Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně z pronájmu

Od: zs* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Nevíte jak mám uplatnit dan z pronájmu nemovitosti(bytu)Když mám nájem 7000,ale z toho platím měsíčně 3000 na poplatky?Jestli můžu brát, že příjem je 4000tis a z toho potom 12x4000 je 48tis a z toho můžu odečíst 30%dle zákona?Pokud by to tak nešlo, tak je pro mne lepší přepsat vše na nájemníka a na účet mi bude chodit pouze 4tis a od těch potom můžu odečíst těch 30%ne?

Díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

coop*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jde o osobní vlastnictví. Odečíst můžete náklady za služby - vodné, stočné, topení, výtah, úklid, osvětlení společných prostor, atp. Odečíst nemůžete příspěvky na správu na domu (nesprávně zvané fond oprav).

zs*
hodnocení

Ano jde o osobní vlastnictví.Odpověď jsem pochopil,ale tím pádem to jde udělat tak, že náklady(vodné,stoč,topení a pod bude hradit nájemce a já na účet obdržím 4000Kč z toho pak mohu odečíst 30%...a bude to pro mě lepší...Jinak děkuji za odpověď

coop*

Ano, jde to tak a je to jednodušší. V případě, že nájemník přestane tyto své závazky SVJ hradit, budete je muset uhradit vy. Proto bez dostatečně vysoké kauce nepronajímat! Pozor na trvalé bydliště - nedovolit nájemci, aby se mohl v bytě přihlásit k trvalé pobytu - zbavíte se zbytečných mnohaměsíčních lapálií.

zs*
hodnocení

Díky za odpověď. To ještě budu muset nějak vymyslet...Hezký den.

vata

Můžete mi zdělit nějaké důvody proč nedovolit nájemníkovi trvalé bydliště? děkuji

uska*
hodnocení

0x

Na účet vám může chodit kolik chce Kč, ale potřebujete k tomu, abyste mohla zdanit jen 4tis. Kč rozepsat smlouvu =

4 000,- nájem + 300,- voda + el? ... = 7 000,- Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]