Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacení výživného vs práce v zahraničí

Od: ivus* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dosti neobvyklý dotaz. Při rozvodu si manžel určil výši měsíčního výživného na dvě děti, ale již delší dobu je v zahraničí a výživné neplatí. Návrat do republiky v nejbližší době neplánuje. Mám nějakou šanci dostat dlužné výživné, popř. jaké kroky bych měla v této situaci udělat? Předem děkuji za jakoukoliv radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

2x
Dle mého názoru by jste měla zajít na sociálku,vše jim říct a oni vám poradí jak sepsat žalobu atd. ovšem pokud manžel neplatí déle jak tři měsíce,jděte podat trestní oznámení.Hlavně pokud se nepodaří muže brzy sehnat bude za něj platit výživné stát a po té vymáhat

koberecnovy*
hodnocení

2x

Odpověď,která je nade mnou není pravdivá.Sociálka vám nedá ani korunu.Po 5 měsících neplacení musíte podat trestní oznámení na policii v místě bydliště, zároveň požádat soud o exekuci.Stejný problém řeším já,exekuce proběhla,ale exmanžel nemá majetek , ani příjem-dělá na černo.Snad budete úspěšnější než já.Mám 2 děti, má mě platit 5 tisíc,ty mě chybí,pracuji jako prodavačka za 9 tisíc, k tomu mám v noci úklid kanceláří - 5 a půl tisíce a ráno nátazově úklid restaurace - 3 tisíce-takže mám víc než ŽM a sebrali mě přídavky.Exmanžel se někde směje.

mautkaznet
hodnocení

2x

Poradim jednu věc,precti si odpoveď co jsem napsala Monice na Neplacení výživného, to samé radím i Tobě. Přeji úspěchy a pevné nervy jo a ještě musíš dostat k uším bývalého nenápadně drb o tom jaké jeho bývalou potkalo štěstí, že přišla nějakým způsobem k super prachům. No a ty mu to potrdíš až se zeptá a ON SE ZEPTÁ! A pak ...bude ti peníze nosit sám aspoň nějaký,ale lepší něco a ten pocit pak...:) ahoj m

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]