Nejste přihlášen/a.
Dobrý de, potřebuju zaplatit poplatek. Dělám to poprvé a tak se chci zeptat jak by to mělo přesně být. Účet mám u Poštovní spořitelny a využívám internetové bankovnictví. Peníze potřebuji zaslat na účet 4341822/0800 a tento účet je u České spořitelny. Když se přihlásím do internetového bankovnictví, zadadám platby -> jednorázový příkaz. Nyní musím vyplnit pole "číslo účtu příjemce", které je rozděleno pomlčkou. Jenže když chci napsat první část účtu tedy 4341822 před pomlčku, tak to nejde, protože je toto číslo moc dlouhé, tak jsem zkusil napsat před pomlčku 0800 jenže to napsalo chybovou hlášku špatný formát čísla. poté je ješte nutné zadat kód banky, který jsem našel a to je právě 0800, takže mě napadlo číslo před pomlčkou nevyplňovat a za pomlčku napsat 4341822 a do kódu banky tedy 0800. Chci se tedy zeptat zda by to mělo být správně či nikoli, popřípadě jak to má být správně.
Děkuji Jaroslav Charvát
Ještě přikládám obrázek jak vypadají kolonky pro vyplnění čísla účtu a kódu banky
šel jsi na to správně, zkoušel, nevzdal, napsal jsi to dobře... dojde to... máš internet banking, máš možnost si ověřit odeslané příkazy nebo platby.. (nevím, jak to v které bance nazývají) když to bude mezi odeslanými, mělo by to projít... opět nevím, zda to tvoje banka umožňuje zjistit, zda platba byla přijata...
a ty nuly před lomítkem či čárkou nepiš, kdyby byly nutné, tak tě to nepustí dál... vidíš, že to kontrolovalo, když jsi tam napsal třeba ten kód banky... ani pracovníci v bance profíci nepíší ty nuly před číslem účtu...
Už to snad prošlo, tak jen krátce:
Jednoznačné číslo pro bezhotovostní styk je v naší republice daný svým formátem, který se skládá ze tří polí:
- šestimístné (nepovinné) předčíslí účtu, pokud není požadováno, vyplní se nulami nebo se nevyplňuje
- desetimístné (povinné) číslo účtu (pokud je požadováno všech deset číslic, doplňujeme zleva nulami)
- čtyřmístný (povinný) kód banky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.