Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba Převodem

Od: maraa123 odpovědí: 10 změna:

dobrý den, právě sem koupil vstupenky na hokej a jako platbu sem vybral bankovním převodem. Vůbec ale nevím jak to funguje, ještě nikdy jsem tak neplatil. Mám udáno číslo účtu a VS. Toť vše. Mám zajít bna poštu a vyplnit nějaký papír kde zadám můj účet nebo co a jak..díky moc.internetové bankovnictví nemám

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

většinou to vypadá tak, že zajdeš do banky (svojí, kde máš účet) a tam si vezmeš tiskopis s názvem Převodní příkaz nebo podobně, vyplníš číslo svého účtu a kód banky, dále číslo a kód banky účtu, na který máš peníze poslat, dále vyplníš sumu a VS, teda variabilní symbol...dáš to nějaké pracovnici, ona zkontroluje tvoje údaje a totožnost, správnost vyplnění příkazu, zadá do počítače a za chvíli jsi o tu sumu chudší... když si netroufáš, určitě ti pomůžou to vyplnit... každý jednou začínal...

ti, co už jsou pokročilejší, třeba strčí svoji platební kartu do bankomatu, zadají PIN kód, potom si vyberou položku a vyplní údaje, bankomat vytlačí kontrolní ústřižek, pokud je vše správně zadáno, dáš OK u Pokračovat, v mašince zahrčí, potom vyplivne kartu a peníze jsou fuč...

doplněno 13.02.12 16:12:

abych nestrašil, nejsou fuč, jsou na cestě k tomu, komu jsi je poslal... mezi bankami to trvá určitý čas, třeba i den, dva, záleží také na čase, kdy jsi převodní příkaz zadal... něco už se v ten den nestihne převést...

pokud už naháníš termín, že dnes to mělo být zaplacené a z tvé banky do jiné to nestihnou dnes realizovat a bude problém s omeškáním, je lepší zajít rovnou do banky, ve které má účet ten věřitel, a vložit na jeho účet hotovost u přepážky v té jeho bance... tím je splněný termín vložení včas do dnešního dne...

ahasver4*

sys hejkal,musím kliknou dobráá..:)

doplněno 13.02.12 16:11:

..kliknout,samo...:)

ahasver4*
hodnocení

0x

Z Vašeho účtu převedete na udaný ůčet danou částku.Máte i variabilní symbol...Nebo platbou v hotovosti na poště,pokud nemáte někde účet.

doplněno 13.02.12 16:03:

Přes bankomat tohle asi nejde.Ano,na poště vyplníte nějaký ten papír...

maraa123
hodnocení

a to přímo v bankomatu? nebo na poště vyplním ten nějaký papír...?

hodnocení

0x

Pokud chcete převést peníze z vašeho účtu na jiný účet, zajdete na poštu, požádáte o poštovní poukázku D a na místě ji vyplníte.

ceskaposta.cz/...

doplněno 13.02.12 16:02:

Omlouvám se - beru zpět, napsal jsem blbost.

maraa123
hodnocení

díky moc :))

maraa123
hodnocení

ještě se chci zeptat můžu to zaplatit poštovní poukázkou \\A\\?

Určitě. V odkazu i s návodem.

ceskaposta.cz/...

lui*

A proč to chcete platit pošt. poukázkou? Kde máte vedený účet? Pokud u banky tak to udělejte jak píše nahoře Hejkal. Budete to mít o takových 25kč levnější.

figurek*
hodnocení

0x

možná že na úplně první pokus je nejlepší zajít do banky a říct někomu na recepci, ať vám pomůže. V bankách bývají za tím účelem terminály. Si vzpomínám, jak jsem poprvé platil převodem na bankomatu, co to bylo za dřinu. Skočte do banky a nechte si poradit a pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]