbytecny).
O elektronicke cigarete jsem cetl. Kdyz jsem poprve videl nazev e-cigareta, tak jsem myslel, ze je to vtip. Ovsem pak mi to prislo jako velice dobre reseni. Ti co pisou, ze to je take nezdrave, tak to je logicke. Cokoliv co muze zanaset plice urcite organizmu neprospiva. Ovsem nikotin se velice snadno vstrebava pres plicni sklipky a sliznice, takze e-cigareta je urcite s porovnanim s klasikou nebo vodni dymkou temer zanedbatelna zatez pro plice. Pri zapaleni klasicke cigarety, pri teplote 900 stupnu C vznikaji chemicke produkty oxidaci, pyrolizou apod. Bylo jich napocitano pres 4000, z toho kolem 60 latek je vysoce karcinogennich. Vodni dymka je mozna trosku mene zavadna, ovsem lide vetsinou zijou v mytu, ze se jedna o zdrave koureni. Tam je teplota spalovani asi o polovinu mensi, ovsem i presto vznikaji zdravi skodlive a karcinogenni chemicke latky, takze se prakticky jedna o stejnou zatez. Voda opravdu nedokaze kour prefiltrovat, pouze ho ochladi.
Proto e-cigaretu povazuju za hodne dobrou pomucku, ale nezapomente, ze nikdy nebuze byt "kour"z teto cigarety tak hutny, protoze tam nejsou splodiny vznikajici pri spalovani...A predevsim se jedna o pomucku, tzn. ze hlavni iniciativa musi jit predevsim z cloveka samotneho. Pokud si nekdo mysli, ze si koupi e-cigaretu a prestane kourit, tak je celkem naivni. Taky se ale asi vyplati koupit si opravdu nejakou kvalitni e-cigaretu, podle toho jak tu ctu. Docela me zajima jak to chutna, asi si to pujdu vyzkouset..
Na druhou stranu si rikam, sice uz nekourim, ale staci stat par minut cekat na prechode na Pavlaku a mam pocit jak kdybych stahl dve krabky... Ovsem ten krasnej pocit, ktery mam od doby, kdy jsem prestal kourit je opravdu k nezaplaceni a koureni se mi uz opravdu hnusi a k tomu jsem zacal mit mnohem radsi svoje telo a nechci si ho zasirat (prominte mi ten vyraz) jedama z cigaret... Pokud opravdu budete chtit, tak budete koukat jak to jde snadno. Ja prestal ze dne na den a po par tejdnech jsem byl v soku jak to lze snadno (pravidelne jsem kouril asi 10let), kdyz je clovek opravdu rozhodnutej a smirenej, ze uz cigaretu nikdy vice do pusy neda, tak to lze jak po masle..
Zdravím,
vím velmi dobře, že všechno, co říkáte, je neoddiskutovatelným faktem a že pevná vůle je 99% úspěchu. Problém je v tom, že ji prostě nemám. Nekouřila jsem v těhotenství, ale jakmile pominula i doba kojení, přímo jsem se třásla na okamžik, kdy si budu moci zapálit. Proto jsem taky považovala el.cigaretu za takovou berličku, která mou "nevůli" podpoří. Znám pár lidí, kteří dokázali ze dne na den přestat a opravdu před nimi smekám. Pro mne jsou něčím nepochopitelným, až skoro zázračným. Jste šťastlivec, že jste to dokázal a já Vám tiše závidím (samozřejmě v dobrém smyslu slova). Sama si připadám jako feťák, který do své závislosti i po odvykačce spadne stejně zas.
ja taky moc dobre vim, co to je abstak, ale u cigarety je podle me nejhorsi premoci hlavne psychickou zavislost. Ja jsem pred tim taky nekolikrat zkousel prestat kourit, ale s odstupem casu vim, ze jsem vzdy nekde v hloubi duse vedel, ze si jednou zase zapalim... Vy delate hnedka na zacatku obrovskou chybu. Proste si neverite, pisete ze po odvykacce do toho stejne zase spadnete. Podle me vzdy, kdyz se snazite odvykat, tak stejne uz predem vite, ze si zapalite a to je hlavni zaklad Vaseho neuspechu. Musite zmenit mysleni. Chapu, ze se to snadno rika. Moje mamka taky porad chce prestat, ale stale huli jak ja v puberte. Jenze ona proste ve svem podvedomi prestat nechce. Nechce se zbavit te krasne vonave cigarety ke kavicce, kdy se ji kour rozprostre v kazdem plicnim sklipku a ona ucejti tu hutnou chut usazujiciho se karcinogenniho dymu ve svych plicich. Proste chtit a CHTIT je velkej rozdil..
