Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilování ve 13 vs speciální strava

Od: anonymkas* odpovědí: 6 změna:

Dnes jsem se pohádala s bratrem a otcem. Bratr, kterému je třináct, prostě přišel k tátovi a povídá, že si musí koupit jakousi želatinu. Že je to prý na proti vrzání kloubů. Panebože, na co on asi potřebuje cosi proti vrzání kloubů, když mu v životě nevrzaly? To on pořád otravuje s těmito věcmi, jako jsou nějaké 'gainery' apod., které napomáhají růstu svalů. Podle mě by to on neměl ještě alespoň dva roky brát, vždyť je mu teprve třináct! A ještě k tomu mu žádný svaly narůst nemohou, protože fyzicky i psychicky je to ještě dítě! Je hubenej jako tyčka, nohy má jak pavouk, protě dětské tělíčko. Já být jeho rodič, tak mu zakážu cpát se tímhle svinstvem. Proč by měl ve třinácti jíst nějakou chemii? Souhlasíte se mnou? Nejhorší na tom je, že mu to táta koupil! Na co si ukáže, to má! Mimochodem je mi patnáct.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Otec nemá rozum jako tvůj bratr, je to rozmazlenej fracek - dostal by do těla ode mne . Puberta s ním mlátí a neví co by - holt o tom všude čte a slyší od těch namachrovanejch kluků . Je ve vývinu a tělo není dobře zatěžovat takovými svinstvy /produkty /, je to jen tahání peněz z kapsy důvěřivců. Ale jak vidíš otec aby měl od chlapečka klid tak mu to koupil . A co na to maminka?

repkin*

Souhlas. Nejdřív přibrat a pak cvičit, z ničeho nic nevycvičí.

hodnocení

1x

Ve třinácti těžko bude mít artrózu, takže "vrzání" kloubů je určitě neškodné. Jinak. pokud je ještě ve vývinu, by neměl posilovat, jen cvičit, protože v případě posilování v posilovně s těžkými činkami by dosáhl pouze toho, že by se mu zastavil růst, takže by byl nadosmrti prcek :(. Vím to od ortopeda, který mě, resp. mého syna varoval, když mu bylo 15, a hrozně toužil chodit s kámošem do posilovny. Kamarád posiloval, posiloval, a má dnes ve 22 letech 164 cm. Takže by si měl Váš bratr dát "pohov" alespoň do 18, resp. do doby, kdy už přestane růst.

ron*
hodnocení

0x

Souhlasím .Do posilovny, až bratr ukončí svůj fyzický vývin. Teď mu posilovna opravdu může ublížit. Pokud Váš otec nemá rozum nebo se mu nechce bratrovi nebezpečnost užívání chemických preparátů vysvětlit, musíš to udělat ty. Nehádej se s ním, vysvětli mu vše v klidu. Najdi bratrovi na internetu informace o této problematice. Doporuč mu zdravou stravu: mléko, maso, zeleninu, jogurty, tvaroh a samozřejmě i sport. Může i posilovat. Ale pokud bude něco zvedat, tak jen svou vlastní váhu. Ideální jsou kliky nebo možná i posilovánís malými činkami, běh, plavání, kolektivní sporty .

hodnocení

0x

Já si myslím, že se bratr cítí odstrčený, že má pocit, že táta má rád tebe více, než jeho. Proto se pozoruje a s každým nesmyslem běží za tátou a snaží se získávat jeho pozornost. Myslí si, že jsi ty lepší, chytřejší, máš lepší výsledky a proto operuje v opačném konci .Dělá ze sebe skoro postiženého a snaží se o péči otce. ;) Jsem přesvědčená, že jeho počínání je projevem sourozeneckého soupeření. ;) Pokus se ho neshazovat, nevyklátad ani jemu ani jiným o jeho nedostatcích. Naopak, pokus se mu zvednout sebevědomí. Uvidíš, že je to mnohem účinnější. Protože sebevědomý člověk se nesnaží upoutávat pozornost, ani soucit. Ale pozor, nepleť si sebevědomí s arogancí a agresí. *hej*Pomůžeš takhle jemu, sobě, i rodičům. Podle slohu a pravopisu, jsem přesvědčená, že jsi chytrá holka a nemusíš s bráchou soupeřit o tátovu pozornost. Má tě jistě rád stejně jako jeho. Nemusíš mít pocit, že jsi odstrčená, že máš menší pozornost, že tě má méně rád. Takový pocit mají všichni sourozenci. Úplně zbytečně! Vím to naprosto jistě. *placni*

hodnocení

0x

Máš zbytečné starosti a vyvoláváš zbytečné domácí hádky. Co je Ti do toho, co bratr užívá? Od toho jsou rodiče, aby se starali! Ono se stejně za čas ukáže, že ta želatina byla na nic :)) Starej se, abys dělala rodičům radost a bratra nech být!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]