Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahuje se na mne amnestie?

Od: strejcek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

byl jsem Okresním soudem odsouzen dle § 234 dst. 1. na 24 měsíců nepodmíněně. Krajský soud v 11/2011 rozsudek OS potvrdil. Dosud nemám rozsudek z Krajského soudu. Když jsem ve 4/2012 volal právníkovi co mne zastupoval že nemám půl roku po rozhodnutí Krajského soudu rozsudek tak mi sdělil, že rozsudek mi přijde přímo s nástupem na výkon rozhodnutí o odsouzení. Dosud rozsudek v ruce nemám ani nástup na výkon arozhodnutí. Protože mi advokát nedoručil rozsudek Krajského soudu, byť jsem se neodvolával k Nejvyšímu soudu, tak se na mne podmínka amnestie, že mi musí být pravomnocný rozsudek doručen do 1.1.2013 se nevztahuje? Nebo vztahuje?

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krakatoa
hodnocení

0x

Doufám že ne!

strejcek*
hodnocení

No, jsem z Teplic a do té doby jsem měl čistý trestní rejstřík. Doprovázel jsem domů svou holku z kina a před barákem nás přepadli ( s nožem ) dva týpci z vládou hájeného etnika . Já jednomu nakopal ksicht tak, že byl pár týdnů v léčení v místním špitálu. Ti týpci dostali podmínku a já flajst na tvrdo. I když má holka svědčila jak to bylo a paní co to vše viděla z okna protějšího baráku - taky. A teď si dosaď do toho ty logické konstanty... Škoda slov!

iz*
hodnocení

0x

V textu amnestie jsem nečetla nic o doručení rozsudku, zabývá se pouze pravomocnými rozsudky nebo trestním stíháním přesahujícím 8 let.

Podle mne tedy není rozhodující, kdy Vám rozsudek byl/bude doručen, nýbrž to, kdy nabyl právní moci.

Nabyl-li rozsudek právní moci před 1. lednem 2013, měla by se na Váš případ amnestie vztahovat. Doporučuji se obrátit na svého advokáta a dohodnout se s ním na dalším postupu.

arabart*
hodnocení

0x

Pokud Vám byl rozsudek Krajským soudem potvrzen v listopadu 2011, měl by být i pravomocný a pak by se na Vás amnestie měla vztahovat. O samotné amnestii však musí rozhodnout soud a přijde Vám o tom rozhodnutí, zda jste či nejste účasten amnestie. Pokud budete, pak protože se jedná o odsouzení na více jak 1 rok, tak vám bude uložena 5-ti letá podmínka. Pokud v té době spácháte další trestný čin, pak budete muset trest vykonat. Pokud se v podmínce osvědčíte, pak se na Vás bude po těch 5-ti letech hledět jako na netrestaného, pokud Vám tedy ještě nebyl uložen nějaký další trest - zákaz řízení, pobytu apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]