Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžete mi poradit s problémem s mojí matkou?/71let/Od lonského roku se její duševní stav zhoršuje,neustále vyvolává konflikty,vulgarně nás i naše nezletilé děti/13,5let/ napadá,posílá na nás udání na obecní úřad,policii a pod.Můžu se dohodnou s obvodním lékařem ,aby ji poslal na psychiatricke vyšetření?Děkuji za odpověd.
Bohužel máme v rodině podobný problém. S doktorem se můžete domluvit, ale nemůžeteji na to vyšetření nutit jít.Bohužel. Jediná rada na to je a to jednat s úřady. Budeli Vaše matka agresivní přivolat policii, zajít na sociálku. Vím, že to zní hrozně, ale dokud nebude ohrožovat sebe nebo své okolí nikdo vám nepomůže.
tohle tedy si nejsem jista.Pokud nebude sama souhlasit a nebude ohrozovat prokazatelne okoli,tak tezko.kolik pripadu,je ze dokud se neco nestane,neni pravomoc lidi k lekari nutit.snad by mohla poradit lekarka .asi bych poradila natocit,nebo nejaky zvukovy zaznam.Zajdete za obvodnija jsem taky jednou byla kvuli sve mati,ale chtela presne popsat co vyvadi a ja to nedokazala vypodobnit,jelikoz to nema hlavu ani patu.Lepe dukaz,nez vysvetlovani,moje zkusenost.u nas je to tak,ze ne,memocna je porad doma,neleci se a ostatni jsou z ni na blazinec,tak kdo z koho.
,,Pokud se stává žití s tímto člověkem (bohužel maminka) nemožné ,je nutné zajít za jejím lékařem a říct mu,jak na tom je a co dělá.Lékař ne sám pochopitekně jí může zbavit svéprávnosti a umístit v patřičném ústavu pro takto nemocné lidi.
Také tady jde o to,že nikdy se neví,co takový nemocný člověk může udělat pro své okolí i sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.