Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych žít zdravým životním stylem a dožít se dlouhého věku - jak na to?
Je správné, že třeba si dám ráno pořádnou snídani, párkrát do týdnu nějaký sport a plavání a jím občas uzeniny a čipsy?
doplněno 10.02.12 19:41:*v titulu zdravý - omlovám se
Souhlasím s kolegou. Jsem toho názoru, že tělo si samo řekne, co právě potřebuje. A strašně důležitý je pozitivní pohled na svět a společnost. A to i když to někdy skřípe, je potřeba si najít něco hezkého. No a ještě nezapomeňte, že není jenom důležitá správná strava, ale i humor, nadhled a nestresovat se, ale problémy řešit. A řešit jenom to, co mohu sám ovlivnit. Někdy se to třeba nepovede, ale jak se říká - co tě nezabije, to tě posílí. To vše považuji za zdravý životní styl. Bylo by toho ještě hodně, ale na to příjdete v průběhu dalších let.
Máme v rodině dědičný problém, močové kamínky. Měl je děda, měla je mama. Nic příjemného, představte si chlapa, který se bojí dát si pár piv, protože by musel jít na záchod a nějaký ten kamínek by se mohl dát na pochod a mohl by se někde na půl cesty zapříčit. Co potom přijde za ambulantní lékařský zákrok, to je scéna jako z horroru o které stačí jen slyšet a hned měknou i největší tvrďáci. Můj bratr žije zdravě, (protože moje švagrová mohutně prozazuje zdravý životní styl) a už ty kamínky má taky. Já jím co chci, piju co chci, žiji v úplném klidu, jsem se sebou spokojený a není mi vůbec nic. Tak co je to vlastně ten zdravý životní styl?
Jednoduše, žer co ti chutná.
doplněno 10.02.12 20:59:Juj, já odpovídal na opravdový zravý ... myslej jsem žravý
Ale co jsem napsal platí, ldyž vidím ty se zdravým! stylem, patáky, bio aj. za nemalé prachy a pak jsou nemocní. Mimo toho pro sebe nic nedělají. Asi jako prášky na zhubnutíí. Já si dám jednou za čas když si vzpomenu paták acylpyrinu. Denně 1 pivo nebo víno. 4x týdně min. 10 km šlapem i v těchto mrazíkách. A zdrááv.
Ja si myslim ze sport a zdrava strava neni zaruka dlouhovekosti... trochu ti to pomuze je jasny ze pokod budes nadmerne tlustej tak zrejme dostanes cukrovku a odnesou to klouby ale to uz jsou extremy...
Nema cenu se trapit a jist neco co mi nechutna a doufat ze diky tomu se doziju sta let.. rika se: "radsi budu zit jen jeden den jako kral nez cele roky jako otrok" a myslim si ze na tom neco je...
Mozna si o nejakej mesic prilepsis kdyz budes jist kvetak misto pecenyho masa ale ruku na srdce clovek v duchode uz toho moc nezazije a ten zivot neni plnohodnotny takze ja radeji delam co me bavi jim co mi chutna kourim chlastam obcas si zacvicim a jestli se doziju 50 tak OK ale uzil jsem si a netyral se aby se dozil o dva mesice vic
kolik sportovců je a umírají ve 30!Někdo jí bůček a pod.. a žije dlouho...a dneska je vlastně jaká zdravá strava,když je všechno na nezdravé půdě ve špatném ovzduší...
Už když se narodíš, tak máš v sobě zakodováno, jestli máš šanci dožít se vysokého věku a ve zdraví, nebo jestli v padesáti budeš obíhat doktory a nemocnice nebo dokonce . Jistě, něco můžeš ovlivnit, tím jak žiješ... Ale jak píší někteří nade mnou. Znám plno lidí, co se stravují "zdravě", neustále cvičí a není jim to nic platné. A naopak - lidé, kteří si občas dopřejí, nijak závratně nesportují a dožívají se vysokého věku. Víš, tady žádný recept, který by na 100 % fungoval neexistuje. To staré : Jez do polosyta, pij do polopita, vyjdou Ti na plno léta - to je velmi pravdivé. Pak určitě jak Ti napsala Lidka - humor, nadhled apod. Ale já osobně si také myslím, že důležitější než JAK DLOUHO žijeme, je JAK ŽIJEME. Radši tady na tom světě budu 60 let, naplněných zážitky, přáteli, rodinou a plno maličkými ale krásnými zážitky, než se dožít devadesátky jako zapšklá stará bába plná nenávisti.
To je velmi jednoduché:
Podívejte se na život našich babiček, dědečků, strejčků a tetiček, co se dožívají 85 až 90 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.