Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat.Jsem zaměstnanec a na moje jméno začala do stejného podniku chodit brigádnice,protože už
má odpracováno těch 300h ročně. Mám tedy na svoje jméno dvě pásky,dvě výplaty,jako pracuji ve dvou profesích.Zajímá
mě,jak je to,ale s daněmi,?Abych za ní neplatila daně.Děkuji za odpověď Hulešová
Na to bych rozhodně neradila přistupovat. Kromě toho, že spolu se zaměstnavatelem a "brigádnicí" podvádíte a obcházíte zákoník práce (postih hrozí všem) na to zřejmě doplatíte i finančně.
Zaměstnavatel by měl správně vystavit pouze jednu výplatní pásku, tzn., že vyúčtuje najednou Vaši mzdu i odměnu z DPP a zdaní je společně. Tipuji, že výplatu "brigádnice" zaměstnavatele ponechá na Vás.
doplněno 13.11.12 20:03:Zkuste zaměstnavateli navrhnout, aby "brigádnici" zaměstnal na DPČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.