Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je opravdový zdravý životní styl?

Od: monkeyking* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

chtěl bych žít zdravým životním stylem a dožít se dlouhého věku - jak na to?

Je správné, že třeba si dám ráno pořádnou snídani, párkrát do týdnu nějaký sport a plavání a jím občas uzeniny a čipsy?

doplněno 10.02.12 19:41:

*v titulu zdravý - omlovám se

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Souhlasím s kolegou. *tuc* Jsem toho názoru, že tělo si samo řekne, co právě potřebuje. A strašně důležitý je pozitivní pohled na svět a společnost. A to i když to někdy skřípe, je potřeba si najít něco hezkého. No a ještě nezapomeňte, že není jenom důležitá správná strava, ale i humor, nadhled a nestresovat se, ale problémy řešit. A řešit jenom to, co mohu sám ovlivnit. Někdy se to třeba nepovede, ale jak se říká - co tě nezabije, to tě posílí. To vše považuji za zdravý životní styl. Bylo by toho ještě hodně, ale na to příjdete v průběhu dalších let. *placni*

ladinpraha*

Buss, Lidka *palec**palec**palec* - cpát do sebe něco, o čem se říká, že je zdravé, je nesmysl. Tělo na to není zařízeno ani připraveno a musí se tím potom potýkat, což může přinést řadu jiných problémů, které s tím zdánlivě nesouvisí. To pak není život, ale přežívání.

12.02.12 10:54
hodnocení

3x

:D

Co je opravdový zdravý životní styl?
monkeyking*
hodnocení

Tak to mě dostalo *smich**frajer**haha*

figurek*
hodnocení

2x

Máme v rodině dědičný problém, močové kamínky. Měl je děda, měla je mama. Nic příjemného, představte si chlapa, který se bojí dát si pár piv, protože by musel jít na záchod a nějaký ten kamínek by se mohl dát na pochod a mohl by se někde na půl cesty zapříčit. Co potom přijde za ambulantní lékařský zákrok, to je scéna jako z horroru o které stačí jen slyšet a hned měknou i největší tvrďáci. Můj bratr žije zdravě, (protože moje švagrová mohutně prozazuje zdravý životní styl) a už ty kamínky má taky. Já jím co chci, piju co chci, žiji v úplném klidu, jsem se sebou spokojený a není mi vůbec nic. Tak co je to vlastně ten zdravý životní styl?

buss
hodnocení

1x

Jednoduše, žer co ti chutná.

doplněno 10.02.12 20:59:

Juj, já odpovídal na opravdový zravý ... myslej jsem žravý
Ale co jsem napsal platí, ldyž vidím ty se zdravým! stylem, patáky, bio aj. za nemalé prachy a pak jsou nemocní. Mimo toho pro sebe nic nedělají. Asi jako prášky na zhubnutíí. Já si dám jednou za čas když si vzpomenu paták acylpyrinu. Denně 1 pivo nebo víno. 4x týdně min. 10 km šlapem i v těchto mrazíkách. A zdrááv.

sprint
hodnocení

0x

Ja si myslim ze sport a zdrava strava neni zaruka dlouhovekosti... trochu ti to pomuze je jasny ze pokod budes nadmerne tlustej tak zrejme dostanes cukrovku a odnesou to klouby ale to uz jsou extremy...

Nema cenu se trapit a jist neco co mi nechutna a doufat ze diky tomu se doziju sta let.. rika se: "radsi budu zit jen jeden den jako kral nez cele roky jako otrok" a myslim si ze na tom neco je...

Mozna si o nejakej mesic prilepsis kdyz budes jist kvetak misto pecenyho masa ale ruku na srdce clovek v duchode uz toho moc nezazije a ten zivot neni plnohodnotny takze ja radeji delam co me bavi jim co mi chutna kourim chlastam obcas si zacvicim a jestli se doziju 50 tak OK ale uzil jsem si a netyral se aby se dozil o dva mesice vic :)

buss

bať, se sklerózou, parkinsonem aj je to jedno! Jedině se vystěhovat na Kavkaz.

polinek*

tak to zase nesouhlasím ,,pokud je vám teprve 50sát a takhle se koukat na svět no já myslímže nežijeme proto,abychom jedli ,ale jíme abychom žili.Ale v normě. Zbytečně kvůli nenažranosti umřít,by se mi nechtělo.

polinek*
hodnocení

0x

kolik sportovců je a umírají ve 30!Někdo jí bůček a pod.. a žije dlouho...a dneska je vlastně jaká zdravá strava,když je všechno na nezdravé půdě ve špatném ovzduší...

sebod*

Už když se narodíš, tak máš v sobě zakodováno, jestli máš šanci dožít se vysokého věku a ve zdraví, nebo jestli v padesáti budeš obíhat doktory a nemocnice nebo dokonce *andel*. Jistě, něco můžeš ovlivnit, tím jak žiješ... Ale jak píší někteří nade mnou. Znám plno lidí, co se stravují "zdravě", neustále cvičí a není jim to nic platné. A naopak - lidé, kteří si občas dopřejí, nijak závratně nesportují a dožívají se vysokého věku. Víš, tady žádný recept, který by na 100 % fungoval neexistuje. To staré : Jez do polosyta, pij do polopita, vyjdou Ti na plno léta - to je velmi pravdivé. Pak určitě jak Ti napsala Lidka - humor, nadhled apod. Ale já osobně si také myslím, že důležitější než JAK DLOUHO žijeme, je JAK ŽIJEME. Radši tady na tom světě budu 60 let, naplněných zážitky, přáteli, rodinou a plno maličkými ale krásnými zážitky, než se dožít devadesátky jako zapšklá stará bába plná nenávisti.

hodnocení

0x

To je velmi jednoduché:

Podívejte se na život našich babiček, dědečků, strejčků a tetiček, co se dožívají 85 až 90 let.
Ráno si dají meltu, to musí být. Milují namočenou vánočku, nebo si lámou do melty suchý chleba. Melty si klidně dají i dva hrníčky.
Když slouží zrak, tak si vezme křížovku, poslouchá rádio a vyplňuje. Když dostane knihu křížovek, to je nejkrásnější dárek.
Prošmejdí dům, podívá se, co to voní, hm, Koprovačka, tu si dám.
Na svačinku si klidně dá, chleba s máslem a Romadurem.
Na oběd si dají vydatnou polévku, na další jídlo už nemají chuť. Nejlépe bramboračku, česnečku s bramborem, nebo vývar. Maso jen na malé kousky.
Odpoledne pokračování oběda: Nejraději omáčky, brambory, rýži, když maso, tak jen kousek.
Po dobrém obědě, trochu spánku u televize.
Malé kafíčko a sušenku, kterou si máčí.
Někdy je chuť na něco sladkého, buchtu apod. Jogurt, ale jen malý. Jablíčko, nastrouhaný.
Někdy není chuť na nic, tak si dá jen čaj.
Večer - taková krupicová kašička, to sní celý talíř a jak chutná.
Dřeli celý život, ne jen 8 hodin, jejich práce začínala ráno brzo a končila pozdě večer.
Dožívají se vysokého věku.
Občas, když je dobrá nálada si dá malinkatý štamprlátko, domácí slivovice.
Nepotřebují ani posilovny, ani BIO potraviny.
Co potřebují, je obyčejná melta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]