Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit. Jsem zaměstnán na hlavní PP a vykonávám navíc vedlejší PP. Zaměstnavateli jsem to nenahlásil a ani prý nemusím.
Co je třeba vyplnit v dotazníku poplatníka daně? Je třeba tam něco uvádět o vedlejším PP?
Nebo co je zapotřebí udělat navíc když mám tu vedlejší výdělečnou činnost na ŽL?
Poradí mi někdo? Děkuji
Dobrý den, vykonávám vedlejší PP v oblasti která není shodná s vákonem mého povolání, hlásit to tedy nemusím. Jak mám však pokračovat dále? Je zapotřebí vypňovat něco navíc v růžovém dotazníku poplatníka daně?
Je to tedy práce na ŽL? V Prohlášení poplatníka vyplníte str. 1 a 2, nic ohledně práce na ŽL nevyplňujete. Pokud jste Vaše příjmy z živnosti (práce na ŽL, vedlejší činnost) vyšší než 6000,- za rok, musíte podat daňové přiznání a v Prohlášení poplatníka tedy nevyplňujete str. 3 a 4 (za r. 2011) - žádost o roční zúčtování daní u zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.