Nejste přihlášen/a.
Setkal jste se někdo s touhle příšernou diagnozou? Už týden, doslova brečím bolestí levého ramene. Lékař diagnostikoval burzitidu. Vše, co jsem o ní našla na netu je, že to postihuje i zvířata, že to hrozně bolí a hlavně, že léčba je nejistá. Můj lékař vymyslel silnou injekci diclofenaku a posléze jednu tabletu téhož každý den. Po injekci se mi ulevilo, ale jen do té míry, že když s rukou nepohnu, nebolí. Ale oblíct se nemůžu, pohyb jiný než před sebou (klávesnice) je nemyslitený. Doslova tečou slzy a nahlas brečím. Tak mě napadlo, jestli tu nepotkám někoho kdo má tuhle bolestivou zkušenost a jakou měl léčbu a kdy to přešlo, jestli vůbec? Vypadá to podle všeho, že je to nejméně na dva měsíce. Lékař je velice empatický, snaží se mi pomoct, zatím je to pár dní co mám výsledky laboratorní a tři dny diclofenak. Dneska chápu, že se lidi bolestí zblázněj nebo zastřelej.
Dobrý den, bursitidu jsem měla diagnostikovanou už ve 22 letech v kyč.kloubu, byla to bolest úplně hrozná, tak mně ji operovali a prý tam byla veliká jako vlašský ořech.Rok mě posílali od doktora k dokrorovi, už jsem si připadala jako simulant.Dnes mi je 48 let a nepřejte si zažít bolesti, které mám, dělám fyzicky náročnou manuální práci,byla jsem u ortopeda, který mi řekl, že nic řezat nebude, že by musel řezat svalové úpony a do toho že se mu jít nechce.Asi skončím jednou na vozíku, nikdo se s vámi dneska nepáráJjný vyčůránek už by na to asi bral inv. důchod, já s tím makám, protože žiju sama a nic jiného mě nezbývá.Cpu se práškama, které si kupuji, protože ten pan ortoped mi ani žádné nenabídnul.Přeju vám lepší pořízení než jsem měla u pana doktora já, nejsem průbojný typ.
wikiskripta.eu/... Jéminkote, chudero! To jsem ani nevěděla, že něco takhle hnusného může existovat. Držte se a věřte, třeba to zmizí.
Všem vam tady dekuju za psani. Je to opravdu hnusna bolest. Dnes jsem mela jit na odsavani a obstriky, ale mam lehky pocit, ze by diclofenac (mam silny) mohl zabrat. Tak pockam do pondeli. Docetlajsem se, ze ta bursitida je take nejen na ruznych mistech, ale i ruzneho typu. Ja mam bouli a zarudle rameno a tahne se mi to posvalu k lokti. Mam ale jedno velike stesti. Neskutecneho milacka lekare a lidi kolem, kteri me ucastne pomahaji do obleceni, pan dokotor mi vola domu jak mi je, vymysli jak pomoct, mam veskera vysetreni dulezita k tomu. Nemam tu bursitidu nastesti stafylokokovou a nemam ortopeda kretena, jako mela ta pani. To je nestesti, kdyz se sejde blba nemoc a blby doktor...
Tenisovym loktum, i kdyz byly hodne bolestive, se jen smeju. A ze jsem je taky vyzrala, protoze jsem mela oba najednou a jeste i spodni, kterym se rika osteparske. ani podrbat na hlave jsem se uz nemohla a obstriky jsem milovala, protoze pomohly. Mela jsem jich urcite behem nekolika let alespon 8. Ale dneska mam pokoj. Jen shora na lokti bouli. No a co, hlavne ze je klid .
Porad si rikam, ze jsou horsi nemoci. Presto ale ty bolesti ukrutne nuti cloveka premyslet, jak se tim zit, kdyz to neprejde ...
A ted ctu, kolik let s tim pani zije. A nejen ona.
Jsem zvedava, co mi pomuze, co zabere, rozhodne se podelim. treba tim nekomu i pomuzu.
Budu ráda, když se ovete a dáte vědět, jak léčba pokračuje,já uvažuji o tom, že se vykašlu na toho felčara, co mě odbývá a objednám se někam sama na vlastní pěst.On ,kdo fyzicky nepracuje, neví, jaký boj denně svádíte s tím, aby jste přežila jeden den v práci.Dostalala jsem radu, ať si najdu jinou práci.Mám stř. školu, ale žiju v oblasti s 12 % nezaměstnaností, je mi 48 let tak co mi zbývá?Mějte se dobře a třeba se ozvěte...
