Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolnění ze zaměstnání k lékaři

Od: verysa odpovědí: 10 změna:
Zdravím všechny.Potřebuji poradit a nějak to nemůžu najít.Možná budete vědět?Kamarádka má jít v pondělí ráno na dialýzu a má jít pak na odpolední,jenže neví zda bude schopna.Existuje na to nějaký paragraf?Nebo musí brát dovolenou?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sakra(omlouvám se za klení), neměl by ten kdo chodí na dialýzu mít minimálně neschopenku?.?.?

paaja*

neschopenka na jeden den není placená ... to bude asi jádro dotazu

Já sem ale nemyslel neschopenku na jeden den!.!.! Podle mě člověk kterej chodí na dialýzu je už dost vážně nemocnej.

verysa
hodnocení

Takže to vypadá na nemocenskou.V´m,že má vážný problem,ale chce do práce.No,kazdopádně je to neplacené.Jen jsme chtěly vědět,jak jsou tyhle situace řešené.Děkuji
verys
hodnocení

Jde tam poprvé

buss
hodnocení

0x

A proč si úkon nedomluví aby z práce unikla co nejmíň? A u doktora by jí na dotaz jak na to asi odpověděli,

jumba
hodnocení

0x

Většinou lidi, kteří docházejí na dialýzu jsou na neschopence. Dochází se i 3x týdně a sedí, nebo leží tam i 4hodiny. Je i po dialýze unava. Takže se mi to u Vaší kamarádky nějak nezdá, že by šla pak do práce. At se dohodne s lékařem.

jumba

Určitě at si dovolenou nebere. Vždyt může dostat nějakou tu propustku, kterou nechá potvrdit na dialyzačním oddělení. Je to návštěva lékaře.

Ano, propustka by byla na dobu vyšetření/ošetření v dialyzačním centru. To však proběhne mimo pracovní dobu, pokud jsem správně pochopila, je potřeba omluvit dobu, kdy už vyšetření/ošetření probíhat nebude.

verysa
hodnocení

Myslím si taky,ze jí nebude dobře,at si radeji vezme propustku.Děkuji za Vaše odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]