Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh a družka vs dávky z úřadu

Od: poliferda odpovědí: 3 změna:

chci se zeptat žiji s přítelem jako druh a družka jsem na pracáku a podle nich nemám žádný nárok na žádné dávky ani sociálku a on mě musí živit a všechno za mě platit to mě bylo řečeno .už jsme spolu asi 10let a když se někde zeptám tak mě všude říkají že na nic nárok nemám ale že musím o každou korunu skoro žebrat to je nezajímá prosí poradte děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Pokud žijete ve společné domácnosti tak se příjmy obou sčítají a ze součtu se pak dávky počítají.

iz*
hodnocení

0x

Pro přiznání dávek státní sociální pomoci a/nebo dávek pomoci v hmotné nouzi se vychází z životního minima a příjmů všech osob tvořících společnou domácnost.

___ Více informací můžete najít na webu úřadu práce.

Životní minimum

Státní sociální pomoc

Pomoc v hmotné nouzi

Sociální poradce

Bydlíte-li ve vlastním bytě, nobo v bytě s nájemní smlouvou, v němž máte i trvalý pobyt, mohli byste mít nárok na příspěvek na bydlení.

uska*
hodnocení

0x

A co tak hledat si práci - brigádu, roznos letáků? Pak byste nemusela škemrat o každou kačku. A nebo jděte do podnájmu /třeba k příteli) a když budete hospodařit sama, nějaké dávky dostanete. Nemá se to, dělá se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]