Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Historický nábytek - stáří skříně

Od: ildika®

Dobrý den, po předcích jsme zdědili tuto skříň - je možné, že má 200 let? (celkem by to odpovídalo, ale nejsme si jistí). :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já mám staré věci ráda. Skříň se mi moc líbí. Věk já neodhadnu a myslím, že byste se měla obrátit na jiné stránky. Určitě existují. pokud Vás tedy zajímá cena té skříně. Já bych ji chtěla hned. Je krásná...

doplněno 14.02.12 21:39:

Napsala jsem to blbě. chtěla jsem říci, že pokud ji nechcete prodat a jenom Vás zajímá její skutečná hodnota, jen pro zajímavost, tak se obraťte na stránky starožitníků. Tak jsem to myslela.

hodnocení

Zkusím se někam podívat. :) Skříň byla asi 50 let na půdě, teď jsme ji snesli, říkala jsem si, že si ji dám do pokoje.

viky*
hodnocení

2x

Jen ať vám červotoč ze skříně, nesežere nejen nábytek, který máte v pokojích, ale i trámy a celý dům.

Tak velkou cenu, ta skříň určitě nemá.

Jen můj názor

hodnocení

Ve skříni červotoč není - jenom v nožkách, tam ale pořádně.

hodnocení

Nějak se nezobrazuje fotka *nevi*

doplněno 14.02.12 15:08:

[URL=http://s2.ipicture.ru/][IMG] s2.ipicture.ru/...

doplněno 14.02.12 15:10:

zkusím to ještě jednou

Ponechte si kousek jako relikvii. Jeho hodnota je velmi nízká a navíc je kus viditelně poškozen. Náklady na opravu a obnovení povrchu by pravděpodobně přesáhly jeho současnou cenu. *nevi*

doplněno 14.02.12 16:20:

Stáří maximálně 130 let, ale spíše méně

hodnocení

Nechceme ji dávat pryč- je to památka po babičce. Ale rádi bychom věděli, jak je stará :)

doplněno 14.02.12 16:16:

Skřáň ještě měla takové vyřezávané nožky, ale ty jsme dočasně odstranili kvůli červotoči.

doplněno 14.02.12 16:16:

oprava - skříň

instalater*

Zdravím . Moc tomu nerozumím , jenom bych k tomu chtěl říci ,že můj kamarád zbírá starožitný nábytek. Jednou se žádným způsobem nemohl zbavit červotoče , tak mne požádal jestli bych mu nemohl stůl odvézt do jedné fabriky kde mu to ozářily . Myslím gamazářením. Platil tehdy asi 500kč . Pěkný den .

hodnocení

Moc děkuji, my jsme zkušeli stáří spočítat, ale mohli jsme se splést. :)

Tady je fotka nožky (chceme nechat udělat podobné).

Historický nábytek - stáří skříně

Obrázky ve formátu bmp tady nejdou. Musíte příště vkládat jpg.

hodnocení

Děkuji - mě by to nenapadlo, ale už jsem se poučila.

hodnocení

0x

Budete mít po babičce krásnou vzpomínku, pokud Vám skříň dobře zrekonstruují.:)

Že neuvažujete o prodeji, to je jen dobře. Je dneska plno všelijakých vykuků, kteří chtějí levně koupit a draze prodat. Známí měli starodávnou komodu. Do bytu se jim k modernímu nábytku nehodila, rozhodli se ji prodat. Dostali za ni 700 Kč. Po čase šla paní městem a ve starožitnostech ve výloze poznala jejich komodu /měla prý nějaké škrábnutí, podle toho ji poznala/. Komoda byla naleštěná, opravená a stála 6 tisíc! Takhle to někteří dělají.

Proto si ji raději nechte. Staré věci jsou krásné už jen tou svou patinou a tím věkem o kterém vypovídají. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]