Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacení zkušební doby v práci?

Od: aniyzka odpovědí: 5 změna:

Zdravím, byla jsem se ucházet o práci v kuchyni, kde jsem 2 dny pracovala(nadělala asi 9 hodin)zatím bez smlouvy-s tím že si rozmyslím, zda práci chci dělat a jestli ji zvládám.Práce mi nevyhovovala,nestíhala jsem ji,mám ji x km od domova a do toho dělám školu.Takže jsem se rozhodla, že o práci nemám zájem.Známý mi tvrdí, že by mi měli i tuto zkušební dobu zaplatit(každý den tam měli někoho jiného a každý zatím utekl).Tak jsem se chtěla zeptat, zda mám právo na peníze za 2 normální pracovní dny nebo jestli to záleží jen na ochotě firmy.Děkuji všem moc za odpovědi!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaa*
hodnocení

0x

když to bylo bez smlouvy tak je to asi jen opět na domluvě. Přijde mi zvláštní, že si někdo až po dvou dnech všimne, že chodí do školy a má to daleko. Zvládnutí samotné práce, to je jiná, od toho je zkušební doba.

aniyzka
hodnocení

Jasně že sem si všimla že to je daleko,ale myslela jsem si že kvuli té práci a tomu platu bych si to nějak zařídila,Bohužel práce naprosto šílená a že jím vadí dálkový studium mi řekli až ten druhý den;)

Tak teoreticky byste bez smlouvy vůbec pracovat neměla, od rozhodnutí se se ve smlouvě sjednává zkušební doba. Zrovna tak teoreticky by vám měli odpracovanou dobu zaplatit, i když jste smlouvu neměla. Ovšem pokud nezaplatí dobrovolně, tak prakticky asi bude lepší nad tím mávnout rukou, protože ta částka asi bude příliš drobná na to, aby stálo za to se kvůli ní tahat k soudu. No a ani u toho soudu byste bez smlouvy neměla vyhráno, zaměstnavatel by třeba mohl tvrdit, že jste nepracovala, ale jenom si byla prohlídnout provoz před tím, než nastoupíte (třeba)...

hodnocení

0x

Právě kvůli tomuhle odmítám nabídky ,, Na dva, tři dny si vás vyzkoušíme a pak se dohodneme jestli vás vezmeme"! .! .! Od toho je ZKUŠEBNÍ LHŮTA! .! .! .!

aaaaaa*

no a když je zkoušečů na 3 dny zhruba 80 do roka a nejde o moc kvalifikovanou práci ...

a mám to zadarmo (volá majitel firmy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]