Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti

Od: petrsingli odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

obracím se na vás s dotazem ohledně mého nároku na podporu v nezaměstanosti. A co by mne konkrétně zajímalo je rozhodná doba, kdy se rozhodne jestli ji dostanu nebo ne. Rozhodné období je tedy 2 roky, chápu správně že dva roky dozadu od té doby kdy jsem ukončil pracovní poměr? Nebo se mi nyní bude počítat rok 2012 a 2011?

Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Na podporu nárok mít budete, jestli v uplynulých 3 letech před nástupem na podporu máte aspoň 2 roky pojištěné. Podpora se počítá z průměru za poslední kalendářní čtvrtletí. Stačí to takto?

petrsingli
hodnocení

Ano děkuji, jenom pro informaci kdyby toto četl někdo další, dnes už jsou to pouze poslední 2 uplynulé roky

Máte pravdu. Změna spočívá v úpravě délky rozhodného období, ve kterém je nutné získat alespoň 12 měsíců doby důchodového pojištění, ze tří let na dva roky. Omlouvám se.*zed*

stirecek*
hodnocení

0x
Musí splňovat: ve 2 letech před zaevidováním 1 rok dob důch.poj. a pokud měl předchozí PvN vyčerpanou - tak 6 měs.DDP mezi evidencemi, pokud nemá vyčerpanou předchozí PvN tak stačí 3 měs. DDP mezi evidencemi.
doplněno 10.02.12 15:53:

Musí splňovat: ve 2 letech před zaevidováním 1 rok dob důch.poj.
a pokud měl předchozí PvN vyčerpanou - tak 6 měs.DDP mezi evidencemi,
pokud nemá vyčerpanou předchozí PvN tak stačí 3 měs. DDP mezi evidencemi.

tak je to celé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]