Aulin mast vyzkousim. Nez jist hrebiky, zkusim vse. A vy mate take bursitidu, nebo na co vam Aulin zabira?
Mně vypadávají ramení klouby z "pantů"Za něco vezmu a je venku,a hrozná bolest.Bylo to dost dlouho,než jsem přišel na to,co s tím.Když si vezmu 1/2tbl 100Aulinu,tak mám ten den pokoj.Nevím jak to funguje,ale kloub nevypadne.Dříve jsem bral celou 100mg,ale furt mne strašili že budu na práškách a že nebudou fungovat.Já hned poznám ,kdy si ho vzít,třeba týden nemusím.Tak tedy návyk se nevytváří.Za zkoušku to stojí,ale zabírá spíš menší dávka než velká.Ráno 1/2,večer1/2.Mně v noci tak bolely ruce že jsem nemohl spát.Nyní funguji,doktor vidí že je nezneužívám,tak je napíše.Zkuste ho.Ta mast je taky dobrá,když nic není.
Ted jsem ve fazi, kdy bych chtela nechat "lecit" tim diclofenacem, ktery behem 24 hod pozvolna uvolnuje tu lecivou slozku. Je fakt, ze jsem prvni den nevydrzela a po 12 hod si vzala ten ibalgin, i kdyz dr rikal, at to ted neberu. Dneska jsem ve stavu relative dobrem, kdyz rukou samozrejme nehybu, diclofenac jsem brala v 10 rano. Na noc to resim "cigaretou" netabakovou . To spolehlive usnu, kdyz najdu tu jednu moznou polohu pro ruku. Naucila jsem se spat jako socha, ani se nepohnu
Aulin koupim zitra, tedy prasky.
Pri prisernych bolestech (jinych) pri borelioze, jsem nemela jeste atb a cpala jsem se doslova ataralginem. ten navykovy rozhodne neni. jsem na nem mnoho let zavisla, trpim na bolesti hlavy a to si musim vzdycky vzit dva kusy. Je to lek uzasny, neskodny, bez jinych ucinku, klidne se da ridit, neni navykovy. A je zajimave, ze na tu bolest, kterou mi pusobil virus jak bezel po povrchovych nervech po svalu, pusobil . A na tenhle zanet ani tuk! Zase na bolest hlavy a tu boreliovou mi nezabral ibalgin. Je tedy jasne, ze kazda ta bolest ma jiny puvod a jeste k tomu je odvisla od kazdeho jedince.
Myslim, ze kdyz uz se tu rozebehla tahle diskuze, neni od veci to psat, muze to i nekomi jinemu treba pomoct.
A treba hned te pani, co tu pise, jak strasne trpi, pomuze ten Aulin!?
@ivik, o cem jeste premyslite? To uz jste mela davno nekde na nejake doporuceni nekoho najit! Me neskutecne poskodila obvodni doktorka v lete, kdy mi zanedbala boreliosu . A jak jsem na tom vydelala! Ted mam milacka doktora, kam snad chodim i rada! Ja, ktera navstevuje lekare az kdyz jde tluste do tenkych...
Platite prece nemale penize do zdravotnictvi!
Myslim, ze diclofenac pomalu ale jiste zabira. Kolotoce delat nemuzu, ale bolest od stredy znacne ustoupila! myslim, ze pokud se vyleci uplne, bude to trvat mesic, ale dnes jsem stastna za stav, v jakem to je
Tak kdyby nekdo se do tehle situace dostal, tak injekce diclofenac a APO DICLO SR 100mg!
Zatim vsem dekuji za projev empatii a podeleni se o zkusenosti.
MIchaela
Dobrý den,bursitida je opravdu velice bolestivá a nepříjemná.Já sama se léčím s chronickými záněty ramen už 3 roky.Momentálně mám oboustranný zánět ramen a to je taky mazec.Je mi 36 let a nedovedu si představit,že bych měla trpět už napořád.Vždy mi doktor píchne do ramene Depo-meso,dá Melobax a jdu domů.Teď jsem dostala Apo-Diclo 100mg a mám motace i bez alkoholu, obličej nateklý,červený jako žárovku.Už jsem měla i fáze vzít si pilku a ruce si odřezat.Nicméně přeju,aby Váš lékař našel brzo příčinu a Vy tak měla od bolesti klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.