Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravděpodobný měsíční výdělek

Od: petrston odpovědí: 10 změna:

Chci se zeptat jak se počítá pravděpodobný měsíční výdělek pro úp.
Má s tím někdo zkušenosti?

Nastoupil jsem 13 ledna a za leden mám vyděláno 11 000kč čistého, a je v tom asi 70h přesčasu. Jinak by ta částka byla cca 8000kč.

pak jsem pracoval tři dny v únoru a dal výpověd, za únor ještě nemám výplatní pásku.

Jaký má být výdělek pro pracák a mají se do toho počítat i ty přesčasy?

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Pro pracák se počítá plat celý(i s přesčasy)

pt®
hodnocení

0x

Za měsícjste si vydělal 11.000,- Kč, tudíž Váš předpokládaný výdělek za poslední tři měsíce by byl 11.000,- Kč.

hodnocení

0x

Já mám pocit že vezmou těch 11tisíc, vydělej to počtem dní za který ste si je vydělal a z toho to budou počítat. Ale nevím to jistě.

doplněno 15.02.12 18:47:

Vy ste nedostal nějakej platovej výměr?.?.?

artik*

já mám dojem , že od nového roku ,když dáš výpověď , tak nemáš nárok na žádnou podporu

Podle me narok je, ale rovnou jenom 45% z platu.

coop*

Podle mě je nárok na podporu v nezaměstnanosti ve výši 45% průměrného čistého platu, ale navíc také ve výši 45% průměrné čisté mzdy :). A není to jen můj názor, ale říká to rovněž zákon o zaměstnanosti v platném znění.

pacourek*

musim poopravit pruměr se počíta z hrubeho přijmu nezaměstnaný dostane pouze 45 procent hrubeho pruměrneho¨(pruměr za 3 měsice) platu

pt®

" pacourek", nemáte pravdu. Tady je část formuláře, kde se jedná o čistý výdělek. V odkaze rozklikněte formulář POTVRZENÍ.

portal.mpsv.cz/...

POTVRZENÍ
(k osvědčení údaje o výši průměrného výdělku podle § 313 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce a skutečností rozhodných pro posouzení nárok na podporu v nezaměstnanosti podle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů)
Zaměstnavatel: ... ...
sídlo zaměstnavatele: ...
potvrzuje, že pan (paní): ...nar.: ...
bytem: ...
pracoval(a) u zaměstnavatele v době od ... do ...
na základě - x) zaškrtněte příslušnou variantu
□pracovního nebo služebního poměru
□dohody o pracovní činnosti
□dohody o provedení práce

Zaměstnání zakládalo povinnost odvádět pojistné na důchodovém pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti v období (od _ do): ... ...
...
Jeho (její) průměrný (pravděpodobný) čistý měsíční výdělek zjištěný podle platných právních předpisů činil...Kč, slovy: ...

hodnocení

0x

Před několika lety sem dělal v jedné firmě jenom týden a na výpočet podpory použili ,,pravděpodobný výdělek" co jsem měl ve smouvě.

pt®

Přesně tak Lujs, /pravděpodobný/ čistý , ale ne /pravděpodobný/ HRUBÝ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]