Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám dotaz. Moje situace je takováto: mám 1000 liber a jedu do čech,.. a teď bych rád věděl kde je vyměnit za kč, mám tyto možnosti:
1.vyměnit v mojí bance Lloyds na koruny rovnou, ale nemám tušení jak vysokej poplatek za to bude
2. vybrat všechny peníze a hotovost převést až v CZ na nějaké směnárně, nebo v bance
3. převést na můj český účet, ale háček, kamarád posílal (má stejnou banku) a jenom za ten převod si účtovali v přepočtu 2000kč
můžete mi někdo poradit jak to udělat abych měl nejvíc peněz prosím?
za všechny rady budu velice vděčný, děkuji. Martin
Penize vlozte na ucet vasi banky,Loyds a v Cechach vybirejte dle potreby.My mame u banky Halifax limit 300 liber denne,coz je necelych 9000,-Kc.Taky jsme to tak o vanocich delali.Poplatek za vyber hotovosti v zahranici byl 1.50 liber za vyber,jakykoli.Zeptejte se na vasi bance na poplatky.Pozor na papirove libry,protoze v bankach v Cechach neberou prilis zmackane,znecistene ci popsane a to je tady kazda druha.Nejlepsi kurz ma Ceska narodni banka,ale ta je snad jen v Praze a v Ceskych Budejovicich.
Senatore, pokud máte i účet v CZ, tak je to ideální kombinace. Na webovkách viz níže můžete zaslat prašule víceméně kamkoliv. Jestli máte kartu k účtu v UK, tak neváhejte. (A jde to snad i z účtu na účet, ale my používáme kartu.) Fixní poplatek 4,75 liber za transakci. Přítel mi takhle posílá peníze do CZ. Dneska to pošlete a zítra byste měl mít na účtě. Aspoň já to takhle rychle mám.
Jinak s těmi "dvackami"je to trošku na palici. A jakmile člověk donese do obchodu "páďo", už se na něj dívají skrz prsty a bankovku testují, jestli není padělaná.
PS: Teď za těch 1000 liber bude 28.766,19Kč. Když vezmete libry do Prahy do směnárny v Kaprovce, tak dostanete 29.300. Otázkou je, jestli obětujete 534Kč za kurzové rozdíly?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.