Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyprší občanský průkaz, druhé kolo prez.voleb

Od: brejlounek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes jsem u prezidentských voleb zjistil, že mi občanský průkaz vyprší 17. ledna. Pas nemám a na nový občanský průkaz je vyřizovací lhůta 30 dní. Bude mi k volbám stačit nějaký doklad o pořizování nového obč. průkazu případně se starým průkazem nebo si budu muset zařídit nějaký dočasný? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

když v pondělí požádáš p nový o.p. tak se to stihne do 10 dnů, ale na to jsi měl myslel před měsícem

pavkazji*
hodnocení

0x

Nejsem si jist s těmi deseti dny :

-občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s čipem nebo bez čipu se vyhotoví do 30 dnů ode dne podání žádosti příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, popřípadě do 30 dnů ode dne, kdy mu byla žádost předána,

občanský průkaz bez strojově čitelných údajů vydá obecní úřad obce s rozšířenou působností příslušný podle místa trvalého pobytu občana do 15 dnů ode dne podání žádosti.

nu*

Jistá je jen smrt, pane, úředníci nejsou takoví líní pitomci jak si někdy myslíme, ale systém je nastaven tak, že se na jednom míste naberou žádosti, zpracují se podklady , pak se podklady posílají na jiné místo, tam se vyrobí občanský průkaz, ten se vrací zpět a pak se vydá...jde o to jak často a kam se posílají podklady a jakl často se vrací a jak velký je zrovna počet zpracovávaných žádostí ...když v tom týdnu požádá o občanku ještě 890 bezdomovců kteří občanky prodávají za 300,- kč, tak to bude trvat měsic...Já bych zvednul zadeček a běžel bych tam hned v pondělí ráno, tady se to nevyřeší...

pavkazji*

Omyl pane!To jste vyčetl kde?U nás je to daný.Za tři týdny až měsíc a hotovo,ať je vás 5 nebo 1000!*bum*

hodnocení

0x

Pondělí je stopro na všech úřadech úředním dnem. Tak tam zajděte bez zbytečného otálení. Dozvíte se, zda se to stihne. O tom ale pochybuji.

Mezitím Vám vystaví náhradní doklad /takový světle zelený měkký papír,/ kde jsou všechny Vaše nacionále. Myslím, že by to u voleb mělo stačit. Měla jsem ho kdysi také a stačilo to i policii při kontrole na silnici. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]