Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1/2 roku OSVČ,odchod na ÚP-výpočet podpory

Od: dolby* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,od července jsem OSVČ-spolupracující osoba.Předtím jsem byla na mateřské.

Platím si zdravotní i sociální pojištění.

Bohužel budu z nedostatku práce a tudíž financí nucena ukončit činnost a nahlásit se na ÚP.

Jak mi bude vypočítána podpora?Bude to jen podle daňového přiznání,kde se konečná částka vydělí 6 měsíci a nebo se mi k daňovému přiznání (ke konečné částce kterou budu danit) přičte ještě 6 měsíců mateřské.

Já jen abych věděla,z čeho se to vlastně vypočítá,když podnikání není celý rok,ale daňové přiznání budu mít jen za půl roku.

Potřebuju trochu přestavu o tom,kolik budu brát.Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

a kolik jste za ten rok půl rok vydělala?

dolby*
hodnocení

90. 000, -

iz*
hodnocení

0x

Předpokládám, že jste (tradičně) zaměnila peněžitou pomoc v mateřství (PPM, dávka nemocenského pojištění) a rodičovský příspěvek (RP, sociální dávka) s volnem, jež na péči o dítě poskytuje zaměstnavatel.

Žádné dávky nemohou sloužit jako základ pro výpočet dalších dávek. Tzn., že se Vám doba péče o dítě do doby účasti na důchodovém pojištění započte jako náhradní doba, a podpora se vypočte v závislosti na odvedeném důchodovém pojištění.

Vyměřovací základ Vám pro ÚP potvrdí OSSZ.

___ Odkazy:

Registrace na ÚP po skončení činnosti OSVČ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]