Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné a společné bydlení

Od: piskorik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se musím dostavit k soudu, když bývalé přítelkyně mého součsného přítele žádají zvýšení výživného na jejich děti? Já sama mám ve výchově a výživě z dvou rozvedených manželství čtyři dcery z čehož je jedna těžce zdravotně postižená a vyžaduje moji celodenní péči. Nejsem tudíž výdělečně činná, žijeme s dcerama jen z toho co nám dá stát a z výživného co posílají jejich otcové. Platím z toho hypotéku, půjčky, energie, školy a na jídlo nám toho moc nezbývá. Protože jsme v současné době s přítelem těhotná ( rizikové těhotenství s nařízeným klidovým režimem), nabídl mi společné bydlení. Mohl by přítel v takovém případě požádat soud o odročení jednání až do doby než se naš dítě narodí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Požádat samozřejmě může, doložíte od lékaře zprávu, že nejste schppna se jednání zúčastnit a soud by k tomuto mohl přihlédnout a vyhovět Vám.

doplněno 07.02.12 20:28:

Pardon-schopna.

hodnocení

1x

Nezlobte se za můj názor, ale podle toho, jak popisujete svou dosti tíživou situaci, zdá se mi nezodpovědné přivést do tohoto 5 dítě. Budete jich tedy mít 5, navíc Váš současný přítel jich má jistě také několik, když jeho bývalky žádají o zvýšení alimentů. Budete žít opravdu z ruky do huby a chudáci děti. Nepřísluší mi soudit, ale opravdu bych už měla po 2 předchozích manželstvích a 4 dětech doma vzít na pomoc rozum. Jaga.

piskorik*
hodnocení

Dobrý večer, nezlobím se za Váš názor. Moje zdravé děti žádný chudáčci nejsou, neb díky ŽL co má moje maminka mám možnost si neoficiální cestou přivydělat. Dále jsem požádala o navýšení částky co pobírám na postiženou umírající dceru, která samozřejmě má veliké finanční nároky a já jí chci dopřát to, na co má nárok. Bývalá přítelkyně mého současného druha si myslí, že když jsem si koupila nové autu ( samozřejmě na dotaci o které ona neví), vlastním dvougenerační dům s dvougaráží a zahradou v Plzni může chtít abych pokud můj přítel nemá dostatek financí platila na jejich děti výživné já. Dále jí také jde o to, aby mohla přítelem manipulovat a mě chce vystresovat tak, abych potratila.

myse*
hodnocení

0x

Vy osobně k soudu nemusíte, nemáte žádný vztah k jeho dětem.

U vás musí být tedy "pořádně veselo" když se sejdou všechny děti najednou... *nevi*

K soudu musí váš partner, určitě bude muset dokazovat svůj příjem a s největší pravděpodobností i ten váš. Soud bude brát v úvahu počet dětí, které váš partner musí živit - tedy i to vaše, které se brzy narodí. Na vaše vlastní 4 dcery ohled brát nebude.

Když se sestěhujete dohromady a dáte dohromady i finance, určitě ušetříte za nájem atd. jednoho bytu, což je pro vás výhodnější. Nicméně bych si nechala ústupovou cestu (byt) pro případ, že mne přítel opustí i s dítětem, jako to udělal už několika svým bývalým také-přítelkyním.

piskorik*
hodnocení

Veselo u nás sice jdnou za čtrnáct dní je, ale jen občas neboť bývalá přítelkyně s kterou má dvě děti nám je odmítá dát s odůvodněním, že se musí učit do školy. Jinak přítel neopustil ani jednu z matek svých dětí, ale první se vrátila k mamince do Jižních Čech a dceru už neviděl druhý rok, druhá si našla milence a když jí dal na vybranou s kým chce být odešla i s dětma za milencem.Do dnes s milencem udržuje vztah, ale u soudu nechce přiznat, že spolu již pět let žijí.

Pokud se k mému příteli přestěhujeme určitě si svůj RD ponechám a nebudu se ho zbavovat.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]