Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oči bez brýlí - operace

Od: polinek* odpovědí: 28 změna:

zdravím,,,byli jste někdo na operaci očí ..teď co se provádí ambulantně,,byl na tom i pan Lešek Semelka a jiní,,a chválí to.Buď se odoperují oči tak,aby nemusel nosit žádné brýle ,nebo puuze na čtení..Díky všem

doplněno 19.02.12 14:47:

,,Ještě se zeptám,,kde jste byli na té operaci,,kde to dělají? Já jsem psala do Prahy ,ale jsem z Moravy ,a jaké musí být předoperační vyšetření ,,děkuji

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem nosil brýle asi patnáct let jak na čtení, tak i na dálku, na každém oku jsem měl jiný počet dioptrií... Čočky (ReSTOR-Alcon) jsem si nechal implantovat loni v březnu a jsem velmi spokojen. Jedno oko mi udělali v úterý, druhé ve čtvrtek. Operace je bezbolestná, během ní hovoříte s operatérem i ostatními přítomnými členy... Nejnepříjemnější na celé věci je dlouhé čekání před operací, kdy je třeba oči dlouze prokapávat. Po operaci je na panence umístěna jakoby folie(tu lékař sejmul následující den), ale i tak hned vidíte. Zprvu jakoby zelenkavě, ale asi za půl hodiny už je to dobré (ač se to nemá, jel jsem domů svým autem). Následuje asi třítýdenní kapání do očí. Už po dvou týdnech se čočky jaksi usadily a nyní vidím krásně ostře jak na dálku, tak i na čtení. Doporučuji nečekat a jít do toho. Celá záležitost přišla na 30 tisíc.

doplněno 19.02.12 15:50:

Ve Zlíně, ale ve Vsetínu už to také umí...

polinek*
hodnocení

moc děkuji ,,kdepak jste byl na té operaci.?

jabraka*

Strejc byl tam co prezident Klaus.Já jdu příští měsíc do vojenské nemocnice.

JABRAKA

hodnocení

2x

nepíšete, jak je na tom potřebný... jeho věk, případný zákal a pod, nebo jestli to chce jen jako kosmetickou operaci...kosmetické úpravy si platíme sami... většinou se používá úprava laserem, mnoho odkazů najdete na http://jdem.cz/t2u24

mnoho z nás prošlo operací šedého zákalu... mne se doktor při přípravě operace ptal, zda velikost nové umělé čočky, vložené namísto té "originální"přizpůsobíme tak, abych nemusel nosit brýle vůbec... zvolil jsem jen jemnou úpravu dioptrií, ale brýle jsem si nechal, bez nich by mne nikdo nepoznal... o tom zase třeba na google.com/... nelekněte se toho divného slova...

u šedého zákalu to platívá pojišťovna, ( já byl u soukromníka, za jedno oko okolo 5000,-, vezmi je čert, vidím, svět je krásný...)

doplněno 19.02.12 14:58:

důvodů na oční operace je mnoho, vzpomenul jsem zdravotní, nebo kosmetické... vy jstebovšem nevzpomenula nebo neupřesnila v dotazu ani jeden důvod.. potom člověk může jen hádat, nebo uvést ty nejběžnější...
...oči si přece nenechám operovat když vidím...mnoho lidí si nechává operovat oči, protože nevidí... a byli by rádi, kdyby jim brýle třeba i vadily, ale hlavně pomohly...někomu nekomplikují život samotné brýle, ale oslabený zrak...někomu ani ta operace nepomůže, mohou být i zdravotní rizika...
nejlépe Vám o tom řekne Váš oční lékař... zde jen laici a lidé s určitými zkušenostmi po operaci...

doplněno 19.02.12 15:05:

zkuste si vybrat na google.com/...

