Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mast na pooperační jizvy?

Od: agachromec* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jaká mast je nejlepší na pooperační jizvy? A kolik asi stojí?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

3x

Dobrý večer. Moje máma měla doporučeno lékaři, kteří ji operovali v Nemocnici na Homolce, ať si koupí v lékárně měsíčkovou mast od Dr.Popova. Prý jí to moc pomohlo. Když se ze mě stal zdravotník a měl jsem praxe na spondylochirurgii v Ústřední vojenské nemocnici Střešovice, tak jsem se setkal s tím, že i tady se lékařům doporučovala tahle mast. Ale taky se říká, že nejvíc pomáhá sádlo. Takže já radím z praxe: měsíčková mast značky Dr.Popov. Menší stojí 60Kč a větší 100Kč, takže žádný velký výdaj.

doplněno 11.02.12 20:50:

*lékaři

agachromec*
hodnocení

Moc děkuji za radu *palec*

cobrak*

Rádo se stalo :) Hlavně ránu pořád masísujte, aby se nestalo, že jizva bude tvrdá (to znamená, že vazivo a pokdoží ztvrdne a můžou se tam objevit úlomky - jakoby chrupavek) a s tím už se potom nedá dělat nic. Dokonce to i bolí a už to nikdy nezmizí. Takže mazat a ráno a večer po dobu čtvrt roku či déle masírovat mastí.

hodnocení

0x

Mesickova mast.pokud se nehoji rany ,tak uzivat Wobenzym.

doplněno 11.02.12 20:58:

Jeste mast CICATRIDINA s kyselinou hyaluronovou.Cenu nevim

hodnocení

0x
Na jizvy je výborná konopná mast. Seženete ji v každé lékárně (70 - 250 Kč). Osobně bych doporučil "domácí"vyrobenou z kvalitního konopí - bohužel takovou v lékárně nekoupíte. Jedině vyrobit. Receptů na výrobu najdete na internetu spoustu.
( grower.cz/...

Já jsem mazala kvalitním domácím sádlem, ničím jiným.:)

hodnocení

0x

Není důležité, čím mažete, ale jak mažete. Je třeba čestvou jizvu několikrát za den masírovat. A to tak, že položíte bříško prstu na začátek jizvy, mírným přítlakem krouživými pohyby masírovat. Prst posunout a celou jizvu kousek po kousku promazávat tak, že kůží pohybujete a současně ji prokrvujete. Jizva nesmí přirůst k podkoží. Musí se volně pohybovat současně s kůží. Ne silou, ale trpělivostí. Klidně 2x 3x za den. A hlídat ji, aby byla kůže vláčná.*jasne* To sádlo je opravdu nejlepší. Nesmí být však slané. Měsíčková mast se také vyrábí z vepřového sádla.

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý den, po operaci mi obvodní lékařka doporučila masírovat jizvy nesoleným domácím sádlem. Denně jsem jizvu masírovala, rozmasírovaly se i "uzlíčky" a jizva je téměř nepatrná.

popelka*
hodnocení

0x

v lednu jsem byla na operaci kyčle.vše je v pořádku,jizva z venku dobře zhojená,ale mám pocit že uvnitř mě stehy tahnou a mám pocit že to to špatně hojí.jakou mast bych měla použít? nebo je to jen subjektivní pocit že se uvnitř děje něco co není vidět?

Popelka- To se vám doopravdy jen zdá. Také nezapomínejte, kolika vrstvami skalpel šel. Jsou tam určitě i pohmožděniny a otoky. Ale to všecko bude dobrý. Chce to jen čas a rozhýbat to :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]