Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bronchiální astma a suchý vzduch

Od: jack* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, před týdnem mi zjistili silné bronchiální stma- a to jsme šel k doktorovi jenom s vlhkým kašlem *smich*, chtěl bych vědět jaké jsou zásady pro potlačení mého silného kašle. Bydlím v paneláku s ústředím topením- takže suchý vzduch. Každých 12 hodin vdechuju lék Discus- dle mého vůbec nepomáhá. Děkuji všem zaodpovědi :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Ten lék začne pomáhat, nebojte se. Vzduch vlhčit můžete buď vodou do výparníku, nebo mokré prádlo na sušák. A chce to denně vysávat a utírat prach, protože ten škodí také. Často prát záclony a závěsy, tam se prach usazuje také a dráždí Vás.

stirecek*
hodnocení

2x

Myslíš lék seretide diskuz? Ten mám taky, musíš brát pravidelně. Nech si ještě napsat ventolin - sprej třeba přes oběd nebo v případě potřeby. Mráz dýchání zhoršuje. Jinak nemyslím si, že máš doma suchý vzduch, spíš bych řekl moc vlhký, což je problém všech nebo většiny bytů. Měřil jsi vlhkost v bytě? Kolik máš procent?

martinaa*

Ventolin je úlevový inhalátor, když nemůžete dýchat. S kašlem jako takovým si neporadí...

martinaa*
hodnocení

2x

Jak psala Kapka, nějaké mokré ručníky na topení stačí. Odstraňte všechny plyšáky, těžké koberce, deky, kožešiny - prostě vše, co je takový podobný lapač prachu. Pozor na prostory za skříněmi, postelemi, kde se rád drží prach, který nutí ke kašli.

A zkuste po bytě rozmístit solné svícny a každý večer v nich zapalujte svíčku. Jako astmatik můžu vřele doporučit:)

jack*
hodnocení

Tak jsem koukal na ty solné svícny a skoro tomu nemůžu uvěřit- že kouske kamene dokáže pomoci s takovou řadou problémů :)

martinaa*

Mě ani tak nezajímá to ostatní, jako že solné svícny opravdu zvlhčují vzduch:)

doplněno 07.02.12 19:26:

Napsala jsem to špatně. Samozřejmě svícen jako takový vzduch nezvlhčí, ale pročistí (ionizuje). A je to poznat, svícny mám u postele, počítače, i u přítele mám dva:)

mil®
hodnocení

1x

Lék učinkovat určitě začne. Já ještě k různému zvlhčování inhaluju vincentku. Někdy ji i piju, ale je to pro mě děs, je to hnusný. *smich*

kecal
hodnocení

0x

kupte si zvlhčovač vzduchu nejlépe který má vestavěný hygrostat,který sám spouští a vypíná zvlhčovač podle toho,jak je v místnosti vzduch

jack*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, zvhčovač už mám ale ten bez toho měřáku, za noc z 20 % to zvedne ráno na nějakých 46 ale 5 minut intenzivně větráte a je to pryč a já se míním v místonosti nebo praktcky v celém bytě udusit. Nejlepší je koupelna :D

jack*
hodnocení

Vlhký? V paneláku- no to ne bez zvhčování je to v těhle mrazech max 25 % a to mě potvrdili už tří měřiče, které jsme si popůjčoval, nyní mám meteostanici a ta mě ukazuje po hodince zvhčování nějakých 31 %

stirecek*

Buď rád, že nemáš moc vlhko. Já mám nějakých 60% - měřil jsem v létě, v ložnici ráno i 70%. Když vyvětráš, měla by se mírně vlhkost zvýšit - kondenzuje vzdušná vlhkost z venku.

Ještě jsem měl formoterol, ale ten má víc vedlejších účinků a je k tomu potzřeba dalších léků, seretide je takový složený z více složek, univerzální, má míň vedlejších účinků.

Na zvlhčení sliznic je dobrá vincentka ve spreji do nosu, můžeš si stříkat neomezeně. Jestli máš zvlhčovač, můžeš do toho použít i tu vincentku.

Já jsem v létě vyhodil koberce, dal plovoučku, vyměnil polštáře a přikrývky za protialergické, koupil čističku vzduchu a solné svíčky, vysavač s účinným hepafiltrem atd. Osobně mi víc vyhovuje nižší vlkost cca 20-30procent. Ventolin se hodí před zátěží nebo když jdeš do chladu a je to taková jednorázovka při potížích. Roztahuje hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]