Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarucni doba vyrobku je 3 roky?

Od: juglans® odpovědí: 5 změna:

Dobry den,plati to u vsech spotrebicu a tak?Jedna se mi o ponorne cerpadlo ,v zari to bude 3 roky,co mi ho davali,ted se pokazilo.Budou mi pocitat jen praci za vymenu,nebo vubec nic?Davala firma.tak nevim na co vcśechno se to vztahuje.DEkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Standardní doba záruky na všechno spotřební zboží (kromě např. potravin) je 24 měsíců. Pokud Vám prodejce dobrovolně poskytl záruční dobu delší, platí tato delší záruka. To ale musíte mít napsáno ve smlouvě, dokladu o zaplacení atd. Jinak standardně 2 roky.

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, záruky jsou různé, od dvou někde i do pětilet, jak u kterého čerpadla.

hodnocení

Aha,dekuji,podivame se na podminky.

doplněno 18.02.12 19:45:

Tak je to na 3 roky.

doplněno 21.02.12 23:03:

Pripadam si hrozne,ale spolehla jsem se na jineho v rodine a dvakrat ujistovala a rikal na roky.protoze myslel,ale necetl,jak jsem zadala.Nyni mam konecnecne zarucak pred sebou,donesli mi ho od rodicu, a koukam jen na roky.tak to jsme pekne v haji.

cocinkamichalka*

Pokud záruka trvá, může prodejce buď: 1) opravit vadu, 2) vyměnit zboží za jiné, 3) vrátit peníze. Výběr je na prodejci.

lui*
hodnocení

0x

Pozor na to. Ze zákona dvouletá záruka platí jen u obchodů podle OZ. Což je převážná většina nákupů obyčejných občanů v obchodech.

Pokud byl ale obchod realizován podle obchodního zákoníku, pak je tam ze zákona jen 6měsíční záruční lhůta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]