Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosim o radu.Bývalý manžel mi výživné na dítě již rok neplatí a nyní jsem se dozvěděla, že je zavřený ve věznici na delší dobu.Kde nepracuje,takže nemá z čeho platit.Jak mám postupovat?Je zde další problém po jeho návratu z vězení bude dítě již plnoleté a slyšela jsem, že po dosažení plnoletosti je vymáhání dlužného výživného již na dítěti.Které většinou výživné nevymáhá, aby nenarušilo vstah s rodičem.Předem děkuji za rady.
Dojdete na peci odite,sepisi s vami k soudu,jak dlouho neplati a bude vam dluzen,ikdyby nedelal,jednou vam to musi dat.az se vrat t kriminalu,tak treba z podpory to je dnes nezajima,soud mu ulozi pak lhutu.dite ma narok do 26 let,pokud studuje,nebo neni zabezpecene,to znamena,ikdyz bude na Up,bez podpory,po skole.
Informujte se na jeho majetkové poměry, prarodičů dítěte též. Důležité jsou také Vaše příjmy a celkové majetkové poměry, zda s někým žijete apod. Dejte co nejvíce informací dohromady, uvidíme, co lze ve Vašem případě dělat. Co se týče některých odpovědí, výživné mezi rozvedenými manžely atd. , jde pouze o výtahy zákonů bez částí s tím souvisejících, to není Váš případ. Mimochodem dosažení plnoletosti, znamená, že Vaše dítě má právo volby a Vy mu můžete pouze radit z Vašich zkušeností, případně podporovat. Nepovažujte, prosím dítě za svůj majetek, je to nelidské. Můžete mně kontaktovat na lidovyzastupce-cz.webnode/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.