Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečivo posypany solí

Od: krkovicka* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.Dlouho dumám a je mi skoro až trapný se ptát, ale proč sypou rohlíky mákem a solí? Dřív tomu tak nebylo.U housek si můžeme vybrat ale u rohlíku moc ne.Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím...Proč?Selským rozumem,aby lépe chutnaly.:DPokud si dobře pamatuji,tak tomu bylo i dřív,a to nejsem zrovna mladice;)Když pečete maso,tak ho také solíte a kmínujete(jeden z tisíce příkladů).

hodnocení

1x

Pečivo s mákem nebo sypaný sezamem, to je dobrý, to rád. Ale solený, to je pěknej hnus velebnosti, to nepomůže ani tu sůl z pečiva odrbat dolů.

Nejhorší je, že od těch velkých krystalků soli bývá to pečivo na povrchu někdy úplně rozmočené (jak ta sůl absorbuje vlhkost ze vzduchu). :(

ahasver4*
hodnocení

0x

Tak určitě kvůli chuti.A u nás je vyběr rohlíků velký,makové,posolené,holé a bůh ví jaké ještě...:)

Dobrý den, "krkovičko". Vůbec Vám nemusí být trapně. Já mám někdy dojem, že je to proto, když už pečivo není dobré, tak ať alespoň lépe vypadá.*nevi*

solenza*
hodnocení

0x

No tak já nevím, kde nakupujete a odkud do obchodu vozí pečilvo, ale snad každá pekárna, co jsem kdy nakupoval dělá min. 3 druhy rohlíků, které míchá mezi sebe, takže by měly být v jedné přepravce hladké, slané, makové někde i kmínové rohlíky. Všechny druhy pak jsou i za stejnou cenu.

krkovicka*
hodnocení

Pečivo v supermarketu je rozděleny ale jinde bohužel nemam na výběr, treba ve vecerce nebo v lahůdkách.

lidus*
hodnocení

0x

Vzpomínám na předrevoluční slané rohlíky, u nás slaný rohlík nenajdete. Housky ty ano, slané, makové, sezamové.

Ano. Liduš, rohlíky za totáče byly skutečné rohlíky a ne gumové obušky, jako dneska. Zahnuté a větší. A solené, makové...Dneska už to není ono. Přesto si v některých obchodech můžeme vybrat - solené, kmínované, makové či semínkové. Ale když se slaný rohlík nechá do druhého dne, už je vlhký a ta sůl na něm je rozpuštěná.

Také dříve dělávali takové tlusté slané tyčky. Byly kroucené a já jim říkala "vrtáčky". Připomínaly mi taťkovy vrtáky do železa a byla to dobrota. Křupavé, správně vypečené, solené či makované. To, co dělají dneska se nedá s dřívějšími tyčinkami ani srovnat. Prodávali je hlavně v hospodě, když jsme se šli v neděli projít, naši mi dali peníze, čekali na mě před hospodou a já si pro ně došla. Taková procházka s "vrtáčkama", jo, to bylo něco!:) Jaga.

Já ty jak říkate "gumové obušky"dávám na chvilenku do trouby,a panečku,ty jsou potom:-Pjako za totáče...

uska*

Již 6 let nekupuji pečivo, peču doma za poloviční cenu i s elektřinou. Těsto umíchá pekárna a jen sroluji těsto do tvarů. Chuťově se nedají srovnat s kupovanými. Sypu mákem nebo solí jen na zakázku od rodiny. Mňam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]