Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Logopedie r

Od: mo odpovědí: 6 změna:

dobrý den neumím vyslovit r(alespoň si to myslím) ale umím tím jazykem zakmitat ale tak 5x, míň krát to nejde. Slyšel jsem že k vyslovení r stačí 2 kmity. Jsem na dobré cestě? popř. jak to trénovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nicknevim*
hodnocení

1x

R se učí většinou tak že se snaží/me vyslivit TD po čase samo přechází k R

martinaa*
hodnocení

0x

Objednejte se k logopedovi, sám si doma moc nepomůžete, když pořádně nevíte, jak na to. Těm kmitům bych moc nevěřila, děti se takto R rozhodně neučí.

iz*
hodnocení

0x

Zajděte si na logopedii. Nácvik hlásky "R" je možný až po správném zvládnutí hlásky "L", jejíž chybnou výslovnost laik většinou ani nezaznamená. Kmitání jazykem samo o sobě ke správné výslovnosti nepovede.

hodnocení

0x

Teď jsem potkávala několik ordinací nebo je to pracoviště? logopeda. V nemocnici ve Vítkovicích na dvou místech. Jsou určitě i u vás. Pohledejte, naučí vás to při jednom, maximálně dvou sezeních. Jen vám u zrcadla vysvětlí, kam a jak máte dát jazyk a je to. ;)

martinaa*

U dospělého to tak rychle nepůjde... běžná doba jsou 4 - 6 měsíců. Dospěláci mají proti dětem tuhý neohebný jazyk, který je léta naučený na svoje.

doplněno 08.02.13 12:39:

Vidíte, já mám opačné zkušenosti:) U odborníka jedna kamarádka 3 měsíce, druhá půl roku, přitom se obě snažily. Bylo jim však řečeno, že nemají v puse jazyk, ale neohebnou kládu:D

Dítě neumí snadno položit jazyk tak, jak to logoped vyžaduje. A také nechce cvičit a trénovat. Dospělý je cílevědomý. *jasne*Měsíc před maturitou spolužačce z vedlejší třídy na pajdáku dali ultimátum. Buď se naučí vyslovovat ř nebo k maturitě nepůjde. Za týden uměla dokonale vyslovovat ř. To ř, které nevyslovovala nějakých 19 let. Najednou to šlo. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]