Nejste přihlášen/a.
Je mi přes 40 let a asi od puberty trpím bolestí-pálení v krku před nástupem rýmy.Konkrétně, pálení nastupuje pozvolna a je v lokalitě nosohrtanu.Druhý den dosáhne pálení vrcholu a trvá následující den,kolikrát nemohu ani polykat a ani o klidném spánku se nedá mluvit.Pak to ustupuje a nastupuje rýma. 3-4 den pálení ustoupí a pak jen klasická týdenní rýma. Žádné teploty nejsou,ani žádné antibiotika proti bolesti na tohle nezabírají (septolete,neoangin atp.). Když jsem se na toto ptal svého lékaře,jen řekl, že každý má příznaky jiné.Lidi v mém nejbližším okolí mají všichni klidný průběh,prostě nachlazení bez bolestivých příznaků. Je na to nějaký způsob léčby?
Dobrý den! Zdravím vás. Mám obdobné problémy jako vy. Asi jeden nebo dva dny před tím, než mi vypukne rýma, mě začne silně pálit a bolet nosohltan, konkrétně nosní mandle. Není to bolest v krku, ale v zadu v nose. Pak se mi normálně spustí rýma. Já si to zdvodňuji tak, že viry nejprve napadnou sliznici nosohtanu, ta se začne bránit nejprve tou bolestí a zduřením. Také mně nic nepomáhá, ale dá se to přetrpět. Anzionka.
Na tyto počínající potíže mi funguje kandovaný zázvor.Je to přírodní desinfekce ,vypálí to krk a rýma je razdva pryč.
Já věřím na imunitu. A ta se nestartuje vitamíny, jak jsme se domnívali, ale teplem. Na VŠ to potvrdili profesoři dceři, když ji učili, že se teplota do 38´C nemá srážet. Právě že při této teplotě se nastartuje imunita, která si zlikviuduje viry i bacily sama. Ten kdo nemá horečky, měl by tělo zahřát. Nejen čepice, rukavice, ponožky, ale i zevnitř. Hřejivé potraviny. Maso, vejce, sýry. A polévky. Polévky bílé i hnědé-vývary i zasmažované. Postel, klid, odpočinek, teplo. Dát tělu šanci bránit se virovi. Také se při nachlazení vaši rodiče zahrabali do peřin a potili se? Převlékali pyžama, třeba až 3x. Věděli proč! Já jsem to nenáviděla, chtělo se mi vždycky umřít. Ale každý jsme jiný. Třeba to bude vám funfovat.
Před operací kýčle mě začalo šimrat v krku a na transfuzní stanici, při odběru krve, která se nekonala,mi lékařka poradila Orofar. Cucací tablety, působí proti virům, bakteriím, kvasinkám. Jsou skvělé. Fakt mi pomohly a já jsem operaci bez ifekce absolvovala. Teď je také mám, protože jsem začala pokuckávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.