Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, jsem sama s 5 letými dvojčaty, od června loňského roku jsem bez práce/ uklízela jsem ve školce, jenže tam se vrátila paní, co byla na mateřské/ v listopadu jsem měla brigádu asi za 900 a v prosinci, přesně 19 , jsem podávala žádost o hmotnou nouzi: Stále/ i když jsem tam už třikrát byla/ nemám žádné rozhodnutí, mám nárok na nějaké peníze?/ tatínek kluků platí 1500 a z toho jsme teď dva měsíce žili, no hrůza, a kdy myslíte, že by mi to mohli rozhodnout? Potřebuji zaplatit nájem, jídlo, najít si práci, jenže to bez peněz nejde, A jsou povinné S karty? Nebo mi to pošlou na účet? A kdy bych mohla mít peníze?
A jste osobou v hmotné nouzi podle stávající legislativy?
Podle mne měl úřad o Vaší žádosti rozhodnout do 30 dnů. nějakou dobu mohlo trvat vypracování a nějakou dobu je nutné přičíst pro poštu. Přesto si myslím, že Vás už měli vyrozumět.
___ Především však má vyživovací povinnost k dětem jejich otec. Já bych na Vašem místě podala k soudu návrh na zvýšení výživného (1.500 Kč na dvě děti je spíše výsměch).
Dobrý den. Kde vázne rozhodnutí ohledně dávek, Vám mohou zodpovědět jen na příslušném úřadě. I já se domnívám, že je to již celkem dlouhá doba na to, abyste neměla vůbec žádnou informaci...Co se týče sKarty, tak ta je vydávána všem příjemcům dávek. Peníze si můžete prostřednictvím sKarty nechat posílat na svůj účet. Více podrobné info zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.