Nejste přihlášen/a.
Zdravím, někde jsem četl, že je prý zdravější vstávat brzo než pozdě. Tím myslím, že je zdravější, když člověk spí normální (7-8) počet hodin a bude vstávat brzo (třeba v 5 hodin), než když bude spát stejnou dobu jako v předchozím příkladě, ale bude vstávat poměrně pozdě (v 9-10 hodin). Nevíte, co je na tom pravdy?
Souhlasím s Kolikokoli.
Tělo se do určité míry řídí jediným vnějším podnětem, denním světlem. Posun tohoto času a vnitřního času pak dělá z lidí skřivany a sovy, podle toho, co je pro ně přirozenější. A krom toho posunu jsou třeba i odlišné frekvence spánkových cyklů, kdy by někomu vyhovoval den s 23 hodinami, vstával by stále dřív a chodil spát také dřív, až by to jeden den musel "dorovnat" a jít spát dvakrát, nebo opačný stav, kdy by byl nejpřirozenější cyklus delší než 24 hodin, tedy by člověk chodil spát později a později, až by jeden den nešel spát vůbec - viz problémy těchto lidí kvůli nutnosti se přizpůsobit práci, které ovšem zcela zmizí, když jsou dlouhodobě uzavřeni v místnosti s uměle nastavovaným denním cyklem podle jejich potřeb.
Nejzdravější by asi bylo vstávat hned po probuzení (/dokončení nějaké té spánkové fáze) a neválet se. A chodit spát po 17 hodinách.
Lidé se dělí na "skřivany" a "sovy", každěmu vyhovuje něco jiného. Já raději ponocuji, vstávám později a potom i v práci vydržím déle...
Expert dneska sou experti na vsechno.
kazdy clovek to ma individualni, dulezite je, aby spanek nebyl ruseny, a aby clovek prosel fazi, kdy ma tvrde spani, Nevim po kolika hodinach to nastava, ale je to dulezitie pro novou energii cloveka.
Já jsem na tom jako Olaf. Spát chodím mezi 22-23, vstávám ve 4. Ve dvě až v půl třetí jsem doma a mám celé odpoledne volné. A to jsem změnil zaměstnání, dřív jsem vstával ve 3:30 a byl doma už před jednou, takže celý den pro sebe či rodinu. Držím se hesla - do práce chodím kvůli penězům, nikoli za zábavou.
Olaf. Tak to já bych po dvou dnech umřela . Mě by nevadilo, se v ty čtyři VRACET z práce. Holt jsem sova a když mám ráno brzo (rozuměj před SEDMOU :D) vstávat, tak den nestojí za nic. Na druhou stranu kolem půlnoci jsem nejaktivnější
A když k tomu ještě napíšu, že tento příspěvek vkládám , zatímco snídám, tak si o mě skřivánci pomyslí, že jsem lenoch Ale já včera dostala nějaké podklady pro práci, tak jsem do pěti do rána makala
. Když potom můžu spát těch cca 8hodin, tak jsem fit
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.