Nejste přihlášen/a.
dobrý den, právě sem koupil vstupenky na hokej a jako platbu sem vybral bankovním převodem. Vůbec ale nevím jak to funguje, ještě nikdy jsem tak neplatil. Mám udáno číslo účtu a VS. Toť vše. Mám zajít bna poštu a vyplnit nějaký papír kde zadám můj účet nebo co a jak..díky moc.internetové bankovnictví nemám
většinou to vypadá tak, že zajdeš do banky (svojí, kde máš účet) a tam si vezmeš tiskopis s názvem Převodní příkaz nebo podobně, vyplníš číslo svého účtu a kód banky, dále číslo a kód banky účtu, na který máš peníze poslat, dále vyplníš sumu a VS, teda variabilní symbol...dáš to nějaké pracovnici, ona zkontroluje tvoje údaje a totožnost, správnost vyplnění příkazu, zadá do počítače a za chvíli jsi o tu sumu chudší... když si netroufáš, určitě ti pomůžou to vyplnit... každý jednou začínal...
ti, co už jsou pokročilejší, třeba strčí svoji platební kartu do bankomatu, zadají PIN kód, potom si vyberou položku a vyplní údaje, bankomat vytlačí kontrolní ústřižek, pokud je vše správně zadáno, dáš OK u Pokračovat, v mašince zahrčí, potom vyplivne kartu a peníze jsou fuč...
doplněno 13.02.12 16:12:abych nestrašil, nejsou fuč, jsou na cestě k tomu, komu jsi je poslal... mezi bankami to trvá určitý čas, třeba i den, dva, záleží také na čase, kdy jsi převodní příkaz zadal... něco už se v ten den nestihne převést...
pokud už naháníš termín, že dnes to mělo být zaplacené a z tvé banky do jiné to nestihnou dnes realizovat a bude problém s omeškáním, je lepší zajít rovnou do banky, ve které má účet ten věřitel, a vložit na jeho účet hotovost u přepážky v té jeho bance... tím je splněný termín vložení včas do dnešního dne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.