Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co si dát pozor před založ. účtu v bance

Od: pepyk93* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám v plánu si v nejbližší době založit v bance studentský účet. Banku i konkrétní finanční produkt mám již vybrán. Nastudoval jsem si předem, co se dalo. Těch poplatků je tam málo. Nikdy před tím jsem nikdy žádný účet nezakládal. Zajímá mě, na co si mám dát pozor před samotným založením účtu. Zajímají mě nějaké praktické zkušenosti nebo věci, na které nachytali právě Vás. Nějaké věci, na které bych jim mohl skočit apod. Snad rozumíte tomu, oč mi jde.

Děkuji za odpověď. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Jesti mate vybrán produkt potom je potřeba skontrolovat zdali ve smlouvě jsou napsany vaše osobni udaje v pořadku a co požadujete od produktu (napřiklad vydaní platebný karty ,posilaní vypisu -kam jak jak často atd.)

pacourek*

a hlavně ve smlouvě musí byt o jaky produkt se jedná

lidka*
hodnocení

2x
Mne sice nenachytali, ale nás všechny nachytávají na výši různých bankovních poplatků. *bum*Takže je důležitá jejich výše. I když u studenského účtu jsou poněkud nižší než u účtu standardních. Určitě si pořádně pročtěte smlouvu, než ji podepíšete. Důležité je ustanovení týkající se sankcí, pokud budete využívat např. povolené přečerpání účtu. Také je dobré mít šanci na poskytnutí úvěru, např. na studium nebo bydlení apod. u svého bankovního ústavu s výhodnými podmínkami. Pozor na nabídku vedení účtu zdarma. Jedná se o úlevu časově omezenou např. první rok a u nových klientů - to je dobré si zjistit. To je asi vše, co mne momentálně napadlo. Však oni stejně mění podmínky každou chvíli a většinou pro klienty v neprospěch. :(doplněno 14.02.12 13:15:Tak např. zde: wiki.aktualne.centrum.cz/... a nebo třeba zde:Vedení účtu zdarma při měsíčním příjmu alespoň 15 000 Kč - zdroj: equabank.cz/... A ještě musím přidat jedno porovnání: mesec.cz/...

pepyk93*
hodnocení

Děkuju za odpovědi. :)

Nabízejí právě vedení (+ založení či zrušení) účtu úplně zdarma. To by mě právě nenapadlo, že to bude časově omezené. :(

Jinak účet chci využívat pro občasné přijmutí či poslání finanční hotovosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]