ja taky takhle mamku rad prudim, ale nebydlim s ni uz dlouho, tak ji nemuzu prudit kazdej den a taky si uvedomuju, ze odnauceni nekuraci sou vetsinou hrozny drzky drzy a vetsina kuraku je nesnasi
)
urcite preju hodne stesti, mne pomaha nekourit to, ze si nechci zaplavovat telo jedama a uz jsem si to vsugeroval do podvedomi, takze to funguje nejak samo bez meho usili.. (diky tomu jsem prestal take pit alkohol v takovy mire v jaky jsem drive pil, ale to je vedlejsi ucinek, alkohol jsem vubec neresil. Jsem tomu ale nakonec rad
Já sama nekouřím (jen občas příležitostně), ale můj bratr je notorický kuřák. Elektronické cigarety má, ale kromě toho si přes den zapálí tak 3-4 normální. Zkusila jsem si od něho dát páva z té elektronické. Je to oproti pravé o mnoho slabší, ale kdo má návyk a chce udělat něco pro své zdraví, je to ideální řešení. Člověk zvyklý kouřit hodně, který chce kouření omezit, má alsepoň pocit, že má něco v ruce. Navíc to nikoho neobtěžuje. Ovšem nevím, zda to může napomáhat s přestáním. Každopádně je to zdravější a sníží to celkovou spotřebu nikotinu. Pokud někdo přestat chce, může to být dobrá berlička pro začátek...ale taky nemusí.
Děkuju Vám všem! Já chci přestat, ať už s pomocí elektro-cigára nebo bez ní, ale naši ne, ty zas zajímá, jestli to chutná přibližně stejně. Takže ještě jednou dík, rozhodnutí je na rodičích
jednoznačně doporučuji,prostě levnější,zdravější, nežloutnou zuby, mohu kouřit všude atd atd. future is www.elektro-cigar/...
Osobní zkušenost žádnou nemám, ale teď nedávno jsem viděla ve zprávách, že před nimi varovala světová zdravotnická organizace, viz např. zde ceskenoviny.cz/....
Vite, kdyby mi nekdo rekl pred 10lety ze bude nejaka elektronicka cigareta existovat,neveril bych mu..ted lezim v posteli,pekne si kourim,nepada mi popel do perin,nedela to smard..kourim levneji a hlavne zdraveji...zkratka co vic si prat...mam uz treti cigaretu a az tato stoji za to...prvni jsem si koupil z TV product a neni to cigareta ale hracka..pak jsem si koupil druhou z nejakeho internetove e-shopu a ta byla taky na prd...ted mam asi 2 mesice cigaretu za 2190kc z www.elektro-cigar/... a pecka nejvice...zkratka do tretice vseho dobreho to vyslo a mam to cemu se rika elektronicka cigareta...zkratka za me doporucuji a davam za 1. Cauky Peta
Příjemný večer přeji, koupila jsem si před cca 4 dny novou el. cigaretu na aukru a těšila se, jak s její pomocí přestanu kouřit. Vyzbrojila jsem se i náhradní náplní a prozkoumala nespočet videí. Je možné, že jsem měla výjimečnou smůlu a zakoupila jsem "šunt", leč skutečnost je taková, že inzerovaná dýmavost je nulová, po plném nabití a asi 10 potaženích z cigarety je efekt pouze ten, že začne blikat, což znamená, že bude vybitá, leč chuť se žádná nedostavuje. To už si mohu rovnou přivonět k lahvičce s náhr. náplní. Zlostí jsem si šla hned zakouřit 2 klasiky po sobě a jedu v kuřáctví dál, ovšem lehčí o investované peníze.
Tak já ji mám asi tam měsíc- koupil jsem ji na www.cigarety-elektronicke.cz - dokonce jsem si pro ni jel do jejich kamenného obchodu. Spotřeba klasických cigaret mi kleslana 0-5 za den - podle toho zda mám chuť na ten smrad z klasický cigarety. S tou výdrží je to skutečně tak že většina e-shopu lže , mě vydrží jedna patrona (nejsilnější - 16 Mg) asi jako 5- 8 cigaret , čili zhruba 3 patrony za den ( což je cca 45 korun denně celkem) takže i přesto šetřím celkem podstatně. Nejsem člověk který by chtěl přestat kouřit - spíš si to chci dopřát tam kde se to normálně nesmí nebo nechci otravovat život ostatním lidem a nechci si propalovat značkový košile tím že mi hořící nedopalek vletí okýnkem v autě zpátky - to mě právě vedlo k tomu abych si e-cigaretu zakoupil.Jinak chuť je podobná spíš jakoby kouření vodní dýmky - není tam ten sajrajt jako v běžných cigaretách což může ěkomu trvat než si zvykne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.