Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s daní?

Od: jitule15 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chci se zeptat.Jsem zaměstnanec a na moje jméno začala do stejného podniku chodit brigádnice,protože už

má odpracováno těch 300h ročně. Mám tedy na svoje jméno dvě pásky,dvě výplaty,jako pracuji ve dvou profesích.Zajímá

mě,jak je to,ale s daněmi,?Abych za ní neplatila daně.Děkuji za odpověď Hulešová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hezrone*
hodnocení

0x

No to samozřejmě platíte! Platíte vždycky daň podle výše Vašeho platu. Jak to ale spočítáte, to nevím, tam budou nějaké sazby podle platových "hranic" a v tom plavu...

hodnocení

0x

Samozřejmě že za ni platíš daně :) buď je sráží zaměstnavatel (a ty dostáváš čistou mzdu) nebo podáváš daňové přiznání. Jak se spolu vy dvě pak vyrovnáte, to je vaše věc. Nejjednodušší je takové čachry nedělat.

iz*
hodnocení

0x

Na to bych rozhodně neradila přistupovat. Kromě toho, že spolu se zaměstnavatelem a "brigádnicí" podvádíte a obcházíte zákoník práce (postih hrozí všem) na to zřejmě doplatíte i finančně.

Zaměstnavatel by měl správně vystavit pouze jednu výplatní pásku, tzn., že vyúčtuje najednou Vaši mzdu i odměnu z DPP a zdaní je společně. Tipuji, že výplatu "brigádnice" zaměstnavatele ponechá na Vás.

doplněno 13.11.12 20:03:

Zkuste zaměstnavateli navrhnout, aby "brigádnici" zaměstnal na DPČ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]