Nejste přihlášen/a.
dobrý den neumím vyslovit r(alespoň si to myslím) ale umím tím jazykem zakmitat ale tak 5x, míň krát to nejde. Slyšel jsem že k vyslovení r stačí 2 kmity. Jsem na dobré cestě? popř. jak to trénovat?
Teď jsem potkávala několik ordinací nebo je to pracoviště? logopeda. V nemocnici ve Vítkovicích na dvou místech. Jsou určitě i u vás. Pohledejte, naučí vás to při jednom, maximálně dvou sezeních. Jen vám u zrcadla vysvětlí, kam a jak máte dát jazyk a je to.
U dospělého to tak rychle nepůjde... běžná doba jsou 4 - 6 měsíců. Dospěláci mají proti dětem tuhý neohebný jazyk, který je léta naučený na svoje.
doplněno 08.02.13 12:39: Vidíte, já mám opačné zkušenosti U odborníka jedna kamarádka 3 měsíce, druhá půl roku, přitom se obě snažily. Bylo jim však řečeno, že nemají v puse jazyk, ale neohebnou kládu:D
Dítě neumí snadno položit jazyk tak, jak to logoped vyžaduje. A také nechce cvičit a trénovat. Dospělý je cílevědomý. Měsíc před maturitou spolužačce z vedlejší třídy na pajdáku dali ultimátum. Buď se naučí vyslovovat ř nebo k maturitě nepůjde. Za týden uměla dokonale vyslovovat ř. To ř, které nevyslovovala nějakých 19 let. Najednou to šlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.