Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z evidence uřadu práce

Od: wendyy odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla jsme se zeptat co mám dělat když mě vyřadili z evidence uřadu práce? Nepřišla jsem v termínu kdy jsem měla ,protože jsem si to špatně napsala to kalendáře. toto jsem i řekla na uřadě. chtěla jsem se zeptat když mi ted přišel dopis o vyřazení a je tam napsáno že se mohu odvolat, jestli bych mohla dodatečně přinést potvrzení od doktroa? a pokud ne tak jak si mám platit sociální a zdravotní? kam to posílat nebo tak? děkuji za odpověd

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Nejlíp vám poradí na ÚP. Potvrzení od doktora a odvolání zkusit můžete. Zdravotní se platí na ZP u které jste, pokud se nemýlím tak platit sociální nemusíte ale bude vám to chybět na důchod, pokud máte odpracovaných 35 (36) let, nejsem si jistá kolik tak sociální neplatíte. Jinak se platí na správě soc. zabezpečení.

buss
hodnocení

0x

Odvolat se jistě můžete, ale nic vám nebránilo se ÚP omluvit, že se nedostavíte, berou to v potaz.
Přihlásit se na zdravotní a hradit min. 1080 Kč... pokud chcete být účastna nemocenské a důchodového zabezpečení, hradit na OSSZ.

petr123*
hodnocení

0x

Jo, manželce se to taky kdysi stalo. Máte prostě smůlu, odvolání zkusit můžete ale je to k ničemu. Bohužel i v tomhle případě platí to staré přísloví že za blbost se platí.

Mám pocit že za 6 měsíců se lze přihlásit znova, případně si zkusit alespoň na chvíli sehnat nějakou práci. Jestli jste z většího města tak třeba do nějakého supermarketu a tak. Peníze z toho moc nebude, ale pořád lepší malý plat než muset si sama platit pojištění .

Dobrý den. "Wendy", svého práva na odvolání využijte a potvrzení od doktora doložte. Nic tím nepokazíte a já se domnívám, že by Vám to uznat mohli. Když ne, pak jste to alespoň zkusila.

petr123*

A co by na tom potvrzení mělo být? Pokud jenom nějaká nevolnost tak to není důvod proč nepřišla nebo aspoň nezavolala. Musela by tam být jedině nějaká vážná hospitalizace - a to se podle mě blbě falšuje...

hodnocení

0x

Zdravotní si budete muset hradit sama, sociální platit nebudete. Odvolat se zkusit můžete, ale dneska, když se všude tolik šetří, budou asi rádi, že jim jedna dušička ubyla a odvolání nebude nic platné. Za zkoušku ale nic nedáte.

Jinak s tím potvrzením od lékaře: pokud jste jim na ÚP už řekla pravdu, jak píšete v dotazu, že jste si špatně zapsala datum, asi bych potvrzení nezkoušela. Viděli by, že tvrdíte něco jiného, než posledně a mohla byste si to pokazit ještě víc, že na ně zkoušíte podvod.

Zkuste sehnat nějakou prozatímní brigádu - doplňování zboží apod. a po půl roce se znovu zaregistrovat, pokud mezitím něco slušného sama nenajdete. Ať se podaří.*placni* Jaga.

martinxx1

Jo tohle se mi taky stalo ale hned druhy den jsem si nasel dobre placenou praci takze jsem v poho,uf ale jsou to nervy jak prase to vym verim,

hodne stesti

pt®
hodnocení

0x

Wendyy, v každém případě odvolat a doložit potvrzení od lékaře, nebo doložit potvrzení, že jste se ucházela o místo a byla na pohovoru. Pokud žádné potvrzení nemáte, platíte si po tři měsíce sama zdr. pojištění, sociální není povinně. a pak se opět na UP zaevidujete.

coop*

Pokud žádné potvrzení nemá, pak je sankčně vyřazena z evidence ÚP na 6 měsíců a zdravotní pojištění si musí platit celých 6 měsíců sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]