Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní pojištění - změna?

Od: milenna odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych Vás poprosit co si myslíte o změně penzijního pojištění? Mám penz.poj. u ING a bylo mi nabízeno u Alianz, která má prý vyšší úroky.

Co si o tom myslíte?

Předem moc děkuji, Millena

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

2x

Partner měnil právě na Allianz, protože podle všeho opravdu nabízejí nejlepší podmínky (dobře to lze vidět např. tady: prodej.finance.cz/... ). Já se také rozhoduji, a kdybych měnila, tak jedině k Allianz - teď mám u ČP, možná zůstanu, platím už od 1998 a ta délka má své výhody, ale právě zítra jdu na pobočku Allianz poptat se více. Jinak jsme s Allianz fakt spokojeni (opravdu nejsem jejich promotér ani zástupce, věřte mi :) ) - původně jsme měli pojištěný byt u Axa, a přestože nikdy nenastala pojistná událost, problémů bylo tolik, že jsme přešli k Allianz. A nabídli nám výhodnější podmínky, když u nich pojistíme i auto (samozřejmě, nějak klienta nalákat musejí, ale proč ne), tak jsme to udělali, jsme spokojeni a neměnili bychom. Předesílám ale, že nevím, jak postupují při plnění pojistné události, tuto zkušenost nemáme (a ráda u toho zůstanu).

cyril*
hodnocení

2x

Celé je to jen honba za provizemi obchodních zástupců a posílením základny daného fondu. Nějaké "úroky" v podstatě nic neznamenají. Navíc to nejsou úroky, ale podíl za zhodnocení vámi vložených peněz, které fond investuje. Jediným kladem je státní příspěvek a ten je u všech fondů bez rozdílu stejný. ;)

milenna
hodnocení

Má ještě někdo nějaké jiné připomínky? Děkuji

hodnocení

0x

Výborný článek a rozbory zde.

penize.cz/...

buss
hodnocení

0x

Každý rok je to jinak, to chcete každý rok měnit fond? Kolik tam máte, že stojí skrzeva 1 % nezaručené ho měnit?

Rozdíl je o něco víc než jedno procento. I když do důchodu už nemám příliš daleko, vyplatí se to. Kolik tam mám vás nemusí zajímat, ale rozdíl bude cca 10 000. Za to se to vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]