resp. google.com/... to by mělo být blíž

polinek*
hodnocení

já nepíši o kosmetických úpravách ,píši pouze o oční operaci. Bylo mi to detailně pánem nad vámi vysvětleno Oči si přece nenechám operovat když vidím ,,,,,a nosím brýle,,špatně je snáším ,,zkrátka mi moc vadí. ...děkuji všem ,jsem ráda,že člověk již nemusí nosit ty brýle ,které komplikují život. Já bych chtěla ty na čtení i na dálku. Na ceně mi nezáleží,hlavně že UVIDÍM..! Děkuji vám moc všem..

emko*
hodnocení

0x

Byl tam člověk z mé rodiny a musím říct, že super. Záleží na zákroku, ale u nás trval asi 20 minut, bezbolestně, v den zákroku oko pouze intezivně slzelo, druhý den mu něčinil problémy počítač. Celkově si to chválí, je rád, že se nedopracuje k brýlím. Strach sice byl, ale myslím, že to rozhodně stojí za to.

lidus*
hodnocení

0x

Sestra měla 4 dioptrie na dálku a 15 let po operaci říká super, švagr měl 3dioptrie a synovec také tak na operaci byli oba loni a jen si to pochvalují. 80ti letý děda byl loni na operaci šedého zákalu, vím, že je to něco jiného ale děda nechtěl jít, že už to do smrti vydrží, šel a dnes říká, že vidí jak ostříž. Neteř půjde příští rok jelikož do 18ti let nedává klinika doživotní záruku ale po dosažení 18 let ano. Já nejdu, bojim, bojim.

krajra*
hodnocení

0x

Oba rodiče, si operaci chválí.Teď čeká operace mého manžela,který se bojí.Proto sleduji reakce příspěvků.Já bych určitě šla!*klik*

polinek*
hodnocení

píši tady přece jasně jako Lešek Semelka ,kdybych proboha byla slepá ..nepsala bych tady...Nejsem až takový laik a vím co mi bylo řečeno...jen jsem chtěla slyšet lidi s mým problémem. Zákal nemám!Píši ,že jsem se ptala lékařky...Toť vše. díky

nezdá se mi, že jsem slepý... ale nikde výše zmínku o lékařce a její odpovědi nevidím...

dále píšete jen o problému s brýlemi, ne se zrakem, a pochybuji, že pan Semelka ventiloval na veřejnosti detaily, proč a jakou operaci absolvoval... jak to máme tady na poradně vědět? informace od Vás jsou nebo byly nedostatečné, nedivte se, že i rady nebo zkušenosti nejsou podle Vašich představ...

bylo mi potěšením...

polinek*
hodnocení

,,úplně nahoře...

hodnocení

0x

lekari-online.cz/... nedávno vozili pacienty do Zlína a večer přivezli a v pátek jsem ve zprávách z regionu slyšela, že v Ostravě dostali tentýž přístroj. *palec*

b
hodnocení

0x

V časopise TÝDEN ze dne 30. 1. 2012 byl uveřejněn delší materiál na toto téma: Milan Eisenhammer - str. 30, Už nikdy brýle! Byť nadpis je jasný, obsah není zdaleka tak jednoznačný. Pro zajímavost (protože tady padají jen pozitivní názory) z textu vybírám:

"Dárek na celý život:
"Na tu operaci bych už nikdy nešla, naštěstí jsem si nechala operovat jen jedno oko," říká šestatřicetiletá servírka Olga Čeřovská z Moravského Berouna na Olomoucku, která vyhrála jeden z prvních zdejších soudů s oční klinikou. Ne, že by byla jediná, které doktoři při laserové operaci trvale poškodili zrak. Předem se ovšem podepisuje revers, že dotyčný se zákrokem souhlasí a že byl seznámen se všemi riziky. A kliniky mají tento dokument většinou ošetřen tak, že si na nich po případné zpackané operaci poškozený nic nevezme.
Dopadla tak i paní Čeřovská. Soud jí sice po pěti letech přiznal nárok na odškodnění 109 tisíc korun, které jí měla zaplatit příslušná ostravská klinika Videat, jenže ta už byla v době rozsudku v likvidaci. Peníze neposkytla ani pojišťovna, u níž byla firma Videat registrována, neboť společnost údajně nesplnila podmínky pojištění. Operace z roku 2005, kterou si přála jako vánoční dárek, přitom mladé ženě zásadně změnila život. Měsíc byla v pracovní neschopnosti, na rohovce se jí udělal vřed. Operované oko se jí po půl roce jakžtakž zahojilo, ale i teď na něj vidí velmi špatně. Zjizvené oko navíc nesnese kontaktní čočku, takže se pořádně dívá vlastně jen tím druhým. A za právníka zaplatila 40 tisíc korun."

