Nejste přihlášen/a.
Chtel bych se zeptat, kdyby ode me nekdo vymahal nezaplacene sankce nebo nejaky poplatek ktery jsem v minulosti nezaplatil, tak prisel by mi nejdrive dopis na uhrazeni puvodni castky nebo i s penalem?
V dnesni dobe Vas vubec nemusi nikdo upozornovat,ze nekde dluzite.Klidne Vas nechaji nekolik let,aniz by Vas na dluh upozornovali a pak Vam to pekne napocitaji i z penaly za celou dobu.Takze pokud jste si jist,ze nekde neco dluzite,v zadnem pripade bych se nespolehala na to,ze na me zapomneli, ale radeji bych to zaplatila. Pozdeji by mohl byt z maleho dluhu velky dluh...a exekutor za dvermi Vaseho bytu.
To opravdu chodí soudní exekutor bez toho, že by byl dlužník k úhradě dluhu odsouzen? To se mi nezdá, to bude nějaká novinářská kachna.
Coop, to ne ale nikdo vás nemusí na dluh několik let upozornit a pak už jenom příjde exekutor s rozsudkem a je to.
Ne. Exekuci předchází žaloba a vydání platebního rozkazu. Až se tento stane pravomocným, následuje návrh na nařízení exekuce a poté je vydáno nařízení na výkon exekuce.
doplněno 11.02.12 19:55:Pro "coop".
Takže dlužník má minimálně 2x informaci o tom, že je dlužníkem od soudu (rozsudek / platební rozkaz a nařízení na výkon exekuce), pak zpravidla opakovaně od věřitele, často i pokus o smír od právního zástupce věřitele před podáním žaloby, infromaci exekutora o zahájení exekuce. To vše v období mnoha měsíců až let. Dlužník tedy měl mnoho příležitostí dluh vyrovnat, či jej jinak řešit (např. splátkový kalendář). Probíhá tento proces, jak jsem popsal?
"coop"- ano a máte pravdu. Dlužník se o svém dluhu dozví od soudu vždy a má dost času na to, aby si tuto věc vyřešil, pokud na to úplně nekašle a nedělá "mrtvého brouka". Je mu to stejně houby platné, dluhy každého dohoní.
Jak je velká pravděpodobnost, že soud neodešle platební rozkaz, neumožní dlužníkovi se proti němu odvolat a tvrdí, že jej odeslal a byla naplněna fikce doručení? Je to vaše vlastní zkušenost?
Já netvrdím že soud neodešle platební rozkaz. Může se ale stát že si ho nechtěně nevyzvednete, nebo vám ho pošlou na jinou adresu nebo něco podobnýho.
Vy nesledujete televizi? .? .? .? .? V poslední době se to v telce jenom hemží reportážemi o různých takových problémech s exekutory.
Zkuste něco zkouknout zde google.cz/...
TV občas sleduji a taky sleduji právní vědomí redaktorů - vědomosti a odbornost se blíží štamgastům nálevny Na Růžku. Takže spíš pro pobavení, než abych dělal z toho nějaké závěry. Počet nařízených exekucí je kolem 800 000. Vše kolem soudů a exekucí dělají lidé a ti jsou jak známo nejen nádoby hříšné, ale také chybující. Chyb na straně "státu" bude nějaké promile, chyb na straně dlužníků bude těsně pod 100%. Tedy nelze zobecnit tvrzení, že nebohý dlužník bez svého zavinění nic o dluhu nevěděl a přišel exekutor.
,,lujs,, platebni rozkaz Vam musi byt dorucen do vlastnich rukou,a pokud se to soudu nepovede,at jiz z duvodu jakyhokoliv,opakovane se soud pokusi platebni rozkaz Vam dorucit,a kdyz se opet nezdari,tak snad soud platebni rozkaz zrusi a myslim,ze je dluznik i veritel predvolan k soudnimu stani,a tam soudce rozhodne.
Byl jsem upozorněn, jedním z rádců, že po novele soudního řádu, už platí fikce doručení i pro platební příkazy. Hledal jsem nějaké informace na internetu, a našel jsem jeden jediný dost nejasný odstavec. A zatím jsem neměl čas se na to zeptat někoho povolaného. Takže pozor na to. Zatím to nemůžu ani potvrdit ani vyvrátit.
Nebejt extrému s exekucí na majetek Prahy tak by se tímto problémem ani nikdo nezačal zabývat.
Coop: stát s tím má společný to, že umožňuje a schvaluje prasácký zákony kde sou takovýdle prasárny možný provádět. Jenomže to je zase vo těch který sme si tam zvolili žééééééé.
Jak? Stačilo by, aby žalobce i v případě stažení žaloby, musel uhradit protistraně náklady řízení. Ono kdyby ho to při každém stažení žaloby stálo uhradu nákladů, tak by tyhle opakované fígle nezkoušel, protože by se mu to za chvíli nevyplatilo. Bohužel to zatím nejde. protože v tomhle ptákostátě je otevřeně nadržováno podvodníkům a zlodějům.
Škoda, že jste na tato rizika neupozornil svého poslance a senátora ještě v době, než byl zákon o elektronickém platebním rozkazu schválen. Dneska byste spoustě lidí ušetřil hodně starostí.
Ono by možná stačilo aby se vyžadovalo kloudný vyšetření a potrestání jakýhokoliv trestnýho činu a né že když někdo někomu drží pod krkem břitvu a ukradne mu důchod tak dostane 1 rok. Ti co rozfrcali milióny nebo dokonce miliardy si nikdy sednout nepudou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.