Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se neztratit na letišti

Od: psipacka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, jde mi přesně o letiště ve Frankfurtu. Z několika zdrojů jsem slyšela, že je tak velké, že tam není problém vůbec nenajít svůj let. Letíme na hodně drahou dovolenou a nerada bych, aby nám to uletělo. Byl jste tam někdo? Jakou máte zkušennosti? Děkuju moc!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

"psipacka", jak Vám poradili ostatní a nemusíte mít strach, že neumíte jazyk. Frankfurt je obrovské letiště, které vidívám při cestě přes Německo, když jedeme okolo něj, ale osobní zkušenost nemám. Jen Vám řeknu, že jak neteř s malým chlapečkem, tak i švagrová letěly z Prahy do Chicaga a ve Franfurktu musely přestupovat, neznaly žádný jazyk, ale personál se o ně postaral a doletěly tam i zpět. Chápu Vaše obavy, ale určitě to zvládnete. Šťastný let.

psipacka*
17.02.12 22:01
hodnocení

colombo*
hodnocení

0x

Kdysi dávno jsme se zastavili jenom v garážích u letiště a ze strachu před parkovacími poplatky jsem radši rychle odjeli.

Dejte si několik hodin časovou rezervu, předpokládám že německy nebo anglicky hovoříte a proto se nebojte zeptat. Určitě u vstupu budou informace nebo někdo z pracovníků letiště, kdo Vám rád poradí.

Pokud budete mít dost času, můžete se zkusit zorientovat sami. Je to nejlepší zkušenost, na něco přijít sám. To si to potom dlouho pamatujete.

A cena drahé dovolené je včetně servisu na letišti. Takže žádný strach. Nikdo Vám hlavu neutrhne ani nebude nadávat.

psipacka*
hodnocení

No navazující spoj nás doveze hodinu a půl před odletem, pokud ovšem nebude mít zpoždění. Budu se celou dobu modli a nervit :(

colombo*
hodnocení

0x

Tento odkaz našel google po zadání "mapa letiště frankfurt"

frankfurt-airport.de/...

Pokud umíte německy, můžete si pročíst co všechno tam píšou.

psipacka*
hodnocení

Díky, německy neumím, tedy aspoň ne tak, abych mohla něco číst a vědět o čem to je. Nějaký plánky jsem objevila už dříve, ale to člověku zas tak moc neřekne, lepší je osobní zkušennost. Utěšuju se, že po světě cestuje mnohem víc hloupějších lidí, než jsme my :)) a taky dojedou. Otázka je, na kolikátý pokus :)

nu*
hodnocení

0x

Já byl na letišti ve F n.M předloni, v noci, služebně, důležité je vědet ze kterého terminálu odlétáte. Jsou to tam značeno s německou pečlivostí, autem si sice připadíte jako ve velkém městě, všude kolme stojí velká Jumba, odbočky k jednotlivým ternionálům nebo k nějakém,u Cargu nepřehlédnete, pro auta je tam velké parkoviště, terminály jsou spojeny nadzemní drahou která jezdí pravidelně, německy nemusíte umět, stačí trochu anglicky, personál letiště je jazykově vybaven a poradí..když budete trochu googlit, najdete hned několi stránek i s podrovnou mapkou termonálů a všech modulů, časy odletů atd...souřasnice, parkoviště pro auta ...trochu hledejte..hlavně klídek

hodnocení

0x
jestli jsem to dobře pochopil, tak do frankfurtu prifrcite taky letadlem. nevím, jestli dál pokračujete se stejnou společností, ale třeba lufthansa mívá u brány že které lezete napsané na obrazovce navazující lety, takže pak už stačí jít jenom podle šipek a cedulí. protože píšete o hodně drahé dovolené, tak cílovou destinací bude nejspíš země mimo schengensky prostor, takže vás na cestě k pokračujícímu letu bude čekat pasová kontrola a asi i scan zavazadel. pokud budete mít dost času, tak si můžete dat kafe nebo čaj z automatů, ale ty jsou jenom na terminálu lufthansa v schengenu, takže poté, co vylezete z letadla z prahy. jak projdete do jiného patra, tak už je to za peníze.
a pokud přiletíte malým letadlem a na terminál vás povezou autobusem, tak zase jak vlezete do prostoru letiště, jsou tam tabule s informacemi a podle čísla letu to snadno dohledate.
užijte si výlet.
doplněno 18.02.12 06:16: žádný rozdíl. když vylezete z autobusu, vydejte se po šipkách s nápisem departures. dostanete se na check-in, kde ukážete pasy, odevzdáte velká zavazadla a dostanete palubní vstupenku i s údajem že které brány odlétáte a v jakém je terminalu. a pak už následuje popis z předchozí odpovědi - prostě podle šipek a písmen bran (gate) půjdete až na to správné místo.
když napíšete s jakou společností letíte, můžu vám zkusit dohledat i místo toho check-in. nebo to zvládnete sami na následujícím odkazu.
www.frankfurt-airport.com/content/frankfurt_airport/en/checkin_luggage/check-in/airlines_a-z.html
psipacka*
hodnocení

:) díky, přikodrcáme, ale autobusem, takže nám šipky nepomohou. Ze kterépo terminálu to letí už by mělo být na letenkách vyznačené? Nelítám tak často, takže si to už nepamatuju. Zítra si je jdu vyzvednout, tak uvidím, co tam bude. Letíme do Karibiku :))!*ua*

doplněno 27.03.12 22:58:

Přátelé - byla to brnkačka :) sice jsme se projeli vláčkem, protože jsem měla z Čech špatnou informaci ohledně odletového terminálu, ale všude byli anglicky hovořící zaměstnanci, kteří se sami nabízeli ku pomoci, stačilo jen chvilku se tvářit bezradně! *pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]