Nejste přihlášen/a.
Zdravím...Proč?Selským rozumem,aby lépe chutnaly.:DPokud si dobře pamatuji,tak tomu bylo i dřív,a to nejsem zrovna mladiceKdyž pečete maso,tak ho také solíte a kmínujete(jeden z tisíce příkladů).
No tak já nevím, kde nakupujete a odkud do obchodu vozí pečilvo, ale snad každá pekárna, co jsem kdy nakupoval dělá min. 3 druhy rohlíků, které míchá mezi sebe, takže by měly být v jedné přepravce hladké, slané, makové někde i kmínové rohlíky. Všechny druhy pak jsou i za stejnou cenu.
Vzpomínám na předrevoluční slané rohlíky, u nás slaný rohlík nenajdete. Housky ty ano, slané, makové, sezamové.
Ano. Liduš, rohlíky za totáče byly skutečné rohlíky a ne gumové obušky, jako dneska. Zahnuté a větší. A solené, makové...Dneska už to není ono. Přesto si v některých obchodech můžeme vybrat - solené, kmínované, makové či semínkové. Ale když se slaný rohlík nechá do druhého dne, už je vlhký a ta sůl na něm je rozpuštěná.
Také dříve dělávali takové tlusté slané tyčky. Byly kroucené a já jim říkala "vrtáčky". Připomínaly mi taťkovy vrtáky do železa a byla to dobrota. Křupavé, správně vypečené, solené či makované. To, co dělají dneska se nedá s dřívějšími tyčinkami ani srovnat. Prodávali je hlavně v hospodě, když jsme se šli v neděli projít, naši mi dali peníze, čekali na mě před hospodou a já si pro ně došla. Taková procházka s "vrtáčkama", jo, to bylo něco! Jaga.
Já ty jak říkate "gumové obušky"dávám na chvilenku do trouby,a panečku,ty jsou potomjako za totáče...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.