"Optometrista Beno Blachut říká: "Ta operace často lidem zjednoduší život, ale upřímně řečeno, osobně bych do takového rizika nešel," říká Blachut, který i oko se třemi až čtyřmi dioptriemi považuje za pouhý estetický problém. "A nechat si ,řezat‘ do zdravého oka? Dnes jsem tu zrovna měl mladou ženu, která osmý měsíc po operaci nevidí, ztratila práci a je pod prášky."

Relevantní data týkající se úspěšnosti laserových operací očí neexistují. Povážlivou indicií je i to, že drtivá většina očních lékařů dále nosí brýle. (konec citace)

Můj osobní názor ná základě zkušeností v rodině je, že bych do toho jen z důvodu zbavit se brýlí nešla. Jiná věc jsou důvody zdravotní. Pokud zákrok vyjde, je to super, v opačném případě máte problém nesrovnatelně závažnější, než před operací.

B.

cacab*

...napsal optik, který by přišel o zákazníky. To se stalo před sedmi roky a za tu dobu už ta technika a i operátéři pravděpodobně pokročili. Já bach do toho šel, akorát se teď nějak nedostává korunek.:(

polinek*
hodnocení

,jo,také znám paní,která vidí hůž ,,ale ta měla velké problémy moc zle viděla. Ale to je myslím 20let! a ta doba je pryč! Operují i diabetiky ,ptala jsem se.

dzordz*
hodnocení

0x

Já bych o tom dlooouze přemýšlel. Možná počkat dalších pět let a bude to zas úplně někde jinde. A určitě se na tom nevyplatí šetřit, když bude nízká cena jen kvůli tomu, že mají levné vybavení, chtěj urvat zákazníky a držej se na hranici krachu..

limetka*
hodnocení

0x

Byla jsem ve Zlíně u doktora Stodůlky na klinice Gemini, v květnu tomu budou dva roky, jsem naprosto nadšená a spokojená, i když na čtení mi brýle zůstaly (protože jsem už trochu starší kousek). Ale ta pohoda při sportu a vůbec při všem, je báječná. Předoperační vyšetření se dělají přímo na místě před zákrokem, operace vůbec nebolí, jen cítíte na oko trochu jakoby lehounký tlak. Pak to chce, aby vás někdo odvezl domů, první den je to trochu nepříjemné, ale dají vám prášek na spaní a od druhého dne je to stále lepší, po týdnu je to už naprostá pohoda. Ve Zlíně jsou na to velmi dobří, jezdí za nimi lidé i z Prahy. Navíc mají nejmodernější femtolaser (v republice jsou snad jen dva nebo tři).

polinek*
hodnocení

limetko ,,promiňtej á jsem tak hltavě četla ,že jsem to přešla. Já si tam zavolám. Děkuju moc .Já jsem ten zákrok viděla v telce a málem jsem se rozbrečela ,že je to možné a bez narkozy a pod...Pak dám vědět.Děkuji všem

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, bývalý si nechal operovat obě oči zaráz v Brně - Juliánově na klinice, kde jsou vynikající lékaři (léčí třeba Jardu Jágra, Sáblíkovou atd). Cenu si nepamatuji, domů jsem ho musela odvést, protože viděl velmi rozmazaně, dva dny měl neschopenku a třetí den už viděl relativně normálně. Týden měl nechat oči odpočinout (třeba neplavat - kvůli chlorované vodě), a od té doby je bez brýlí velmi spokojený.

