Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet - u koho?

Od: fatalwir® odpovědí: 21 změna:

zdravím máti se rozhodla že mi založí účet u poštovní spořitelny. je to výhodné zde nebo u jiné firmy?

PS.: je mi skoro 15

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

já mám konto v ČS.

Není špatné mít účet i v nějakých patnácti letech, jen bych upozornil na samožravost účtů. Účty žerou samy sebe. Když založíte sporožiroúčet ve spořitelně a vložíte na něj 1000,- tak se nestačíte divit co se začne dít a jak rychle peněz ubývá. Poplatky jsou mnohonásobně vyšší, než úroky. Jak to chodí v poštovní spořitelně to nevím, ale asi podobně. *ee*

uska*
hodnocení

1x

Máti má pravdu - běžte do Poštovní spořitelny, pobočka na každé poště.

Do 26 let máte vedení účtu zdarma, 2 x měsíčně si můžete ZDARMA vybrat peníze z Bankomatu ČSOB, příchozí platba zdarma a spousau dalších výhod. Zde si můžete i účet rovnou založit

postovnisporitelna.cz/...

hodnocení

no taky mi to tam příjde nejlepší chtěl jsem si být jistý. jinak přes internet ne-e my si tam hezky dojdem tak jako tak bysme tam museli ;)

cocinkamichalka*

Ještě doplním, že bankomat ĆSOB = bankomat Poštovní spořitelny, účet si můžete uzavřít i na každé poště.

Jsem klientem PS už nějakých 8 let a naprosto bez problémů :)

hodnocení

no mati je taky už x let u postovni sporitelny

moto*
hodnocení

1x

Ze svých monohaletých zkušeností napříč různými bankami doporučuji jednoznačně FIO. Vše zdarma včetně platební karty a jejícho vedení. Zdarma bankovní styk se Slovenskem a s EU za pakatel. Osobně se mi i velmi zamlouvá jejich internetbanking. A hlavně přístup k zákazníkům včetně jednání operátorů.

Mám k FIO ještě Poštovní spořitelnu, protože dost cestuji a každá pošta je vlastně pobočkou, kam mohu vložit nebo vybrat peníze. Ty si pak případně přepošlu do FIO. FIO má již sice 60 kontaktních míst, ze vsi je to ale nepohodlné. Navíc, poplatky které platím u Poštovní a jsou velmi nízké, se mi ještě eliminují slevou při tankování na jejich Max kartu. Na tuto mám slevy u Čepra a EuroOil kde je navíc nafta obecně levná a zaručeně kvalitní. Shell ji má také od nich, jen o dost dražší.

martinxx1
hodnocení

0x

Jo sporka je dobra mam ji taky a v poho do jiny bych nesel

coop*
hodnocení

0x

Pro studenty nabízí skoro každá banka zvýhodněný účet. Poštovní spořitelna určitě není špatná, ale můžeš se podívat i na Komerční banku, Českou spořitelnu, ČSOB, FIO banku nebo Air banku. Radit je těžké, protože nikdo nezná tvé potřeby.

hodnocení

moje potreba je aby byly co nejmensi poplatky za vsechno mozny aby to proste nezralo veskery prachy co bych tam mel to by byl asi trvalej prikaz na 300 mesicne od mati

stirecek*

Ty se s mamkou vůbec nevidíš, že ti nemůže dát kapesné v hotovosti?

hodnocení

nené ale když to mam v hotovosti tak to hned nemam *smich*

stirecek*

no vidíš, a když to necháš přes banku, tak to nebudeš mít ještě dříve, protože banka se s tebou o to šábne*smich**haha**smich**haha**smich*

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý studentský účet mi přišel ten od České Spořitelny. Zadarmo jsou platby kartou, výběry, int. bankovnictví, pokud máte ISIC, dobijí vám za něj ročně 200,- na účet, mají řekla bych nejširší síť bankomatů a hlavně se z nich dají vybírat částky po 200,-, což je pro studenty, kteří většinou nedisponují balíky peněz, výhoda. Já ho mám. Přátelé, kteří mají jinou banku (možná Komerčku? Nejsem si jistá), mohou vybírat nejméně 500,- a dále ččástky dělitelné pěti sty.

sob
hodnocení

0x

V necelých 15 mít vlastní účet? Mě je 23 a účet nevedu, nepotřebuju, stálý příjem nemám abych účet využil, jedu v cash. Aspoň vím kolik mám přesně peněz a když potřebuju něco zaplatit na účet, řeknu mamce nebo zajdu na poštu. Řekl jsem si, že dokud nebude práce, účet nechcu.

Jinak co čtu infa tady, tak ty studentské výhody jsou docela slušné:)

hodnocení

no jak jsem už psal když to mám v hotovosti tak koupim tohle koupim tamhleto a mam zase prd. Navíc šetřím na nový PC takže to podle mě bude lepší

stirecek*

mezi námi - už ti to píšu podruhé, myslíš, že s účtem ušetříš? Jestli chodíš do školy, určitě si sám spočítáš, kolik bude stát ten tvůj účet měsíčně, kolik bude stát nějaký výběr nebo kolik bude stát transakce z účtu mamky nebo případné další transakce. Pak ti vyjde suma kterou vynásobíš 12x a víš, o kolik můžeš být každý rok bohatší. Je lepší mít účet u banky a platit za to nebo říct mamce, že si kapesné vybereš až tam budeš mít na počítač? Věř mi, budeš ho mít dřív!

hodnocení

no já bych účet potřeboval jěště z jednoho důvodu máme s kámošem minecraft server a on mi slíbil že mi bude platit část vybraných peněz z VIP co si lidi budou moci kupovat a jak by to jinak posílal? obálkou?*smich*

cyril*

V tom Vám musím dát za pravdu! Jednotlivé platby a převody peněz nad 300.000,- Kč musí být ze zákona jen bezhotovostním převodem! :D

stirecek*

No bud ti to dá keš nebo mu dáš čílo účtu mamky. Nevím, co furt koumáš, kvůli pár "HALÉŘŮM" necháš bance 50kč, ale je to tvoje věc. *smich* Já mám své penízky rád a je jim u mě lépe*houpy*

hodnocení

0x

Počty jsou složitá věc. Bude založen účet pro vás.

Maminka dá příkaz k poslání 300,-Kč měsíčně na váš účet - zaplatí poplatek
Kamarád vám bude posílat na účet peníze - zaplatí poplatek, kolik peněz vám bude kamarád posílat, vyplatí se to?
Budete vybírat peníze z účtu - zaplatíte poplatek.
Zaslání výpisu - poplatek
Když všechny poplatky odečtete od 300,-Kč, kolik měsíčně banka od vás dostane?
Kolik zůstane čistého vám?
To je jen úvaha. Bez výdělku budete živit, jen nějakou banku.
Jen můj názor
hodnocení

2 výběry z bankomatu mesicne jsou zdarma. výpisy by mi nechodily to bych měl přes internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]