Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se musím dostavit k soudu, když bývalé přítelkyně mého součsného přítele žádají zvýšení výživného na jejich děti? Já sama mám ve výchově a výživě z dvou rozvedených manželství čtyři dcery z čehož je jedna těžce zdravotně postižená a vyžaduje moji celodenní péči. Nejsem tudíž výdělečně činná, žijeme s dcerama jen z toho co nám dá stát a z výživného co posílají jejich otcové. Platím z toho hypotéku, půjčky, energie, školy a na jídlo nám toho moc nezbývá. Protože jsme v současné době s přítelem těhotná ( rizikové těhotenství s nařízeným klidovým režimem), nabídl mi společné bydlení. Mohl by přítel v takovém případě požádat soud o odročení jednání až do doby než se naš dítě narodí?
Nezlobte se za můj názor, ale podle toho, jak popisujete svou dosti tíživou situaci, zdá se mi nezodpovědné přivést do tohoto 5 dítě. Budete jich tedy mít 5, navíc Váš současný přítel jich má jistě také několik, když jeho bývalky žádají o zvýšení alimentů. Budete žít opravdu z ruky do huby a chudáci děti. Nepřísluší mi soudit, ale opravdu bych už měla po 2 předchozích manželstvích a 4 dětech doma vzít na pomoc rozum. Jaga.
Dobrý večer, nezlobím se za Váš názor. Moje zdravé děti žádný chudáčci nejsou, neb díky ŽL co má moje maminka mám možnost si neoficiální cestou přivydělat. Dále jsem požádala o navýšení částky co pobírám na postiženou umírající dceru, která samozřejmě má veliké finanční nároky a já jí chci dopřát to, na co má nárok. Bývalá přítelkyně mého současného druha si myslí, že když jsem si koupila nové autu ( samozřejmě na dotaci o které ona neví), vlastním dvougenerační dům s dvougaráží a zahradou v Plzni může chtít abych pokud můj přítel nemá dostatek financí platila na jejich děti výživné já. Dále jí také jde o to, aby mohla přítelem manipulovat a mě chce vystresovat tak, abych potratila.
Vy osobně k soudu nemusíte, nemáte žádný vztah k jeho dětem.
U vás musí být tedy "pořádně veselo" když se sejdou všechny děti najednou...
K soudu musí váš partner, určitě bude muset dokazovat svůj příjem a s největší pravděpodobností i ten váš. Soud bude brát v úvahu počet dětí, které váš partner musí živit - tedy i to vaše, které se brzy narodí. Na vaše vlastní 4 dcery ohled brát nebude.
Když se sestěhujete dohromady a dáte dohromady i finance, určitě ušetříte za nájem atd. jednoho bytu, což je pro vás výhodnější. Nicméně bych si nechala ústupovou cestu (byt) pro případ, že mne přítel opustí i s dítětem, jako to udělal už několika svým bývalým také-přítelkyním.
Veselo u nás sice jdnou za čtrnáct dní je, ale jen občas neboť bývalá přítelkyně s kterou má dvě děti nám je odmítá dát s odůvodněním, že se musí učit do školy. Jinak přítel neopustil ani jednu z matek svých dětí, ale první se vrátila k mamince do Jižních Čech a dceru už neviděl druhý rok, druhá si našla milence a když jí dal na vybranou s kým chce být odešla i s dětma za milencem.Do dnes s milencem udržuje vztah, ale u soudu nechce přiznat, že spolu již pět let žijí.
Pokud se k mému příteli přestěhujeme určitě si svůj RD ponechám a nebudu se ho zbavovat.:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.