polinek*
hodnocení

autor b ,, ono každý proto není.mí kluci by také nešli ,ptala jsem se jich ,říkali,že to nějak p atří již k nim. Jsou různí lidé .I doktoři se bojí..jsou lidé jako každý jiný.Takytady v rodině muže šel na opku ,,měl na očích / Dalekohledy/ a je úplně bez brýlí. To musí být velká úleva.Jak si představím,že nepotřebuji brýle je mi hned lépe,,špatně se mi i chodí ven,,vadí mi ty rámečky ,,jak se dívám ,nějak mne to blokuje -omezuje ,,ani nerada chodím ven. Těžce to snáším.To zorné pole je uprostřed a jak se podívám do boku,tak vidím lonec skla. Je to pro mne hrůza.

dzordz*

To máte brýle teprve nějak krátce, že jste si ještě nezvykla? Nemůže se vám vada ještě měnit nebo ustálit?

Nechtělo by to třeba jiný tvar nebo obroučky, aby vám v nich bylo lépe? Třeba bez spodního rámu nebo úplně bez rámu, jen drát na nose a pak dva dráty k uším. Já mám už asi šest let pořád jedny a tytéž, jen jsem nedávno měnil straničky, když jsme poněkud blbnuli a jedna se trochu naštípla. První den s těmito mi taky přišel divný (předtím sem měl větší a kulaté), jen takový výřez, navíc u levého a pravého okraje se obraz trochu deformoval, taky jsem neviděl, kam šlapu, protože to pod brýlema, jen očima, samozřejmě vypadalo jinak. Po nějakém týdnu jsem si samozřejmě zvyknul, ani bych jiné nechtěl, třeba na mobil v ruce taky koukám dole pod skly, to samé při psaní a čtení. Některé brýle třeba mají úmyslně "obrácené půlky", jako bývají dole na čtení, tak jsou tyhle více nahoře, jen na dálku.

Samozřejmě s čočkama to je něco jinýho, hlavně na pohyb. Úplně bez ničeho by to taky bylo něco jinýho. Ale chci tím říct, že prostě to není nic hroznýho, kvůli čemu byste musela přemejšlet, jak vypadáte, nebo bejt zalezlá doma.

martinaa*

Ono ne každému čočky sednou... jak píši výše o bývalém, ten měl s čočkami velké problémy, pálení, řezání, vypadávání. Nepomohla ani několikerá změna značek ( a protože hodně chodil plavat, kde jsou čočky skoro k ničemu, a rád bruslil a celkově sportoval, tak mu i ty čočky překážely. Brýle měl takové, jaké popisujete, bez rámů, jen skla (3 dioptrie). A stejně je daleko šťastnější bez nich:)

polinek*
hodnocení

,,nene mám je asi 8let aale mi stejně ty konce skel vadí. I když nemám rámeček. Obdivuji lidi,kterým to nevadí ,,s těmi malými skly. Já mám problém si vzít na hlavu čepici a natož na obličej si nasadit brýle .

Vidím kde končí sklo a je to hrůza jak vidím nožičky od brýlí.. po bocích.. Nemohu ani pomalu jít.Prostě jako bych měla s odpuštěním na obličeji kolo.

limetka*
hodnocení

0x

Polinek - opravdu si těch historek o zničených očích nevšímejte a nebojte se - dříve nebyly tak dokonalé lasery a občas se to zvrtlo, dnes už je to přesné a prakticky bez rizika. A ta úleva je opravdu neskutečná. Vůbec bych neváhala a jsem fakt ráda, že jsem se rozhoupala a šla.

polinek*
hodnocení

limetko a kde jste byla? děkuji moc

limetka*

Ve Zlíně - podívejte se nahoru do mé první odpovědi.

jabraka*

Limetko,teď budeš mít oči jako prezident!

JB

polinek*
hodnocení

tak jsem teď tam napsala ,tak uvidím co napíší mi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]